PBC | Eigenaar luxe auto’s mag OM-veiling voorkomen

Inez Weski, de advocaat van loterijenkoning Nelson Farah

Mr. Inez Weski, de advocaat van loterijenboer Nelson Farah vindt het vreemd dat hun cliënt niet vervolgd wordt, maar wel zijn auto’s moet inleveren | Foto Extra

WILLEMSTAD – De eigenaar van een groot aantal in beslaggenomen luxe auto’s krijgt een week de tijd om zelf geld op tafel te leggen. Daarmee zou hij een openbare veiling van zijn auto’s in Nederland kunnen voorkomen.

Die werden in januari ingepikt door het afpakteam van Justitie, vanwege een belastingschuld. Luxe in beslaggenomen auto’s worden zelden op Curaçao geveild, omdat potentiele kopers bang zijn om er hier in rond te rijden.

De verdediging vindt het vreemd dat hun cliënt niet vervolgd wordt, maar wel zijn auto’s moet inleveren. Volgens het OM is dat heel normaal in belastingzaken.

Bron: Persbureau Curacao

Een Reactie op “PBC | Eigenaar luxe auto’s mag OM-veiling voorkomen

  1. zal wat zijn als iedereen vervolgd moet worden bij een belasting schuld.
    ongeveer 30 % heeft hier belastingschuld en dat zijn dan de mensen die aangifte doen, nog eens 30 % die nog nooit een belasting formulier hebben ingevuld hebben ook een belasting schuld.
    Dus als 60 % vervolgd moet worden ligt het hele systeem plat. Gewoon beslag leggen , dan zal het betaling moraal ook beter worden. Tevens zal de aandacht van feestvieren, nieuwe auto’s kopen zich verleggen in de richting van sparen voor de belasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *