25 C
Willemstad
• woensdag 29 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Curaçao onderdeel van internationale Interpol-operatie tegen migrantensmokkel

Persbureau Curacao

Daarin zaten leden van INTERPOL Curacao, Het Openbaar Ministerie, de Kustwacht, Politie en de coördinator mensensmokkel van het ministerie van Justitie.

Curaçao heeft eind november, begin december meegedaan aan de internationale operatie Turquesa II van Interpol, gericht op onderscheppen van mensensmokkelaars.

- Advertentie -

32 landen deden mee, waaronder dus een Interagency Joint Task Team uit Curaçao. Daarin zaten leden van INTERPOL Curacao, Het Openbaar Ministerie, de Kustwacht, Politie en de coördinator mensensmokkel van het ministerie van Justitie.

De Taskforce heeft verschillende boten gecontroleerd, maar geen mensensmokkelaars aangetroffen.

Wereldwijd

De operatie heeft in Amerika, Afrika, Europa en Azië wel geleid tot aanhoudingen. Meer dan 200 arrestaties en de identificatie van ongeveer 3.500 irreguliere migranten was het resultaat.

In Mexico arresteerden de autoriteiten de vermeende leider van een in Mexico gevestigde georganiseerde misdaadgroep die met speedboten migranten vanaf de kust van Cuba smokkelde. Eenmaal in Mexico werden de migranten naar een huis gebracht, van hun vrijheid beroofd, bedreigd en gemarteld.

“Operaties zoals Turquesa II tonen het belang aan van internationale samenwerking tussen landen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, in het bijzonder tegen de smokkel van migranten en mensenhandel”, zei Igor Romário de Paula, directeur van de Braziliaanse federale politie voor onderzoek en bestrijding van georganiseerde misdaad.

Deelnemende landen

Antigua en Barbuda, Argentinië, Aruba, Bangladesh, Bolivia, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Haïti, Honduras, Mexico, Marokko, Nicaragua, Pakistan, Panama, Paraguay , Peru, Portugal, Senegal, Spanje, Trinidad en Tobago, Verenigde Staten, Uruguay, Venezuela en Vietnam.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

1 reactie

  1. Zeer grote operatie van zoveel landen en dus overal arrestaties,… behalve op of bij Curaçao. Hoe zou dat nou komen? En bij al die andere landen wel! Je zou bijna (..) iets ervan gaan denken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Automatische concepten

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...

NU | Tropische storm ABC-eilanden landt begin van de middag als eerste op Bonaire

De tropische storm die Aruba, Bonaire en Curaçao mogelijk zal treffen, komt waarschijnlijk woensdag rond 16.00 uur (plaatselijke tijd) als eerste aan land op Bonaire. Dat zegt...

RTL | Orkaanseizoen belooft weer zwaar te worden

Ook dit jaar belooft het opnieuw een hevig orkaanseizoen te worden. De spits is al afgebeten in Mexico en komende nacht wordt de tweede grote storm van...
- Advertentie -
- Advertentie -