28 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Vraag naar seniorenwoningen neemt verder toe op Bonaire

Marit Severijnse Eerder publiceerde Caribisch Netwerk over ouderen op Bonaire die niet meer alleen thuis kunnen wonen. Het aantal aanvragen voor aanleunwoningen en specialistische zorg blijkt een jaar later...
- Advertisement -spot_img

PBC | Curaçao heeft 29 illegale stortplaatsen

HomeLandenCuraçaoPBC | Curaçao heeft 29 illegale stortplaatsen

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Curaçao heeft 29 illegale stortplaatsen die door de overheid geregistreerd zijn. Volgens de overheid liggen die verspreid over het eiland, Bandariba tot Bandabou.

Van deze 29 zijn er twaalf actief en hebben ook twaalf een onregelmatige of verminderende activiteit. Vijf illegale landfills zijn inactief.

De stortplaatsen bevinden zich onder andere in Groot Sta. Martha, Rio Magdalena, Harmonie, Seru Kandela 2, Daniel, Sta. Maria, Playa Canoa, Ronde Klip, Blue Bay, Boca Sami, Attaf, Sapate en Koraal Specht Dam Pretu 1, 2 en 3.

Inwoners die last hebben van de stortplaatsen zijn het niet eens met de overheid, dat gratis vuilstorten op Malpais of Koraal Specht een oplossing is. In plaats daarvan opteren zij voor hoge boetes en camera-installaties om de overtreders te betrappen.

Parlementariër Elvin Gerard van regeringspartij PNP heeft in een app aan de regering laten weten dat de bewoners van het gebied van Cocori, waar veel vuil verbrand wordt, uiterst verontwaardigd zijn nadat beloofd was dat het dumpen en verbranden van afval in het gebied zou stoppen.

“Maar de situatie is weer uit de hand gelopen”, zegt Gerard tegen de Èxtra. Hij heeft verschillende instanties, waaronder GMN, DOMEIN en ROP, uitgenodigd om met eigen ogen de situatie te bekijken, maar volgens Gerard hebben deze instanties zoals altijd “afgehaakt” en willen ze niet handelen.

Gerard heeft de ministers Silvania en Pisas geïnformeerd over deze weigering en eist dat zij concrete actie ondernemen. Volgens niet-officiële informatie zijn de medewerkers van de genoemde drie afdelingen bang om op te treden.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties