PBC | Dick wil geen dumpplaats Openbare Scholen

Dick wil geen dumpplaats Openbare Scholen  | foto Persbureau Curacao

Dick wil geen dumpplaats Openbare Scholen | foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Minister Irene Dick wil dat openbare scholen niet langer een dumpplaats worden voor moeilijke leerlingen. Dat zei ze gisteren tijdens een bijeenkomst met schoolbesturen die onder de Dienst DOS van het ministerie vallen.

Openbare Scholen zijn verplicht alle leerlingen aan te nemen, terwijl Katholieke en andere scholen mogen selecteren.

Dick heeft niet gezegd hoe ze dit probleem aan wil pakken, maar ze denkt aan een andere organisatorische opzet van de dienst openbare scholen. Losser van haar ministerie.

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | Dick wil geen dumpplaats Openbare Scholen

  1. En zo rotzooien we hier maar door, we schuiven wat naar links en dan weer naar rechts, en het uiteindelijke resultaat is altijd even onduidelijk en ondoorzichtig.

  2. De post “Onderwijs” is ook geen dumpplaats!!! Hoeveel ministers zijn er in de tussentijd al versleten? 6?
    Zoals ook al heel terecht door Lichtveld werd gesteld, is het nu zaak met het oog op de toekomst van dit eiland dat er eens een keer serieus werk van het onderwijs wordt gemaaakt en niet allerlei proefballonnetjes die met veel bombarie worden opgelaten – die weer voor de nodige onrust zorgen – en later weer – meestal onder druk – moeten worden ingetrokken.
    Als klein eiland zul je je moeten realiseren dat JIJ je aan de wereld moet aanpassen, en niet andersom! Dus wil je kans maken zul je je talen en metname Engels moeten beheersen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *