PBC | Bermudez maakt meeste kans als nieuwe gouverneur Aruba

Angel Bermudez | foto: Ariën Rasmijn

Angel Bermudez geniet voorkeur | foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD – Aruba zoekt een nieuwe gouverneur. Drie namen staan er op het lijstje van Mike Eman. Angel Bermudez, de huidige minister van Financien heeft de voorkeur.

De andere twee zijn voormalig AVP-Statenlid Glenda Margareta en voormalig AVP-minister, Israel ‘Ike’ Posner. Als de fracties in het parlement akkoord zijn, worden deze drie voorgedragen aan de Rijksministerraad in Den Haag. Die maakt de uiteindelijke keuze.
De termijn van huidig gouverneur Refunjol loopt over twee weken af. Hij blijft vermoedelijk aan tot dat de benoeming van de nieuwe gouverneur rond is.

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | Bermudez maakt meeste kans als nieuwe gouverneur Aruba

  1. Ik denk dat Ike Posner – als laatste saluut – de uiteindelijke winnaar wordt. Ike heeft een goede ruggesteun aan Henny Eman die nog genoeg vrindjes in het Haagse heeft.

    Burmudez zit teveel vast aan mogelijk, huidige en toekomstige, financiële misslagen, die hém ook aangerekend kunnen worden.

  2. Renée van Aller

    Mr. Bermudez is politiek begaafd en kan het iedereen naar de zin maken. Bovendien is het een ondankbare taak minister van Financiën te zijn onder de heersende omstandigheden in Aruba. Daar moet wel wat tegenover staan. Beide andere kandidaten hebben minder tactische souplesse en ervaring dan Angel Bermudez. Als Gouverneur dient men boven de partijen te staan en geen blijk te geven van een favoriete politieke kleur. Gokje wagen? Mr. Bermudez wordt het. Ondanks zijn openlijke politieke berisping. Hij zei immers publiekelijk te zijn benaderd voor de eervolle positie van Gouverneur. De andere twee imponerende kandidaten dienen als hoogstaande en feestelijke verfraaiing van de kandidatenlijst. Zoals een glorieuze pendule op de schouw met twee bijpassende vazen om de pendule luister bij te zetten. Fortuinlijk dat er nog een dame op de lijst staat. Maar die wordt het niet. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *