PBC | Curaçaose arts gepromoveerd op Obesitas

Persbureau Curacao

Het CMC zegt trots te zijn op het feit dat een van haar eigen artsen en bovendien een arts van Curaçaose bodem is gepromoveerd.

De Curaçaose Indira Vonhôgen is gepromoveerd bij de Universiteit van Maastricht. Zij werkt als zaalarts op de afdeling gynaecologie in het Curaçao Medical Center.

Zij deed onderzoek naar Obesitas. Dokter Vonhôgen zat op het Radulphus College en is in 2009 naar Maastricht verhuisd om medicijnen te studeren.

Het CMC zegt trots te zijn op het feit dat een van haar eigen artsen en bovendien een arts van Curaçaose bodem is gepromoveerd.

Bron: Persbureau Curacao

9 Reacties op “PBC | Curaçaose arts gepromoveerd op Obesitas

 1. Potdomme, William, jij hebt echt het IQ van een MFK statenlid.

  Iedereen bepaalt voor zichzelf wat hij in dat gat onder zijn neus stopt. Maak er toch godsamme geen ziekte van.

  Stuur deze ‘patienten’ anders eens naar Haiti of Bangladesh en laat ze daar uitleggen wat voor een ‘ziekte’ ze hebben, als ze dat durven. Dan nog een weekje blijven voor het lokale menu daar en ze zijn genezen.

 2. Was Charles Cooper haar onderzoeksonderwerp of Menki Rojer die door zijn pens zijn eigen potloodje niet meer kan zien?

  Volgens mij heeft Curacao gemiddeld de meeste KFCś per vierkante meter en het is er altijd erg druk.

 3. Obesitas is geen eetstoornis of ziekte! Het is een lichamelijke toestand, namelijk ernstig of zeer ernstig overgewicht. SInds 2004 in de US (en daar zijn er veel…) erkend als ziekte.
  De mensen hebben dan ook recht op een medische behandeling iets wat ook de NL overheid zou moeten volgen.
  Probleem behandelen ipv symptoon bestrijden. Onterecht ook vaak aangeduid als ‘welvaartsziekte’. Maar ook in armere gebieden is de aandoening aan een opmars bezig. Een tekort aan gezonde voeding leidt ook vaak tot grote gezondheidsproblemen.

  Dus proficiat voor de promovenda!

 4. Grote onzin van Joep, zoals helaas wel vaker het afgelopen jaar.

  Ieder pondje gaat door het pondje. Wanneer ik overgewicht heb ga ik een week of fruit dieet en een paar keer in de week een stukkie lopen (5 km is genoeg) en kilo’s zijn er zo weer af.

  Maar de niet door enige schaamte of intelligenie geremde Curacaoenaar van boven de 100 kilo bestelt nog gewoon gewoon zijn Biggie Size Big Mac menu (over gebrek aan schaamte gesproken!) en doet daar, jawel, een Diet Coke bij (over gebrek aan intelligentie gesproken!).

  Het afvallen moet daarna maar met een wonderpilletje.

  Ik heb een collega die twee keer in de week (in de baas zijn tijd) naar de dietist gaat (op kosten van de SVB, ons dus) maar wel drie keer per week Pizzahut op kantoor zijn lunch laat bezorgen.

 5. Proficiat en ik hoop van ganser harte dat zij in staat zal zijn de bevolking bewust te maken van het gevaar van obesitas.
  Men zegt vaak dat anorexia een eetstoornis is, maar obesitas is dat ook.

 6. Piet Heniger

  Proficiat. Vertrouw er op met zo’n specialist via de so iale media programma’s worden ontwikkeld om obesias terug te dringen. Dat voorkomt mogelijk ook diabetes.
  Zwaarlijvigheid en diabetis votmen op Curacao een groot probleem. Met Corona er bij zijn er gelijk twee onderliggende ziektebeelden. Actie: iedereen van meer dan 100 kg 10 kg laten afvallen. Beneden de 100 kg 5 kg afvallen.

 7. Monique Taams-Batenburg

  pabien Nadira, geweldig gedaan
  Monique Taams

 8. Dat kan vervelende consequenties hebben voor de praktijk van de echtgenote van Charlie Bolo Cooper. Faillissement ligt op de loer, als je inderdaad naar de torso, die zijn naam eerdoet, van Bolo Cooper kijkt.

 9. Mocht c cooper mfk als voorbeeld dienen. Was hier op tv met al die rotzooi van zijn echtgenote, zie wat ‘t gedaan heeft, ‘t vet druipt van die vent af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *