30 C
Willemstad
• maandag 20 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

PBC | CMC breidt covid-afdeling fors uit

Persbureau Curacao

Volgens Gilbert Martina van het CMC is niet zozeer het aantal IC-bedden het probleem, maar personeel dat nodig is aan het bed | Antilliaans Dagblad
Het Curaçao Medisch Centrum heeft zijn covid19-afdeling fors uitgebreid. Van 69 bedden naar 107 in totaal. Het ziekenhuis verwacht de komende dagen veel nieuwe patiënten vanwege de oplopende positieve testen.

Er liggen nu 53 patiënten, van wie veertien op de IC.

Vrijdag werden 409 mensen positief getest op een totaal aantal afgenomen testen van 1417. De testratio staat op 28,7 procent.

De reguliere zorg is afgeschaald om personeel vrij te kunnen maken voor covid-zorg. Niet noodzakelijke operaties zijn uitgesteld.

In overleg met Nederland wordt nieuw personeel ingevlogen, zodat het aantal IC-bedden uitgebreid kan worden. Het CMC heeft zestien bedden beschikbaar en kan eventueel opschalen naar twintig. Veertien plekken zijn nu bezet.

Volgens Gilbert Martina van het CMC is niet zozeer het aantal IC-bedden het probleem, maar personeel dat nodig is aan het bed. “Dat gaat de komende dagen de bottleneck worden.”

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Het valt mij op hoe vasthoudend enkele forumleden zijn.
  Het laatste en hoogste woord willen hebben. Altijd.
  Ook nog als zij keer op keer door de moderator op de vingers worden getikt.
  Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat enkele daarvan het vrouwschap betreft.
  De reden? Het zal mij een worst wezen die in haar kont mag roesten.
  (Nieuw Curaçaos Nederlands). Vooruit nog eentje dan: wie een kuil graaft voor een ander..wordt moe.
  Enkele van deze vrijgevochten tantes zijn echter bedoeling van de schepper en de strekking in het leven voorbijgeschoten.

  Ik spel het. Het is per slot van rekening ook een samenspel tussen man en vrouw.

  Women belong at home.
  Raising kids.
  Preparing nutritious meals
  Cleaning the house
  Loving the kids
  Taking care of the husband.

  Anders gezegd,
  Dienend zijn aan de man en het gezin.
  Het recht van het aanrecht als houvast.

  Niet mee eens?
  Steek het niet onder stoelen en banken!
  Zeg het voort.
  Het zal mij een worst wezen die in den kont mag roesten.

 2. Corona discipline.

  10 maart waren er 4862 besmettingen. 26 maart 7057. Bron ‘worldometer’’ Een stijging van 45%.
  Dus het R getal zit ruim boven de 1. Vanaf begin december 2020 was R sterk aan het afnemen.

  MFK een PNP zouden er goed aan doen om COHO even te laten zitten. Dat is ‘trekken aan een dood paard’ zoals het spreekwoord luidt. Ze kunnen hun tijd en energie beter besteden aan het opvoeden van het volk en in het bijzonder van hun aanhangers.

 3. @Steunpunt
  Inderdaad.
  Er is door mij voldoende toelichting gegeven en wil niet in herhaling vallen. De lezer kan zelf opzoeken wat het verschil tussen een ‘gezegde’ en een ‘spreekwoord’ is en zijn eigen conclusie trekken.
  Ik zal mij weer richten op de explosieve groei van het aantal positieve Covid gevallen.

 4. Graag bij het onderwerp blijven.
  Stop met gelijk te willen krijgen.

  Er zijn genoeg nieuwsonderwerpen om commentaar op te geven. Laten we daar ons op concentreren. En discussie met elkaar mag natuurlijk. En op tijd daarmee stoppen lijkt mij gewenst.

 5. @Toeske: een gezegde is het zeker niet. Een gezegde heeft immer NOOIT een werkwoord.

  Maar zelfs dat doet er niet toe. Ouwehoeren mag hier. En verder zal datgene wat jij zegt mij aan m’n reet roesten.

  Commentpolis

 6. Toevallig weet ik wie Julius Deelder is. Voor de KKC lezer die het niet weet: Hij was een Rotterdamse (helaas aan drugs verslaafde) dichter, poëet en schrijver die regelmatig in Nederlandse praatprogramma’s was te zien, zoals de wereld draait door.
  In zijn boeken en gedichten gebruikte hij ‘dichterlijke vrijheden’, zoals “Het zal me …..” en dat werd en wordt in bepaalde kringen graag overgenomen en is toen min of meer een gezegde geworden. Het is echter geen “spreekwoord”.

  Verder heb ik het niet nodig om in mijn ‘discussies’ de termen ”Ouwehoeren, ouwe hoer” of “ouwehoer” te gebruiken.

  Als je tegen een Nederlander (zoals ik) zegt: “Je hebt geen ‘moer’ gedaan” dan is er niets aan de hand. Zeg je dit zelfde tegen een YdK dan is hij beledigd vanwege het woord “moer”.
  Zo is dat ook in het Maleis. Ik ben in Nederlands Indië (Balikpapan) geboren. De connotatie (gevoelswaarde) van “ouwehoeren” is zo iets als in “Jongens, laten we een beetje onder de boom verder ‘ouwehoeren’. Dat is heel wat anders dan iemand die je niet kent een “ouwehoer” te noemen.

