PBC | BAB gaat strenger controleren op kassabon

Het Belastingaccountants Bureau, BAB gaat vanaf 1 augustus scherper controleren op winkeliers.

BAB gaat vanaf 1 augustus scherper controleren op winkeliers.

WILLEMSTAD – Het Belastingaccountants Bureau, BAB gaat vanaf 1 augustus scherper controleren op winkeliers. Een grote groep zou belasting ontduiken door hun verkopen niet te registreren.

In de meeste gevallen is de omzetbelasting wel aan de klant in rekening gebracht. BAB adviseert om altijd een kassabon te vragen en deze te controleren. Bij twijfel kun je de bon of een kopie daarvan opsturen naar  [email protected].

Bron: Persbureau Curacao

7 Reacties op “PBC | BAB gaat strenger controleren op kassabon

 1. Verbandscontroles moeten helpen. BTW of OB ?
  Maakt niets uit. Verbanden ofwel verbandscontroles.
  BAB heeft heel wat accountants in dienst, die zouden het moeten weten.

 2. Leg even uit wat het verschil is tussen het huidige O.B. stelsel en BTW.

 3. Hoezo, probleem opgelost?

  Waarom zou ik bij een BTW systeem geen omzet meer buiten de boeken proberen te houden?

 4. Mijn idee, dat roep ik al jaren.

 5. joep meloen

  Het niet afdragen van ob is pverigens heel eenvoudig op te lossen. Gewoon overstappen op het btw systeem. Probleem opgelost !
  Maar ja, waarom zou je het makkelijk doen als het ook moeilijk kan ?

 6. joep meloen

  Dus eerst moest en zou de verzegelde kassa er komen. Een paar ondernemers op dit eiland kregen op die manier enige tientallen miljoenen omzet erbij.
  Echter, er was al voorspeld dat dit het niet aanslaan niet zou verhelpen. Maar de dames en heren politici en BAB bleven beweren dat het zou werken.
  Ehhhh, niet dus.
  Dan gooien we er nog maar wat meer kosten tegenaan, huren controleurs in en hopelijk lost dit het niet bestaande probleem op.
  Er wordt wellicht 10 miljoen per jaar OB niet afgedragen. De controle heeft de ondernemers inmiddels een kleine 30 miljoen gekost en de teller loopt verder.
  De personeelskosten bij de belastingdienst zullen iets van 5 a 7 miljoen bedrsgen. Dus men geeft nu al meer uit dan er binnenkomt.

  Zou een stuk meer opleveren wanneer men actief achter de stelende ambtenaren, politici en maffiosi aan zou gaan. Met minder mankracht zou het een veelvoud ophalen en tegelijkertijd een signaal afgeven dat corruptie niet loont.
  Helaas, niets van dit alles, gewoon doorgaan met ondernemertje pesten en uiteraard wel selectief, want vriendes en familie van politici controleert men per definitie niet.
  En zo denkt men het eiland vooruit te helpen !

 7. Kijk, als ze hier nu echt werk van maken is 1 grote ergenis van mij weg. Laat BAB ook eens naar happy hour bij Zanzibar gaan en controleren, dan kunnen er mensen worden aangenomen om de OZB op het eiland te controleren en innen, ergenis nr 2, waardoor er geld binnenkomt om door rood rijden, bumper kleven en veel te hard rijden kunnen worden aangepakt, nr 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *