30 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 19:09

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Curaçao onderdeel van internationale Interpol-operatie tegen migrantensmokkel

HomeLandenArubaPBC | Curaçao onderdeel van internationale Interpol-operatie tegen migrantensmokkel

Persbureau Curacao

Daarin zaten leden van INTERPOL Curacao, Het Openbaar Ministerie, de Kustwacht, Politie en de coördinator mensensmokkel van het ministerie van Justitie.

Curaçao heeft eind november, begin december meegedaan aan de internationale operatie Turquesa II van Interpol, gericht op onderscheppen van mensensmokkelaars.

32 landen deden mee, waaronder dus een Interagency Joint Task Team uit Curaçao. Daarin zaten leden van INTERPOL Curacao, Het Openbaar Ministerie, de Kustwacht, Politie en de coördinator mensensmokkel van het ministerie van Justitie.

De Taskforce heeft verschillende boten gecontroleerd, maar geen mensensmokkelaars aangetroffen.

Wereldwijd

De operatie heeft in Amerika, Afrika, Europa en Azië wel geleid tot aanhoudingen. Meer dan 200 arrestaties en de identificatie van ongeveer 3.500 irreguliere migranten was het resultaat.

In Mexico arresteerden de autoriteiten de vermeende leider van een in Mexico gevestigde georganiseerde misdaadgroep die met speedboten migranten vanaf de kust van Cuba smokkelde. Eenmaal in Mexico werden de migranten naar een huis gebracht, van hun vrijheid beroofd, bedreigd en gemarteld.

“Operaties zoals Turquesa II tonen het belang aan van internationale samenwerking tussen landen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, in het bijzonder tegen de smokkel van migranten en mensenhandel”, zei Igor Romário de Paula, directeur van de Braziliaanse federale politie voor onderzoek en bestrijding van georganiseerde misdaad.

Deelnemende landen

Antigua en Barbuda, Argentinië, Aruba, Bangladesh, Bolivia, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Haïti, Honduras, Mexico, Marokko, Nicaragua, Pakistan, Panama, Paraguay , Peru, Portugal, Senegal, Spanje, Trinidad en Tobago, Verenigde Staten, Uruguay, Venezuela en Vietnam.

Bron: Persbureau Curacao

1 reactie

  1. Zeer grote operatie van zoveel landen en dus overal arrestaties,… behalve op of bij Curaçao. Hoe zou dat nou komen? En bij al die andere landen wel! Je zou bijna (..) iets ervan gaan denken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties