PBC | Dick wil dat iedereen volkslied kent

Dick wil dat iedereen volkslied kent

Dick wil dat iedereen volkslied kent

WILLEMSTAD – Vandaag is het 38 jaar geleden dat het volkslied van Curaçao werd aangewezen als officieel volkslied.

Frater Candidus en Errol ‘El toro’ Colina componeerden het Lanta nos bos ban kanta. Het eerste en vierde couplet wordt meestal gezongen. Minister Irene Dick van Onderwijs vindt dat iedereen alle coupletten mee moet kunnen zingen en start daarom vandaag een campagne.

Bron: Persbureau Curacao

9 Reacties op “PBC | Dick wil dat iedereen volkslied kent

 1. Fred de Haas

  Mevrouw heeft kennelijk niks anders te doen.

 2. Abraham Mossel

  Als dit een verkiezingstunt is van de PS, dan krijgen ze nu nog geen 1 zetel meer, aangezien 90 % van hun kiezers nog lezen of schrijven kunnen, en nu moeten ze 8 couppletten uit het hoofd kunnen leren en ook nog onthouden. Ik ken nog niet eens ( op twee zinnen na, spaanse koning, duitse bloed) het eerste couplet van het wilhelmes onthouden of anders gezegt niet willen onthouden!.

 3. Ik ken het Wilhelmus niet eens, volstrekt onbelangrijke topic. Misschien moet de PS zich drukker maken over de people en vooral zij die niet te eten hebben, dat zijn er nogal wat.
  Zaterdag bij de opening van het nwe kinderhospitaal van Siloam nemand vd people’s party gezien, vakantie Ned wellicht zoals Cijntje bij Fraudelien. Pure bedriegers net zoals de rest.

 4. echt een PS ding, Dick moet er voor zorgen dat iedereen goed onderwijs heeft.
  er voor zorgen dat iedereen kan lezen en schrijven.

 5. Het feit dat het al verkeerd begint …

 6. Ik houd niet van dat Nazi gedoe, deed ik met het Wilhelmus niet, the Star Spangled Banner niet, en ook niet met het Lanta de Kanta geval.

 7. En dat gaan we dus bij alle officiële, en bij allerlei niet officiële gebeurtenissen zingen! Te kust en te keur. 8 coupletten achter elkaar! Dat wordt dus het lachertje van de wereld.
  Men mag buitenlandse instanties van te voren wel waarschuwen dat het Curaçaose volkslied i.p.v ± 2 minuten een half uur gaat duren.
  Ik zie het al voor me als men bijvoorbeeld in Nederland het gehele Wilhelmus ten gehore gaat brengen.
  Beste Irene Dick, denk eens eventjes na!

 8. Dikke Deur

  Frater Candidus, beruchte pederast hoor ik… en nou moeten we alle 8 coupletten uit ons hoofd leren en enthousiast uit volle borst meezingen? Anders naar Siberie.

 9. Volgens mij zijn er meer belangrijkere dingen in de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *