PBC | Groothandel Hector Henriquez knoeit met datum etiketten

Gisteren werd er bij Hector Henriquez Brandao (HHB) meer dan 35.000 kilo vlees in beslag genomen. De houdbaarheidsdatum lag tussen 2011 en 2013 | Extra

De General manager van groothandel HHB van Hector Henriquez is aangehouden op verdenking van knoeien met etiketlabels van versproducten.

Die kregen een nieuwe sticker met een datum in de toekomst. Gisteren werd er meer dan 35.000 kilo vlees in beslag genomen. De houdbaarheidsdatum lag tussen 2011 en 2013. Dinsdag werd het bedrijf ook al bezocht. Toen bleek dat op het terrein een illegale bakkerij draaide, die brood maakte voor de SDKK-gevangenis.

Meo inspectie

Bij de verrassingscontrole gisteren werden containers gevonden waarin zowel vlees, garnalen als auto-onderdelen waren opgeslagen.

Bron: Persbureau Curacao

15 Reacties op “PBC | Groothandel Hector Henriquez knoeit met datum etiketten

 1. Dan snap ik niet dat de isla wel mensen mag vergiftigen onder het mom Isla is goed voor de werkgelegenheid maar straks verliezen mensen hun baan omdat bedrijven als HH geen omzet meer draait en dan is het jammer..

 2. Ja in deze situatie wel jammer màar onvermijdelijk

 3. @LaStiwz, Nee hoor, dat bent jij en denk dat wij geen regels en wetten hebben zoals in Zimbabwe of andere derdewereldlanden. Ik heb nog nooit iemand zo dom als jou gezien.

  Jullie zijn het type Mugabe maar die spelletjes van jullie is voor 100% mislukt.

 4. @Enri: .. we zijn geen domme Afrikanen…”

  Daar kan ik niets anders op zeggen dan “VUILE RACIST”.

 5. @Sabetodo, MEO moet bewijzen dat ze regelmatig controle had uitgevoerd, zo moeilijk is het ook weer niet. Alles is administratief te bewijzen, we zijn geen domme Afrikanen.

 6. Ja, nu ben je volgens Enri ook een Schotter

 7. Wie zegt dat dit al die jaren daar heeft gelegen. Is het niet mogelijk dat dit pas recent hier of daar vandaan is gehaald als goedkope afkeur om hier als vers (nieuw stickertje) met een leuke winst te verkopen?

 8. Er staat duidelijk in dit artikel “De houdbaarheidsdatum lag tussen 2011 en 2013”
  Als ik me niet vergis wekte die medewerkers van MEO nog niet bij die instelling . Zo wel dan hadden ze hun taak toen niet uitgevoerd tussen 2011 tot heden.

  Dit moet ook onderzocht worden, wie was (is) hiervoor verantwoordelijk?

 9. Er wordt nog steeds aangeknoeid en gevogeld, eergisteren bij de Hypermercado gesneden fruit in bakjes gehaald en konden het gisterenochtend de vuilnisbak inmieteren het was slimey en watery.
  De GGD wel even gebeld die het zouden doorgeven aan de Inspect.
  Voor de lief hebber; 4622040, klachten afd.

 10. Dit had de MFK en PS moeten doen toen ze aan de macht was in 2011. Omdat die THT was gedateerd vanaf 2011.

  Deze kabinet zou wel iets moeten doen daarom hebben ze om een debat gevraagd.

 11. Curaçao Independiente

  Het is begonnen met de supermarkets en nu spreid het zich ook naar de groothandelaars. De beeld die men hiermee krijgt is dat er gewoon nog respet nog eer hebben om een goede dienstverlening te geven naar hun klanten toe (supermarkets, restaurants enz.) laat staan de samenleving/consument. We zijn in 2017 en HHB wil nog prodructen waarvan hun houdbaarheidsdatum vervallen zijn 4 jaar na dato aan de man brengen? Blijkbaar moet de hele voedsel keten op Curaçao schoongeveegd te worden, meer van belang hoe lang zijn deze groothandels, supermarkets enz. al bezig zonder mede weten van de authoriteiten? En hoe gaat overheid daadwerkleijk ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurd in de toekomst? Als consument heb men wel een groot probleem, op dit moment is de voedsel kwaliteit met name vlees niet te vertrouwen!

 12. Ik verdedig niemand maar. Houdbaarheidsdatum THT/TGT zijn niet hetzelfde, van THT word je niet ziek.

  THT staat voor ‘ten minste houdbaar tot’. Een THT-datum staat op voedingsmiddelen die niet snel bederven. Na deze datum kan de kwaliteit, zoals smaak, geur of kleur van het product, achteruit gaan. Je kunt het vaak nog wel zonder gevaar eten. De fabrikant garandeert tot de THT datum een smaakvol en veilig product.

  http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/houdbaarheidsdatum-tht-tgt-.aspx

 13. Een andere baan zoeken en vinden is nu een optie.Velen zijn het slachtoffer geworden van over de datum levensmiddelen te nuttigen,daardoor hoge ziekteverzuim en ziektekosten wegen het zwaarts .

 14. Ze hebben het weer gedaan. Als Henriquez eventuele rechtszaak wint en schadevergoeding krijgt dan zijn wij weer de dupe.

 15. Joep Meloen

  Het zou mij niets verbazen wanneer Henriquez binnenkort over de kop gaat. De inkoopwaarde, transport en import van zulke grote partijen ligt nog vrij hoog en lijkt mij onwaarschijnlijk dat Henriquez dat zo maar even af kan schrijven zonder verdere gevolgen voor het bedrijf.
  Dan ook nog eens de bakkerij dicht, welke ook de nodige omzet brengt en ik begin het somber in te zien. Zullen dan veel mensen op straat komen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *