PBC | Curaçao moet zonne-energie bij burgers omarmen

Curaçao moet zonne-energie bij burgers omarmen

Curaçao moet zonne-energie bij burgers omarmen

WILLEMSTAD – Curaçao moet haar energiebeleid wijzigen. Dat zegt milieuclub Greenforce. Consumenten die mee willen doen aan de productie van duurzame energie moeten gestimuleerd worden door de overheid.

Nu is dat andersom. Er is zelfs een zonne-taks, een boete voor het produceren van zonne-energie. Greenforce stelt voor om die weer af te schaffen en inwoners met zonnepanelen juist te belonen met een 0-tarief. Wat je produceert overdag, krijg je van Aqualectra ’s avonds weer terug.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Curaçao moet zonne-energie bij burgers omarmen

 1. Die van BMW is er al, en wel compatible met andere systemen. Tesla gaat een beetje op de Apple tour. Ze worden zo gemaakt dat ze niet compatibel zijn met veel bestaande systemen.

  Google maar “My Reserve en Solarwatt”.

  Panasonic heeft ze ook al. Fully off grid wijken in Australie met batterijen in ondergrondse containers.

 2. Voor al de betweters die als een kip onder kop van alles roepen, ” de zon schijnt ‘s nachts niet zonnepanelen hebben geen nut…”
  @La S, waar blijf je nou met jou zelfbedachte theorie over zonnepanelen en de ”stuwdam” die jij op een kurkdroog eiland wilt laten bouwen? Wat valt er te stuwen en er geen rivieren er zijn?

  Elektriciteit uit zonne-energie in de nacht
  Powerwall slaat de elektriciteit op die overdag door de zonnepanelen wordt gegenereerd. Deze elektriciteit is dan later, als het donker is, bij u thuis beschikbaar.
  https://www.tesla.com/nl_NL/POWERWALL

 3. de tesla powerwall komt er aan,

 4. Liefst in combi met eigen batt.backup, zodat de eigen apparatuur heel blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *