31 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 11:55

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Dos Santos opnieuw niet bij debat

Dos Santos opnieuw niet bij debat
Dos Santos opnieuw niet bij debat

WILLEMSTAD – Veel debat was er niet gisteravond bij de lijsttrekkers op Telecuraçao. Het format was zo gekozen dat de politici zich vooral concentreerden op hun eigen standpunten.

Grote afwezige was opnieuw Amparo Dos Santos van Kòrsou di nos Tur. Hij heeft zich bij nog geen enkel debat gemeld. De overgebleven politici richtten hun pijlen indirect op politici die veroordeeld of verdacht zijn in een strafzaak.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

24 reacties

 1. gister avond op tv. 11 toen het programma bijna afgelopen was Amparo
  en Menkie Royer in beeld.Amparo had geen goed word voor Charles
  Cooper. Amparo maakte Cooper’s partij met de grong gelijk.
  vlgns.Amparo is Cooper vergeten om citex te noemen want iedereen
  weet al genoeg dat andere projecten waarmee Coop mee pronkt allemaal fiasco’s waren.coalitie met pas dus uitgesloten?

 2. Mee eens dat Pais weinig tot niets heeft ingebracht de afgelopen jaren, maar ze hebben tenminste niet gestolen.

  En daar ben ik al tevreden mee, door de dieven die je bij veel andere partijen aantreft.

  Op Curacao kun je helaas niet stemmen op een goede partij, dus je stemt op de minst slechte (minst criminele).

 3. @Henriques. Bedankt voor de correctie
  @ Maurice. PAIS heeft geen weinig tot niets ingebracht de afgelopen jaren. Weg met die zacht gekookte eitjes

 4. We hebben al Amerigo Thode in de Staten die zo lelijk is dat je alleen in diens buurt wilt komen omdat je dan geen last van muggen hebt, maar iemand met het figuur van de domme proleet Amparo dos Santos heb ik niet meer gezien sinds ik als kind naar de cartoon Barbapapa keek.

 5. Asjes heeft het als premier niet slecht gedaan en is als erfgenaam van Cococi Prins financieel binnen. Echtgenote Taco Tara heeft hij politiek benoemd weten te krijgen bij de Centrale Bank waar ze voor een gigantisch salaris op door Tromp, zonder vacature of sollicitatieprocedure, op de payroll is gezet.
  Hij hoeft zich dus niet meer verder te verrijken.

  Pais heeft zich uiterst laf getoond in de affaire Wiels, maar heeft wel de minister (Jardim) die ons huishoudboekje op orde gebracht heeft. Helaas hebben ze wel Stanley Snoepreis Palm weer van stal gehaald, een absolute nietsnut wiens vakantiereisjes miljoenen hebben gekost.

  PAR, PNP en Leeflang zou een mooie coalitie zijn, als het moet met Pais of Asjes.

 6. @Margret. Ik ben het met je eens om verantwoord te stemmen. Het valt me alleen vies tegen dat je PAIS durft te noemen in het rijtje van opties. De partij heeft bewezen onbetrouwbaar te zijn. De MAN en Leeflang zijn voor mij de enigste echte opties om op te stemmen. Een coalitie met de PAR en PNP zou toekomst bieden. PAIS en Asjes mogen van mij de prullenbak in. De rest spreekt voor zichzelf.

 7. Debat? Dit was een vraag en antwoord spel. Dit mag de naam debat niet dragen. Jammer leuk geprobeerd, maar een gemiste kans om de tegenstellingen en verschillende opvattingen door middel van een stevige discussie voor het voetlicht te brengen en de kiezer te overtuigen.

 8. Nog amateuristischer dan amateuristisch. Via Telecuraçao gekeken en ja hoor, even na 9 uuur werd picture in picture wega di number weergegeven, de intro van de moderator helemaal weggedrukt, want de balletjes hebben voorrang.
  Verder viel het mij op dat men bij Tekecuraçao geen idee heeft wat een live uitzending is. Er werd ettelijke malen door het commentaar van de moderator heen gesproken, waarschijnlijk de regiseur die iets aan de camera mensen wilde zeggen.
  Kort om: terug naar school!!!!

 9. Ik vond alle partijen slecht, maar denk dat het beter is om op een niet criminele slechte partij te stemmen dan op een criminele partij (Schotte, Cooper, dos Santos).

  Ik stem daarom met tegenzin PNP, PAR, PAIS of Leeflang.

  MAN zou ook nog kunnen, en misschien Asjes.

  DP is volkomen inhouds- en stuurloos en zal met alle winden meewaaien dus ook MFK. Niet op stemmen dus.

  Ook niet stemmen op Rosalia, met een verleden van fraude, sexuele intimidatie en racisme.

  Mozes kan wel weer, maar die trekt alleen stemmen van haar familie en komt nooit in de Staten. Een stem op haar is dus een verloren stem.

 10. Ik ben een uurtje gebleven maar vond het zo’n weinig inspirerend en infantiel geheel dat ik ben vertrokken.
  Geen vd 13 slaagden er ook maar in iets zinnigs te zeggen.
  Wat een aanfluiting deze partijen, zeg. Hoe jammer ook ik vertik het mijn stem aan wie dan ook te geven. Schandalig.

 11. @ Chris. Indeedaad een slechte beurt van de CIFA. Zelfs met het aantrekken van buitenlandse krachten voor de organisatie ervan gaf het genoemde debat, wat eigenlijk een vragenuurtje was, een zeer amateuristisch indruk. Hebben de CIFA leden bijvoorbeeld de microfonen getest? Die gingen elke keer uit door verkeerde plaatsing van de knop. Jammer CIFA. Curacao lijkt niet wijzer te zijn geworden.

 12. En wat te denken dat hij als MP zich moet voorstellen aan onze Koning en Koningin. Laat staan gezamelijk aan een banket zullen zitten.

 13. Ik heb niets gemist begrijp ik ?

  Alleen is het wel idioot dat er 13 partijen mee doen aan de verkiezingen en GEEN van die partijen kan mijn standpunten, op een integere wijze, verkondigen.

  – geen corruptie
  – geen pastechi’s
  – aanpak criminaliteit
  – aanpak productiviteit

  Ik heb zelden zo’n kort lijstje verwachtingen gehad, maar hier moet je de eisen kennelijk zo laag mogelijk stellen.
  En toch weet geen enkele partij dit uit te dragen. Of zou dat te maken hebben dat ze veroordeelde- of verdachte politici deze standpunten uit laten dragen en daardoor volstrekt ongeloofwaardig zijn ?

 14. Het “debat” was een grote tijdsverspilling. Zware onvoldoende voor de organisatie. Jammer dat Amparo er niet was. Hij zou misschien nog wat leven in de brouwerij hebben gebracht. Hilarisch of niet. Met tegenzin moet ik toegeven dat Charles Cooper gisteravond de “beste” was. Na dit “debat” ben ik geneigd helemaal niet meer te gaan stemmen. Moeten deze slappe dweilen ons de komende jaren gaan vertegenwoordigen?

 15. Anparo draagt alvast de valse stembiljetten onder zijn shirt mee?

  Slaapverwekkend debat trouwens, zelden zo goed geslapen als afgelopen nacht.

  Slechte beurt van CIFA!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...
- Advertentie -