  “….maar als je daar niet tegen kunt heb je een moeilijk leven”
  Gelukkig valt dat erg mee. Om het netjes banaal te zeggen: “het zal mij aan m’n derrière oxideren”.

  N.B.
  Bij F12 gebeurt er niets.
  Wel krijg ik regelmatig de volgende mededeling:
  “ Our apologies.
  We can’t find the page you’re looking for.
  404 – Page not found.”

  Gij zijt geëxcuseerd wat mij betreft.

 7. @Toeske: druk voor de lol eens op F12. Lukt bij iedere site. Je kunt er zelfs in rommelen. Dat heeft alleen effect op jouw zicht op de pagina. Ben niet bang. Als je de pagina ververst is de code weer terug.

  Als je nu eens rustig zou lezen. Eerder is, aan jou specifiek, gemeld dat er een @Commentpolis en een @KKC Commentpolis is. (Een Europese en een Caraïbische. Voor het tijdsverschil, weet je nog.)

  Overigens is “het zal me aan m’n reet roesten” een spreekwoord uit de tweede helft van de vorige eeuw, geschreven door Jules Deelder. Dat kun je mooi of iet mooi vinden, maar het is gewoon Nederlands.

  Voorts, met ouwehoer en ouwehoeren, is niets mis. Dit komt uit het maleise woord awoer (praten). Ouwe hoer is uiteraard iets anders, maar als je daar niet tegen kunt heb je een moeilijk leven.

  Commentpolis

 8. @Tuna
  Klopt. Aan de KKC moet nog een en ander worden bijgeschaafd. Een paar dagen geleden kon ik zelfs bepaalde gebruikte applicatiecodes zichtbaar maken.

  Verder vermoed ik dat de Commentpolis uit meerdere dames en/of heren bestaat, gezien het feit dat de CP in zijn/haar/hun ‘comment’ op een door de lezer geplaatste reactie, verschillend reageert. Soms wordt die zonder meer verwijderd en soms wordt daar een (korte) toelichting bij gegeven. Als een lezer (kritische) vragen stelt aan de CP kan ook de toon, per geval, behoorlijk anders zijn.

  Ik heb de tijd genomen om tot een paar maanden terug een en ander te vergelijken en kwam daar o.a. tegen dat de CP zijn/haar ‘comment’ afsloot met:
  “Wat jij (= KKC ‘reageerder’) daar van vindt zal mij aan mijn reet roesten”
  Geweldig! Prompt werd bij een volgend onderwerp deze platte uitdrukking door een KKC lezer gebezigd toen hij in discussie was met een andere KKC’er. Ik ben een beetje anders opgevoed. Ironie, sarcasme, bijtende humor (maar geen agressie), plagende humor en luchtig uitdagend taalgebruik is OK, maar ordinaire termen zoals “ouwehoer”, “ouwehoeren”, e.d. komen in mijn vocabulaire niet voor, althans niet op een platform, zoals de Knipsel Krant.

  Onder welke ‘stijlvorm’ dit commentaar van mij valt, mag een ieder zelf bepalen……

 9. Ik kan u ook geen van mijn eigen reacties op dit onderwerp zien. De wel zichtbare links aan de rechterzijde brengen mij naar een wat antwoorden betreft leeg commentaar veld, hetzelfde als ik rechtstreeks naar het onderwerp/topic ga. Vreemd, wel kunnen posten, maar niet zichtbaar te krijgen. Ik ga de cache nog naar een keer leeggooien en merk wel wanneer er verbetering optreed. Overigens, mijn gegevens moet ik ook weer opnieuw invoeren. Succes met de problemen.

 10. Na het plaatsen van mijn onderstaande reactie kan ik die van Jelle wel zien, daarvoor absoluut niet, hoe ik het topic ook benader. Om het even in de ziekenhuissfeer te houden; De KKC is nog steeds een beetje ziek.

 11. Recente reacties
  Jelle on PBC | CMC breidt covid-afdeling fors uit: “Ik ben blij met jullie nieuwe format op internet.” mrt 28, 08:28

  Bovenstaande kan ik rechts onder de reacties lezen. Niet onder het onderwerp zelf want daar zie ik helemaal niets, en zo is het met meerdere Topics. Of het aantal reacties komt niet overeen met de werkelijkheid of er staat helemaal niets, of juist de reactie welke ik wil bekijken is afwezig. Bij het proberen te site te lezen door te switchen tussen verschillende categorieën wordt het een puinhoop. Het aantal reacties komt niet overeen, en bepaalde topics bestaan niet onder ander noemers. De “home button” brengt me soms terug naar de topics van de vorige dag, en niet naar de realiteit. Ik heb nu meerder bookmarks staan om de KKC te kunnen benaderen omdat er vaak niets op lijkt te lijnen van de onderwerpen en de dagen en dergelijke.
  Ik ben dus niet echt blij met het nieuwe format, heb van alles geprobeerd maar het blijft een rommeltje.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -