PBC | Gerrit Schotte had ‘mol’ bij Veiligheidsdienst

Gerrit Schotte had 'mol' bij Veiligheidsdienst | Foto LinkedIn Lawrence Pietersz

Gerrit Schotte had ‘mol’ bij Veiligheidsdienst | Foto LinkedIn Lawrence Pietersz

WILLEMSTAD – Gerrit Schotte had al voor de oprichting van zijn Movemente Futuro Korsou (MFK) toegang tot vertrouwelijk gegevens van de veiligheidsdienst VNA.

Dat blijkt uit een aangifte van de dienst bij het Openbaar Ministerie, die in het bezit is van Persbureau Curaçao.

Contactpersoon binnen de VNA was agent Lawrence Pietersz, chef van de afdeling Externe en Interne beveiliging. Die communiceerde met MFK-partijgenoot George Jamaloodin en verschafte hem informatie over politieonderzoeken, screeningsresultaten en de tijdelijke huur van een gebouw van Jamaloodin ten behoeve van de veiligheidsdienst.

Op 16 september 2010 reist agent Lawrence zonder medeweten van de VNA naar Sint Maarten voor een bijeenkomst met Gerrit Schotte, George Jamaloodin, Theo Heyliger en de Italliaanse maffiabaas Francesco Corallo. Zijn ticket wordt betaald door de MFK. Lawrence is dan inmiddels chantabel, omdat hij een groot geldbedrag heeft geleend van Jamaloodin.

Die reis blijft niet onopgemerkt en vier dagen later krijgt Pietersz op last van de toenmalige minister van Justitie, Magali Jacoba een toegangsverbod bij de VNA. Na 10 oktober 2010 komt Gerrit Schotte aan de macht en schorst het hoofd van de VDC, de opvolger van de VNA.

In december van dat jaar probeert de premier het toegangsverbod van Pietersz ongedaan te maken door middel van een besluit van de ministerraad. Uitvoering van dat besluit wordt door mr. Hans de Boer van de commissie van toezicht op de VDC tegengehouden. Waarna Pietersz geruisloos wordt overgeplaatst naar de Douane.

Bron: Persbureau Curacao
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

11 Reacties op “PBC | Gerrit Schotte had ‘mol’ bij Veiligheidsdienst

 1. Mwhaaaaaaaaaaaaaaaahahahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaahhhh
  die @ Billy. Hoe komt je erop “Gerrit de rovende raaf”.
  Ik vind hem leuk, die houwen we erin.

 2. @ Abraham Mossel

  Dank, dit had ik niet door. Idd met photoshoppen kan van alles.

 3. Die mallote privefotograaf Ramsay Soemanta heeft geen enkele scrupules en leent zich overal voor als hij er maar wat aan kan verdienen.

  Boycotten die dikzak!

 4. Abraham Mossel

  @ Billy, Gerrit de rovende Raaf zat niet in Mexico, hij doet dit net voorkomen als of. Hij was in het consult op Curacrim op bezoek, de geschreven tekst en de foto waar hij Gerrit de dief op staat lijkt heel intresant net of zij hem hartelijk ontvangen foto is door zijn hoffotograaf Saman-taartje vervalst zoals Gerrit de raaf alles vervalst wat maar ook in zijn voordeelstraat voorkomt.

 5. het is en blijft onbegrijpelijk dat deze maffia steeds weer de dans weet te ontspringen.
  Het OM en de rechters zijn absoluut corrupt.
  dit kan gewoon niet meer.

 6. hoe kan het dat Pietersz niet is verhoord danwel opgepakt. Hoe kan hij in overheidsdienst werken bij de douane????????????????

 7. Gerrit de rovende raaf liet zich nu weer fotograferen in Mexico. Is hij ambassadeur geworden van de staten oid?
  Hoe kan het dat dit figuur zomaar het land in en uit kan gaan? Waarom worden er geen paspoorten ingenomen? Waar is dit OM mee bezig.

 8. Wat moet je hier allemaal uitvreten om uit de Staten en in de Gevangenis te komen ? Nog eens verkiezingen verliezen / manipuleren / MP worden ?
  (Doorhalen wat niet gewenst is)

 9. Abraham Mossel

  Onbegrijpelijk dat Gerrit & CO nog vrij rond huppelen op dit eiland>?

 10. Vraag is natuurlijk ook welke voordeeltjes de corrupte Lawrence Pieters voor zijn MFK maatjes en zichzelf inmiddels geregeld heeft bij de douane.

  Herinneren we ons recent nog de bodyguards van Gerrit Schotte die in functie als beschermer van deze draaideurcrimineel illegaal autoonderdelen het eiland binnensmokkelden?

 11. Dus deze crimineel Pietersz is nog steeds in overheidsfunctie?

  Soms denk je dat het met de MFK mafia niet gekker kan, maar dan vergis je je toch telkens weer.

  Waarom zit Lawrence Pietersz niet in Bon Futuro wegens corruptie net als Schotte en Jamaloodin wegens omkoping?

  Antwoord misschien van ratvocatenkantoor Peppie en Kokkie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *