30 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 11:15

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Curaçao weet nog niet wanneer vaccineren begint

Dick Drayer

Aankomst vaccins op Hato | Persbureau Curacao

De eerste batch Covid-19-vaccins is aangekomen op Curaçao. Maar wanneer ze gebruikt gaan worden is nog niet bekend. Dit in tegenstelling tot de andere Caribische eilanden. Aruba is zelfs vandaag, direct na de levering van gisteren begonnen.

Op Curaçao zouden eerst de 3400 zorgverleners aan de beurt zijn, daarna de bijna 40.000 ouderen op het eiland en dan mensen die in een risicogroep vallen. De gezondheidsautoriteiten schatten deze laatste groep op bijna 60.000 mensen, zo’n 37 procent van de bevolking.

- Advertentie -

Het gaat onder meer om mensen met suikerziekte, met matig tot extreem overgewicht en mensen met hart- en vaatziekten. De groep is bekend bij de eerstelijnszorg, de huisartsen, maar die zijn nog niet ingelicht over welke rol zij voor en tijdens en na de vaccinatiecampagne spelen.

Persconferentie

Dec regering heeft inmiddels een persconferentie aangekondigd om half drie donderdagmiddag met als onderwerp ‘begin van de vaccinatie op Curaçao’.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. Zita J-L wist niet dat alles in het geheim gebeurde. God zij dank. Natuurlijk zo veel mogelijk voor haar geheim houden want anders wordt de puinhoop nog groter dan die nu al is. Als ze er van zou hebben geweten dan hadden we er nu een Corona ‘gate’ bijgehad.

  Past ook goed bij Zita. Ze weet nooit iets, ze wist van niks, ze zou er niet van hebben geweten, het was een grote verrassing voor haar, Oh als ze het zou hebben geweten dan ……. ja wat dan?

 2. Een probleem is pas een probleem het acuut is.
  Dus als de vaccins er nog niet zijn hoef je dus ook niets te plannen ” je kan niets uitdelen als je het niet hebt”.
  Was er een reden om aan te nemen dat dit op een andere manier aangepakt zou worden als andere problemen?
  Geniaal leiderschap. Jammer dat er schijnbaar geen minister is die een definitie van leiderschap kent, laat staan het toont.
  Dus minsters kunnen het niet.
  Top ambtenaren zijn aangesteld voor hun contacten, niet voor hun capaciteiten en kunnen het ook niet.
  Midden management, zou je het meest van kunnen verwachten maar mogen niet of willen graag ook meedelen, en doen het dus ook niet.
  En dan gaan we wachten tot het probleem (in dit geval de oplossing) er is en gaan we een nood maatregel nemen, waar dus, door de snelheid, fouten bij worden gemaakt

 3. Het blijkt gisteren al, bij aankomst van de vaccin Lesley Fer en Zita Jesus Leito wisten geen antwoord op wat simpele vragen maar waren als de kippen bij om zich te laten fotograferen.

  Bij een toneel voorstelling is dat ook gebruikelijk dat als het publiek applaudisseert dat de B-acteurs zich naar voren dringen. Lesley Fer is een randdebiel die nooit blijkt van heeft gegeven dat hij maar iets over rampenbestrijding weet.

  Bij zijn benoeming toentertijd ging de geruchten rond dat Ivar Asjes iets met zijn zus had.

  Zita Jesus Leito is niet voor niets tot de slechtste minister ooit gekozen en PAR handhaaft haar en geeft haar ook nog een ministerie erbij. Nou wie het weet mag het zeggen want ik ben de klus kwijt.

 4. Je vraag je af wie de inentingen gaat/moet organiseren. Is het de GGD, SVB of een nieuwe organisatie (die dan daarvoor weer zonder aanbesteding de centjes opstrijkt)
  De daarvoor aansprakelijke minister moet maar met de billen bloot!
  Een waardeloze organisatie. Als je het stuk in het AD leest blijf je helemaal lachen. In het diepste geheim is alles voorbereid!!! en nu al uitvluchten zoeken zoals “onderbezetting” Vanmiddag pas een persconferentie die in feite al veel eerder gehouden had moeten worden met als inhoud bekend maken van de planning. Het paard achter de wagen.
  De entstof is onderhevig aan een uiterste (gebruiks) datum. Hoeveel wordt er straks weggegooid omdat de datum overschreden is? Mooie controle taak voor de MEO controleurs van EZ.
  Ja, we weten het al langer dan vandaag. “Op Curaçao kan tenslotte alles”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -