PBC | Bicentini gaat voor trainerschap betaald voetbal

Persbureau Curacao

Met het diploma daarvan kan de 52-jarige ex-bondscoach zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal | Persbureau Curacao

Willemstad – Remko Bicentini kan zich na zijn ontslag als bondscoach opmaken voor een nieuwe klus. Hij is toegelaten tot de UEFA Pro-opleiding, de hoogste trainersopleiding van Nederland.

Met het diploma daarvan kan de 52-jarige ex-bondscoach zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

In totaal hebben zich tien trainers aangemeld voor de cursus bij de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. De selectie voor deze opleiding is streng.

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | Bicentini gaat voor trainerschap betaald voetbal

 1. De concurrentie onder voetbal trainers in Nederland is moordend sommigen hebben een trainersdiploma maar hebben nooit een club getraind. Het is niet bekend wat van iemand een toptrainer maakt, met een team als Real Madrid of Liverpool zou elke koekenbakker kampioen worden zou je denken.

  Als Bicentini het voetbal volgt weet hij dat voetbal analisten meer baan zekerheid hebben dan voetbal trainers. Neem nou Ronald de Boer de man is amper te verstaan maar schrijft elke maand tonnen bij voor zijn werk bij FOX TV. Een ander voorbeeld is Kenneth Perez, een bekende racist, (als je tegen een zwarte grensrechter, kanker neger schreeuwt) ben je voor velen, “een racist”. Maar ja, voor Fox TV geen probleem om de man een miljoenen contract te geven.

  In het programma voetbal inside, zien we daar 3 heren zitten, Derksen, Van der Gijp en Wilfrid Genee die flauwe grappen zitten te maken en met zijn drieën, 2 en een kwart miljoen krijgen, 750.000 Euro de man. Grappig genoeg zitten ze daar voor kantines van noodlijdende clubs voor 100 a 200 euro te spelen.

  Nee, Bicentini kan beter een job als voetbal analist zoeken, dat betaald beter en je hoeft niet eens te kunnen praten, zie Ronald de Boer.

 2. Zeker met je [email protected] S.
  Maar misschien wil hij wel ver buiten NL en die mogelijkheid krijgt hij nu door de UEAFA opleiding. Hij kan alleen terecht bij die landen die bij de U… etc aangesloten zijn. Dus gewoon doen, vind ik.

 3. @William, Hij kan al in veel landen terecht. Echter de Nederlandse licentie is moeilijk om te krijgen. Maar als dat zijn ambititie is om in Nederland te trainen. Ik zou alleen als ik hem was voor het geld en weer kiezen ipv TOP oss of Telstar te trainen.

 4. Waarom zou hij de opleiding niet doen?
  Hij zal dan overal in de voetbalwereld terecht kunnen. Hij heeft het hier goed gedaan.

 5. Het lijkt net alsof het alleen om geld gaat. Maar u raadt het al; dat is natuurlijk niet zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *