PBC | Bijkerk: Schotte leidt af om betrokkenheid moord Helmin Wiels

Voormalig premier krijgt volle laag in verweer tuchtzaak.
Met Raad van Toezicht klacht + verweerschrift

Roel Bijkerk-Gerrit Schotte

Mr. Roel Bijkerk: Schotte volgens zijn advocaat Peterson Maximus verdachte

WILLEMSTAD – Gerrit Schotte voert een afleidingsmanoeuvre uit vanwege zijn betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels. Dat stelt advocaat Roelof Bijkerk in zijn verweer op de klacht die de voormalige premier tegen hem indiende bij de Raad van de Advocatuur.

Bijkerk haalt hard uit naar de voorman van de MFK. Vanwege de zaak Wiels en een mogelijke veroordeling in de zaak Babel, waar Schotte wordt verdacht van valsheid in geschrifte, witwassen en omkoping, zou er voor de voormalige premier veel op het spel staan, waaronder een langdurige gevangenisstraf.

Bijkerk stelt dat de betrokkenheid van Gerrit Schotte bij de moord op Helmin Wiels door zijn eigen raadsman, mr. Chester Peterson in de publiciteit is gebracht. Zijn client zou verdachte zijn in die zaak. Dat stond in een persbericht van Peterson naar aanleiding van de arrestatie van George Jamaloodin, partijgenoot van Gerrit Schotte. Het Openbaar Ministerie heeft nooit bevestigd dat Schotte wordt verdacht in de zaak Maximus.

Verdedigingsstrategie
Volgens de advocaat is de tuchtklacht van Gerrit Schotte onderdeel van de verdedigingsstrategie in de zaak Babel, die op 9 september vervolgd wordt. Daarin probeert de voormalige premier te bewijzen dat er sprake is van een politiek proces, waarin de ‘Europees Nederlandse’ advocaat Bijkerk een hoofdrol vervult. Die zou een heksenjacht op Schotte hebben geopend en een diepgewortelde haat en wrok koesteren, waarbij hij de MFK-er onnodig heeft gekwetst en gegriefd.

In zijn betoog voert Bijkerk verschillende zaken aan over het strafbare gedrag van Schotte en dat het benoemen en vaststellen daarvan geen heksenjacht kan inhouden, daar de zaken bewezen zijn. Zo zijn er wel degelijk vijftig meldingen van ongebruikelijke financiële transacties op naam van de voormalige premier, heeft hij in het verleden een auto gestolen en doorverkocht en misbruikte hij een creditkaart van een vriend. Ook pleegde Schotte verzekeringsfraude en reed op de Van Engelenweg een automobilist dood.

‘Als een dergelijk corrupt persoon minister-president van een land wordt, dan acht ik dat een bedreiging van de rechtsstaat’,

motiveert Bijkerk zijn bemoeienis met de handel en wandel van de oud-premier.

Bron: Persbureau Curacao

Naschrift KKC

2015 07 09 – Klacht RvA Gerrit Schotte vs Roel Bijkerk by Black Lion

2015 08 04 – Verweerschrift Klacht Gerrit Schotte vs mr. Roel Bijkerk (Inclusief fraudes, extra MOT Melding…

9 Reacties op “PBC | Bijkerk: Schotte leidt af om betrokkenheid moord Helmin Wiels

 1. Prima weerwoord van Bijkerk.

  Als dat even in het Engels en Spaans vertaald wordt, kunnen we dat vooraf sturen naar elke organisatie waar Schotte op snoepreis naar toe gaat, zoals het Parlatino in Panama.

  Lachen ook, Schotte die bang is voor zijn carriere. De mislukte broodjesbezorger en paintballer kan nog als pompbediende bij Vanddis aan de slag, en dat is een hogere functie dan hij ooit gehad heeft.

 2. o pardon die was voor Herbie

 3. Als het aan Schotte ligt krijgt Bijkerk geen lintje maar de strop.

 4. Nou zeg, ben hier wel even stil van. Na 14 jaar afwezig te zijn, heb ik wel heel erg veel gemist. Het is jammer dat de ombudsman niet de VDC heeft onderzocht. Misschien kan dat nog.
  Wat mij ook opviel is dat de heer M. Römer een onderzoek, bewust, heeft weten te keren. Valt dit onder obstructie? Was hij dan niet strafrechtelijk te vervolgen? Indien dit het geval is, waarom blijft het OM zo muisstil?
  Zal wel aan mij liggen.
  Maar de heer Blijkerk verdient in ieder geval een lintje.

 5. ik hoop zo, dat De raaf voor jaren opgesloten gaat woden.
  deze psychopaat met zijn maffia vriendjes en advokaten.

 6. Abraham Mossel

  Tuna een koekje, je kan beter zegen een hele vrachtwagen vol met stront. Aan Bijkerk heeft de loser Gerrit de Raaf een hele kluif, Bijkerk heeft maling aan Gerrit de Raaf, Bijkerk heeft de Raaf precies in die hoek waar hij hem wou hebben, dat is de dooie hoek.

 7. Gerrit krijgt een koekje van eigen deeg.

 8. Gelezen in het verweerschrift van Schotte:
  ‘Ik ervaar zijn handelswijze tevens als diep kwetsend en grievend daar dit een permanente stempel heeft gezet op zowel MIJN EER EN GOEDE NAAM EN MOGELIJK OOK CARRIERE’.

  Ha ha ha ha ha ha ha!

  Eer en goede naam? Ha! Ha! Ha!

  Carriere? Ha! Ha! Ha! Schotte is mislukt op de MAVO en daarna zowel als broodjesbezorger en verfhandelaar failliet gegaan en ook nog eens ontslagen als bell boy in een hotel!

 9. ‘Als een dergelijk corrupt persoon minister-president van een land wordt, dan acht ik dat een bedreiging van de rechtsstaat’.

  Stanley Held zal het er niet mee eens zijn, maar als een dergelijk corrupt persoon ministr president wordt acht ik het land waarin dat kan een bananenrepubliek en haar volk geen knip voor de neus waard.

  En inderdaad, het is de bekende afleidingstactiek van de mislukte MAVO3 leerling die weer de huilende Calimero probeert te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *