28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 07:23

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Chirurg Sehos mag weer opereren

Inspectie voor de Volksgezondheid deed onderzoek nadat er signalen kwamen uit het Sehos dat zijn werk onder de maat was | Persbureau Curacao

Menno Misset mag weer opereren. Dat meldt de Inspectie voor de Volksgezondheid. Die deed onderzoek nadat er signalen kwamen uit het Sehos dat zijn werk onder de maat was.

Daarvan is niets gebleken, alhoewel een aantal meldingen wel nader besproken moeten worden om het vertrouwen weer te herstellen.

Ook is zijn Papiaments niet toereikend voor een goede communicatie in de operatiekamer. Misset heeft toegezegd daar zo snel mogelijk wat aan te doen.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @Aardappel ( met sausje) eter,
  Dat jij in fictie leeft is allang duidelijk.

  Huurman heeft Menno totaal geen dienst bewezen door hem onder de vleugels te nemen (gezellig daar in Piscadera Resort). Zeker niet als na einde contract Huurman weg moet. Een betere vergelijking zou zijn, Paul de orthopeed, geboren en getogen op Curaçao, spreekt Papiamentu (en vele andere talen) vloeiend. Echter, zijn karakter (temperament) maakt het moeilijk om met hem te werken (doen velen ook niet). Paultje verstaat zijn vak wel en geniet ook internationale aanzien (wordt ook geraadpleegd in geval van complicaties). Heeft ook vele patenten op zijn naam m.b.t. ‘innovatieve’ bijdragen op gebied van chirurgie. Dezelfde ‘slappe beleid’ van SEHos zat/zit Paultje ook dwars.

 2. @hoedanook

  Betreffende chirurg doet erg denken aan House M.D. van de televisie.

  Die kijkt ook Youtube en spreekt ook geen Papiamento. Verder is hij bot en direct waardoor veel mensen het bijna onmogelijk vinden om met hem om te gaan.
  Toch houden ze deze medische genie aan en staat hij in hoog aanzien vanwege zijn vermogen (schijnbaar) ongeneeslijk zieke patiënten te diagnosticeren en te behandelen.
  Ik bedoel maar …

 3. @Iedereen die dit tot een ‘taalprobleem’ wilt reduceren, moet zich wel beseffen dat er sinds jaar en dag door (enkel) Nederlands sprekende artsen in het SEHos wordt gewerkt. Echter, als je als chirurg niet weet wat je moet doen (YouTube moet raadplegen) kan je ook niet met collega’s en andere medewerkers “communiceren’ wat er moet gebeuren.

 4. De voertaal in een OK is Papiaments?

  Waar worden dan de Papiamentstalige medische opleidingen gegeven.

  Moeten er soms complete verhalen verteld worden m.b.t. de kwaal of behandeling, simpelweg omdat er geen Papiaments woord voor is. Volgens mij schept dat verwarring.

 5. @Karel,
  Rapport gelezen? Morgen als jij door Menno geopereerd moet worden en hij eerst YouTube moet raadplegen alvorens te opereren, ben ik benieuwd welke “good guy” jou te hulp zal schieten en/of bij welke “hoer” (jou woorden) je aandacht gaat vragen (Inspectie geeft hem gelijk!).
  OK-personeel weet donders goed dat een chirurg ervaring moet hebben alvorens een ‘prodedure’ uit te voeren en het is van de zotte dat een chirurg aan de hand van YouTube een operatie uitvoert (operatiekamer SEHos nu als ‘mekaniko bou palu’).
  De Inspectie dient erop toe te zien dat een “chirurg” over de kwalificaties beschikt t.a.v. de uit te voeren procedure. Opereren via YouTube en gesanctioneerd door de “Inspectie”. Een NOVUM!!. Alléén op Curaçao.

 6. @Opmerker, pas je aan en leer de taal van het land die jou te eten geeft en wees niet zo arrogant! Je had ook Papiamentu kunnen leren voordat ja naar Curacao verhuisde!

 7. Heb gehoord dat mensen zomaar opgeroepen worden om effe een paar dagen opgenomen te worden in het ziekenhuis terwijl ze geen klachten hebben! Alles op advies van specialisten die ze al maanden niet bezocht hebben. Geld moet rollen en mensen geloven nog heilig in witte jassen.

 8. Wat opvalt is hoe rustig de patiëntenvereniging blijft, wie durft nog met zo veel onrust zich nog te laten opereren? Ik niet in elk geval.

 9. “Ook is zijn Papiaments niet toereikend voor een goede communicatie” Als het operatiekamer personeel daar moeite mee heeft dan vraag ik mij af waar zij hun opleiding hebben genoten!
  Voor wat betreft het talenprobleem is het voor de patienten ook niet zo goed geregeld. Artsen uit Colombia die geen Papiamento, Nederlands of heel gebrekkig Engels spreken is geen uitzondering. Je zal er maar bij terecht komen. Als de patient het gesprek niet kan volgen onstaan er ook misverstanden. Ook daar zal de direktie van het Hospitaal Nobo de aandacht op moeten gaan vestigen.
  Ik neem aan dat na de uitspraak van de inspectie het personeel hun excuses aan zullen bieden ter verbetering van de onderlinge verstandhouding.

 10. Goed dat het hele rapport gepubliceerd is en schandalig dat een prima chirurg zo door het slijk is gehaald. Gelukkig dat de “good guys” onder de specialisten altijd achter hem bleven staan (18 Specialisten die zich openlijk van de “bad guys” specialisten durfden te distantieren). Nu is het tijd om het achterbakse OK-personeel (geen namen onder klachtenbrief!!!) en die aandachtshoer McWilliam aan te pakken!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

FD | Agressieve lobby belastingadviseurs begint gênante vertoning te worden

Opinie Jan van de Streek | Financieel Dagblad Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief legt de wetscommentaren van fiscaal adviseurs over het Belastingplan 2022 naast zich neer. In hun vragen...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Column Youp | Kliniekclowns

Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met...
- Advertentie -