PBC | Curaçao wil paus op bezoek

Curaçao wil paus op bezoek

Curaçao wil paus op bezoek

WILLEMSTAD – Curaçao nodigt paus Franciscus uit om naar het eiland te komen. Dat maakt het bisdom Willemstad bekend.

16 september zal die uitnodiging persoonlijk worden overgebracht door Ivar Asjes. Samen met bisschop Luis Secco en pastoor Curtis Meris is de premier dan in Rome voor een klimaatconferentie. De laatste paus die Curaçao bezocht was paus Johannes Paulus II. Precies 25 jaar geleden, in 1990, maakte de kerkvorst een tussenstop van 7 uur op ons eiland

Bron: Persbureau Curacao

13 Reacties op “PBC | Curaçao wil paus op bezoek

 1. ” Een geloof die niet de echte leer van Jezus Christus verkondigd en nastreeft, zal een langzame dood sterven. De grootste reden hiervoor is dat God er niet achter staat. En geloof me God staat achter veel minder geloven dan er door de mensheid aangenomen wordt.”

  Zie hier de arrogantie van gelovigen onderling en tevens het bewijs dat het slechts mensenwerk is; Ons geloof is zoveel beter dan dat van een ander, wij hebben de ware god en zij dus niet, en hoe weten wij dit??? Uhhmmm dat heeft hij zelf gezegd…of we liegen maar even dat het zo is. Alle gelovigen met een rechtstreeks lijntje naar de hemel toe zijn niet te tellen. Belachelijk gewoon.

 2. @ Fox. Je stelling is gedeeltelijk correct. Telecuraçao is, of behoort te zijn, een commerciële zender. Een ieder die het geld heeft kan er uitzendtijd krijgen. Even buitenbeschouwing latend dat de prijzen niet naar verhouding staan.
  Echter hebben vele geloven hier op het eiland niet het geld of hebben zij andere prioriteiten. Zij vinden het bijvoorbeeld belangrijker naschoolse opvang te sponseren/te verzorgen dan de peperdure uitzendingen van Telecuraçao.
  Ook moet je het zien als propaganda om de bevolking terug te krijgen in de Katholieke kerk. Men is zich bewust geworden dat wereldnieuws niet buiten de grenzen van het eiland gehouden kan worden. De bevolking komt achter vele niet integer handelen van de Katholieke kerk en blijft massaal weg. Lees inkomstenderving. Neem als voorbeeld Amerika en Europa waar na al de schandalen vele Katholieke kerken gesloten zijn i.v.m. leden te kort. Er staat hier op het eiland ook een grote Katholieke kerk al geruime tijd in de steigers. Kwam vroeger niet voor.
  Een geloof die niet de echte leer van Jezus Christus verkondigd en nastreeft, zal een langzame dood sterven. De grootste reden hiervoor is dat God er niet achter staat. En geloof me God staat achter veel minder geloven dan er door de mensheid aangenomen wordt.

 3. Fred de Haas

  Ik stel voor dat de Paus wordt toegesproken door Ingrid Sánchez van de PS.

 4. Ik vind de titel van dit artikel helemaal fout ” CURACAO WIL PAUS OP BEZOEK”

  Het had ” ASJES WIL PAUS OP BEZOEK” moeten zijn.

  Weer zo’n politieke stunt.

 5. Asjes en de rest van de huichelaars, klimaarconferentie, milieu enz enz.
  We zijn al zo aardig voor mensen die hart voor het milieu hebben. De zonnepanelen bijvoorbeeld.

 6. Ik vraag mij dit nu al enige tijd af sinds ik de laatste tijd vaker naar Telecuraçao kijk. Op deze “planta nasional” wordt namelijk om de haverklap de Heer aangeroepen, gebaseerd op het Katholieke geloof. Telecuraçao is er toch voor de hele bevolking? Mijn vraag is dan ook, is Curaçao nu wel of niet, evenals alle andere landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, een seculier land? Een land waarin gelovigen (van welk geloof dan ook) en ongelovigen naast elkaar mogen leven? Is er scheiding tussen kerk en staat? Als dat allemaal zo is dan vraag ik mij toch af waarom zo’n medium als Telecuraçao (van en voor iedereen) zich zo duidelijk richting een bepaald geloof profileert. Ook politici gebruiken het geloof als middel om met de bevolking te communiceren, terwijl gezien vanuit hun politieke partij nergens blijkt dat deze gebaseerd op een duidelijke religieuze levensbeschouwing.

 7. Betaal je belasting op Curaçao? Zo ja dan betaal je aan de Katholieke kerk mee, de salarissen en onkosten vergoedingen e.d, komen uit de belasting pot. Er is hier geen scheiding, het is een vast onderdeel van de schijnheiligheid hier op deze klip.

 8. Zomaareenmening

  Wat doet Secco en de pastoor Meris samen met Asjes op een milieuconferentie??
  Dacht dat in de Trias Politica de kerk en staat gescheiden was??
  Moet niet gekker worden dat de kerk zich met de politiek op Curacao bemoeid.!!

 9. hypocriet Asjes naar een klimaat conferntie?
  het moet niet gekker worden.

 10. Renée van Aller

  De Paus kon wel eens ongewenst de oren gaan schrobben van Monseigneur Secco vanwege de ontwijkende en misleidende aanpak van misbruik door kerkdienaren. Een Pausbezoek zou wel eens tegen kunnen vallen voor alle eersten in het Land. De Paus is bekend met Latijns Amerikaanse dubbele bodems, corruptie, witwassen van geld en van het eigen zieltje. Eigen misdrijven worden weggepoetst. Wij zijn er zeker van dat Zijne Heiligheid zeer goed op de hoogte is van de kerkelijke gang van zaken op onze eilanden. Die informatie zal hem niet met vreugde vervullen. Ook de vervuiling door de ISLA zal hij niet laten passeren. Hij is voor een gezond klimaat. Dat heerst niet op Curaçao. Heeft Asjes dat wel bedacht? Staat wel leuk op het cv van Asjes maar of de Paus na afweging van alle belangen zal komen is de vraag. Als hij wel komt zal hij niet spaarzaam zijn in zijn kritiek. Het gevaar is dat de monseigneur terstond zal verdwijnen en de ISLA kan sluiten. Renée van Aller&John de Vries

 11. Asjes, net terug uit China, gaat ook weer op snoepreis?

  Benieuwd of hij Taco Tara meeneemt.

  Het wordt tijd dat de reiskosten van ons parlement eens gepubliceerd worden.

  Stanley Palms is met zijn eeuwig durende snoepreis slechts enkele dagen per maand op het eiland, de drie verdachten Schotte, Thode en Wilsoe (geselcteerd op strafblad?) hebben net een week gefeest bij het Parlatino in Panama en ga zo maar door.

 12. Joep Meloen

  Asjes naar een klimaat conferentie ?
  En die gaat daar met droge ogen zitten verkondigen dat we meer aan het milieu moeten doen ? Ben toch benieuwd hoe hij gaat reageren wanneer men hem vraagt om wat aan de uitstoot van de ISLA te doen ? Vrees dat hij dan heel snel voor Jan met de korte achternaam staat.

 13. M. Biermans

  Draaideurcrimineel Schotte zal ongetwijfeld op de eerste rij zittem, zijn overgeacteerde eeuwige vroomse gezicht zorgvuldig vastgelegd door zijn domme privefotoslaaf Soemanta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *