PBC | Baxs werd in hoofd en rug geraakt

verdachten zijn 6 Venezolanen en 1 inwoner van Bonaire

Politieman Ferry Bakx werd in zijn hoofd en zijn rug geraakt bij de schietpartij na de woningoverval in augustus op Bonaire. Dat blijkt uit de dagvaardingen van de zeven verdachten, die vandaag terecht staan.

Het gaat om zes Venezolanen die speciaal naar Bonaire waren gekomen om overvallen te plegen, en één inwoners van Bonaire die de zes van informatie voorzag.

Vandaag is een regiezitting, waarbij de verdediging onderzoekswensen kan neerleggen. De verdachten worden bijna allemaal bijgestaan door advocaten uit Curaçao.

Bron: Persbureau Curacao

Een Reactie op “PBC | Baxs werd in hoofd en rug geraakt

  1. Buitengewoon ernstig dat er sprake is van georganiseerde misdaad. Speciaal naar het rustige en vredige Bonaire komen om gerichte overvallen te plegen en samen te werken met lokale boeven is dus georganiseerde misdaad. De sociale en economische nood in het dichtbij gelegen Venezuela is geen reden om anderen van hun eigendommen of het leven te beroven. Grenscontrole (kustwacht) is geen overbodige luxe en ook Bonaire ontkomt niet aan neigingen tot etnisch profileren. Op Curacao en Aruba is het niet anders gesteld. Kortom: een alert politiekorps is nodig evenals buurtwachten in de risico-wijken. Ferry gaf zijn leven in “proteha i sirbi”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *