28 C
Willemstad
• dinsdag 16 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Bonden roepen op tot algehele staking

HomeMediaPBC | Bonden roepen op tot algehele staking
Vakbonden roepen op tot algehele staking
Vakbonden roepen op tot algehele staking

WILLEMSTAD – Zeventien vakbonden hebben hun leden opgeroepen morgen alles plat te leggen. Daarmee willen ze solidair zijn met de contractanten van de SGTK.

Die eisen 3000 piek als onderdeel van een al overeengekomen CAO. Volgens de bonden staat het onderhandelingsrecht ook onder druk door nieuwe wetgeving. Politievakbond NAPB is de enige bond die niet meedoet. Zij zijn wel solidair, maar doen niet mee uit oogpunt van de openbare orde.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. De staking gaat verder dan alleen een solidariteitsgevoel met een handjevol ontevreden werknemers op het ISLA terrein. Het is een opeenhoping van frustraties en machteloosheid, dat sinds 10-10-10 op het eiland heerst. Het voornemen om via een wetsbepaling de CAO onderhandelingen in overheid nv’s en stichtingen overbodig te maken is DE reden voor een algehele platlegging. Dit is een trap richting de vakbonden die tijdens de CAO hun bestaansrecht waarmaken. Het wetsvoorstel was al bekend, maar de bonden aarzelden. Nu maken ze gebruik van de ontstane situatie. Ook politici profiteren van de onrust, alsook oude apen zoals Cova, om weer in de schijnwerpers te staan. Er heerst veel onvrede en langzaam komt alle onbehagen naar boven. De regeringen sinds 10-10-10 zijn allemaal aansprakelijk voor deze toestanden.

 2. Algehele staking ?
  Ik dacht dat die al jaren aan de gang was !
  Bij veel overheids instellingen mag je jaren wachten op een antwoord, heb niet het idee dat die veel werk verzetten.
  Ergo, alleen op Curacao zal een algehele staking niet tot ontwrichting van het maatschappelijk leven leiden. Tenzij ze natuurlijk weer de binnenstad af gaan branden of supermarkten gaan plunderen. Dan is het snel over en uit met dit eiland.

 3. Kiko roept “Macamba’s hun schuld”
  Ben je vroeger van de commode gevallen? Wat zijn dit voor ongenuanceerde opmerkingen?
  Kom jij eens met een goede oplossing dan, in plaats van blijk te geven van je verstandelijke beperking.
  Mensen zoals jij lopen voorop om rottigheid te trappen. Wat heb je voor je land over dan alleen tweedracht te zaaien?
  Voor degenen die denken dat ze het eiland naar de filistijnen kunnen helpen door de boel op te ruien liggen mooie plannen klaar. 1969 was 1969, nu waait er een andere wind, de bevolking van Curacao zal het niet tolereren!
  Wat heeft de gewone burger te maken met een conflict tussen een werkgever en werknemer? Zodra onschuldigen de dupe worden van zaken waar ze helemaal geen invloed op kunnen uitoefenen dan kloppen er dingen niet, dat is geen demonstreren maar anargie!

 4. Kijk de oude tuinkabouter Errol Cova eens glimmen van trots van alle media aandacht.

  Eerst ALM om zeep helpen, nu het hele eiland terroriseren.

  Thuis heeft Errol niets te vertellen, en moet hij het fornuis schoonmaken, maar aan een aantal ongeschoolde arbeidertjes die nog niet weten hoe je een salarisslip leest kan hij zijn domme monologen wel kwijt.

 5. Wanneer sturen zij Gerrit Schotte naar de Wangala hij is de man die dit eiland naar de knopen stuur samen met die slimme vakbondsleiders die niet voor de arbeiders zijn maar voor hun zelf daar staan te schreeuwen.Cova gaat lekker naar Venezuela en laat Curacao na Pas!

 6. Stemmingmakerij van politici en advocaten die hopen dat morgen net als in mei 1969 rellen uitbreken. Tijdens de verkiezingen of na de verkiezingen zullen sommige van deze politici met name die niet door de screening komen hier hun voordeel mee doen. Als de leden van de diverse vakbonden gehoor geven aan deze stakingsoproep om een paar werknemers die een conflict met hun werkgever (waaronder volgens mij ook statenlid) hebben te steunen zal Curaçao wederom wereldwijd te kak staan.

  Staken ok maar dan wel bij het goede loket jullie werkgevers en val de welwillende burgers hier niet mee lastig

 7. Ben benieuwd of Gerrit de Raaf , Constancia, Thode en Cooper morgen ook op het Brionplein aanwezig zijn om gratis broodjes AAP en zwarte koffie zonder suiker uit te delen. Uiteindelijk komen de stakingen op dit moment uit hun koker, als ik de regering was stelde ik de verkiezingen uit, maakt niet uit met wat voor lul smoes, gewoon uitstellen die hap, en over de hooger beroepzaak van onze vriend De Raaf hen tillen, kijken of hij dan nog zo blij is met zijn veroorzaakte stakingen, het lachen zal dan een stuk minder zijn, dus alle ambtenaren staken met die HAP morgen.

 8. Staken moet kunnen maar je moet wel weten waar je voor staakt en staak je voor je zelf met voor het algemeen doel. Het zal toch te gek zijn voor woorden dat je als buschauffeur gaat stakem voor de bouwvaker van de ISLA, wat een zooitje, nou ik hoop dat er goed de pluris uitbreekt met veel vuurwerk in de letterlijk ze zin brande met Curcrim op de blaren met de Covaatjes en opstoker Gerrit de Raaf, maar die zal zijn handen in onschuld wassen let maar op!.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties