27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

PBC | ‘Economische boycot tegen Venezuela’

Schuld nu 180 miljoen gulden
Schuld InselAir aan Land opgelopen naar 180 miljoen | Persbureau Curacao

Nederland en Curaçao moeten een economische boycot instellen tegen Venezuela. Dat zegt Henry van der Kwast, voorzitter van de Raad van Bestuur van Insel Air.

Reden is de openstaande schuld van 180 miljoen gulden van het land bij de luchtvaartonderneming. Volgens de CEO bestaat er een luchtvaartverdrag waarin staat dat schulden binnen dertig dagen na dato moeten worden betaald.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

12 reacties

 1. Had Insel Air niet beter veel eerder Venezuela moeten boycotten ?
  Dacht je echt dat Nederland de toch al wankele relatie met Venezuela nog meer in de waagschaal gaat zetten om een
  commercieel bedrijf dat door wanbeheer ten onder gaat te
  redden. Dream on.

 2. Rens volledig gelijk en juist omschreven.Daarbij moet je afvragen waarom de minister wel miljoenen ter beschikking geeft en vervolgens de 3 mislukte directieleden laat zitten.logica van politici!!

 3. Van der Kwast geeft meer geld uit in de Heeren dan aan Insel Air, en de belastingbetaler mag voor de tekorten van de laatste opdraaien.

 4. als ik een ton moet krijgen van cadivi ga ik elke dag op hun deur rammen. Na 4 maanden kreeg heereveen pas in de gaten dat er 100 miljoen uitstond? ai lage frega

 5. Klopt niet helemaal. Er zijn tickets verkocht in bolivares en voordat dat geld naar Curacao mag dient daar goedkeuring te worden verkregen van de Venezuelaanse overheid. Die betalen niet uit..

 6. Ja , laten we er een internationaal geschil van maken, dat gaat er wel in. En waarom?? Om een private luchtvaartmaatschappij die dom genoeg maar door bleef vliegen op Venezuela zonder dat er financieel iets tegenover stond, en alle signalen er op wezen dat betalingen niet zouden gaan plaatsvinden. En nu gaan we “het koninkrijk” mobiliseren om het falen van de oerdomme directie en bestuurders van Insel proberen recht te zetten. Onvoorstelbaar hoe men de zaken verdraait om het eigen falen te camoufleren. Ach, laten we er nog maar eens een paar miljoen belastinggeld tegen aan gooien.. toch?

 7. Hoe is het mogelijk dat een bedrijfje zoals Insel Air aan een land waar al jaren van bekend is dat de economie meer dood is dan levend een zo grote schuld kan laten oplopen. Ik denk dat hier toch een soort zakkenvullerij op welke manier dan ook is gehandhaafd, op wat voor duistere manier dan ook.

 8. De schuld is te lang te hoog opgelopen. Er hadden veel eerder maatregelen genomen moeten worden om de schuld te innen. Kan Curaçao toch alleen doen? Curaçao wil toch superbaas in eigen huis zijn? Nu opeens moet Nederland te hulp snellen om meer gewicht in de schaal te leggen? Hoezo? Venezuela is al bankroet en vele vermogende Venezolanen wonen tegenwoordig op de eilanden. Hoe ga je van een kale kop veren plukken?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...