PBC | CTB: Banken moeten soepeler met Plaza Hotel

Plaza Hotel Punda | Foto Persbureau Curacao

Plaza Hotel Punda te koop | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Er is interesse voor de koop van het Plaza Hotel. Maar volgens CTB interim-directeur Hugo Clarinda, moeten banken en overheid zich soepeler opstellen.

Die krijgen nog miljoenen van de huidige exploitant en eigenaar, Layne Rachowicz. De veertien verdiepingen en 252 kamers staan vrijwel allemaal leeg.

Het gebouw is fysiek enorm achteruit gegaan sinds het hotel in 2014 in zware financiële problemen kwam. Interesse voor de koop is er volgens het CTB altijd geweest, maar de laatste potentiele klant trok zich terug vanwege de schulden die er nog op het hotel liggen.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | CTB: Banken moeten soepeler met Plaza Hotel

 1. Abraham Mossel

  Men is zeker het laaie lichters en zakkenvullerij van politici in de tijd van het van der Valk hotel, die valkjes hebben gigantis hun zeken gevuld ( en Nog op Curacrim) door doelloos rond dwalende figuren die alleen aan hun eigen zakken dachten met de grote deal van de Valkjes met Antony Godett, twintig miljoen en het stuk grond bij mambo. nog meer zeggen!.

 2. gewoon failliet laten gaan…. en bij opbod verkopen…

 3. caribbeancynic

  Ik heb altijd begrepen dat het noodzakelijke onderhoud van het hotel veel te veel zou kosten. Van der Valk schijnt het hotel om die reden tijdig te hebben verlaten.

 4. Oohh… “de overheid moet zich soepeler opstellen”???….dus het geld van de belastingbetaler lappen om openstaande schulden af te lossen !!
  Het Plaza hotel: is kennelijk een kreupel paard dat wacht op de afschotvergunning….waarom haken anders alle aspirant-kopers weer af dan??
  Maar goed, jammer blijft het wel… 🙂

 5. Jammer. Hotel ligt op de mooist denkbare lokatie van Curacao met uitzicht op Julianbrug en pontjesbrug. Cruiseschepen varen er langs en met de horeca in de boogjes ernaast zijn er zoveel mogelijkheden tot vermaak.

  Ziet geen enkele investeerder dat?

 6. krijgen en hebben zijn twee verschillende zaken. dat geld voor INselair en ook hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *