26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 01:28

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie Politiek PBC | Curaçao weet nog niet wanneer vaccineren begint

PBC | Curaçao weet nog niet wanneer vaccineren begint

Dick Drayer

Aankomst vaccins op Hato | Persbureau Curacao

De eerste batch Covid-19-vaccins is aangekomen op Curaçao. Maar wanneer ze gebruikt gaan worden is nog niet bekend. Dit in tegenstelling tot de andere Caribische eilanden. Aruba is zelfs vandaag, direct na de levering van gisteren begonnen.

Op Curaçao zouden eerst de 3400 zorgverleners aan de beurt zijn, daarna de bijna 40.000 ouderen op het eiland en dan mensen die in een risicogroep vallen. De gezondheidsautoriteiten schatten deze laatste groep op bijna 60.000 mensen, zo’n 37 procent van de bevolking.

Het gaat onder meer om mensen met suikerziekte, met matig tot extreem overgewicht en mensen met hart- en vaatziekten. De groep is bekend bij de eerstelijnszorg, de huisartsen, maar die zijn nog niet ingelicht over welke rol zij voor en tijdens en na de vaccinatiecampagne spelen.

Persconferentie

Dec regering heeft inmiddels een persconferentie aangekondigd om half drie donderdagmiddag met als onderwerp ‘begin van de vaccinatie op Curaçao’.

Bron: Persbureau Curacao

7 reacties

 1. Zita J-L wist niet dat alles in het geheim gebeurde. God zij dank. Natuurlijk zo veel mogelijk voor haar geheim houden want anders wordt de puinhoop nog groter dan die nu al is. Als ze er van zou hebben geweten dan hadden we er nu een Corona ‘gate’ bijgehad.

  Past ook goed bij Zita. Ze weet nooit iets, ze wist van niks, ze zou er niet van hebben geweten, het was een grote verrassing voor haar, Oh als ze het zou hebben geweten dan ……. ja wat dan?

 2. Een probleem is pas een probleem het acuut is.
  Dus als de vaccins er nog niet zijn hoef je dus ook niets te plannen ” je kan niets uitdelen als je het niet hebt”.
  Was er een reden om aan te nemen dat dit op een andere manier aangepakt zou worden als andere problemen?
  Geniaal leiderschap. Jammer dat er schijnbaar geen minister is die een definitie van leiderschap kent, laat staan het toont.
  Dus minsters kunnen het niet.
  Top ambtenaren zijn aangesteld voor hun contacten, niet voor hun capaciteiten en kunnen het ook niet.
  Midden management, zou je het meest van kunnen verwachten maar mogen niet of willen graag ook meedelen, en doen het dus ook niet.
  En dan gaan we wachten tot het probleem (in dit geval de oplossing) er is en gaan we een nood maatregel nemen, waar dus, door de snelheid, fouten bij worden gemaakt

 3. Het blijkt gisteren al, bij aankomst van de vaccin Lesley Fer en Zita Jesus Leito wisten geen antwoord op wat simpele vragen maar waren als de kippen bij om zich te laten fotograferen.

  Bij een toneel voorstelling is dat ook gebruikelijk dat als het publiek applaudisseert dat de B-acteurs zich naar voren dringen. Lesley Fer is een randdebiel die nooit blijkt van heeft gegeven dat hij maar iets over rampenbestrijding weet.

  Bij zijn benoeming toentertijd ging de geruchten rond dat Ivar Asjes iets met zijn zus had.

  Zita Jesus Leito is niet voor niets tot de slechtste minister ooit gekozen en PAR handhaaft haar en geeft haar ook nog een ministerie erbij. Nou wie het weet mag het zeggen want ik ben de klus kwijt.

 4. Je vraag je af wie de inentingen gaat/moet organiseren. Is het de GGD, SVB of een nieuwe organisatie (die dan daarvoor weer zonder aanbesteding de centjes opstrijkt)
  De daarvoor aansprakelijke minister moet maar met de billen bloot!
  Een waardeloze organisatie. Als je het stuk in het AD leest blijf je helemaal lachen. In het diepste geheim is alles voorbereid!!! en nu al uitvluchten zoeken zoals “onderbezetting” Vanmiddag pas een persconferentie die in feite al veel eerder gehouden had moeten worden met als inhoud bekend maken van de planning. Het paard achter de wagen.
  De entstof is onderhevig aan een uiterste (gebruiks) datum. Hoeveel wordt er straks weggegooid omdat de datum overschreden is? Mooie controle taak voor de MEO controleurs van EZ.
  Ja, we weten het al langer dan vandaag. “Op Curaçao kan tenslotte alles”

 5. PBC | Curaçao weet nog niet wanneer vaccineren begint

  En hoe lang wist men al dat de vaccines in feb zullen aankomen ?Tries man. Triest..

 6. PBC | Curaçao weet nog niet wanneer vaccineren begint

  En hoelang wist men al dat de vaccines in feb zullen aankomen.
  Triest man.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties