PBC | Chinese toko’s leven in angst

Chinese toko’s leven in angst

Chinese toko’s leven in angst

WILLEMSTAD – Chinese eigenaren van toko’s en minimarkets leven elke dag in angst om overvallen te worden. Dat zegt Teng Yung.

De voorzitter van de Chinese gemeenschap op Curaçao zegt dat daders steeds beter voorbereid een overval plegen. Zomaar binnen binnenlopen en geld eisen is voorbij. De meeste overvallers weten precies wat ze doen, hebben wapens en bedekken hun gezicht. Ook weten ze al vaak waar het geld ligt.

Een groeiend aantal toko’s is tegenwoordig aangesloten op een beveiligingsbedrijf, dat door middel van een alarmknop meteen kan worden opgeroepen.

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Chinese toko’s leven in angst

  1. Misschien een idee om een deur te gebruiken. of een dubbele deur. dan kan je niet zo 1-2-3 naar binnen lopen.

  2. en niet alleen de chinezen vrezen overvallen.

  3. Zelfs ik weet waar het geld ligt. De kassa’s puilen uit voor je neus; een andere berg geld zit in het sigarendoosje onder de kasse en de rest in de kluis. De toko’s zullen moeten starten met tijdkluizen die iedere dag worden afgeroomd door geld-transportbedrijven. Dit geld gaat dan op de bank. Uiteraard is dat dan door de belastingdienst te controleren; maar niet klagen, want ze krijgen ook ‘gratis’ politie en andere voorzieningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *