27 C
Willemstad
• vrijdag 1 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PBC | ‘Aqualectra moet weer aggreko’s inzetten’

HomeMediaPBC | ‘Aqualectra moet weer aggreko’s inzetten’
aqualectra-antilliaans-dagblad
‘Aqualectra moet weer aggreko’s inzetten’ | Antilliaans Dagblad

Aqualectra zou opnieuw aggreko-generatoren in moeten zetten om de delicate energiecapaciteit op te kunnen vangen. Dat zeggen experts op dat terrein tegen de Èxtra.

De energieleverancier heeft problemen met de BOO-centrale en kan slechts sporadisch een beroep doen om de windmolen van Playa Kanoa en Tera Kora: het waait niet hard genoeg.

Curaçao verbruikt dagelijks 120 megawat aan stroom, er is op dit moment een tekort van 30 megawatt. Aggreko’s kunnen dat opvangen, maar de kosten zijn hoog.

Bron: Persbureau Curacao

10 reacties

 1. In recente jaren, te beginnen met Schotte, is door overheid en directie de bestaande meer jaren strategie en investering van Aqualectra om zeep geholpen. Indien de plannen waren uitgevoerd, dan was er nu geen probleem geweest.

  Verder worden er miljoenen verkwanseld aan de vervanging van de eigen automatisering door SAP software. Hoe langer dat voortduurt, hoe hoger de kosten en hoe hoger de schade. Snel afblazen die exercitie er zijn betere en passender oplossingen.

  Het project voor intelligente meters, dat zogenaamd ook het lek verlies moet terugdringen, kost ook goud, dat op dit moment beter besteed had kunnen worden.

  Het toppunt is dat er niet geluisterd is naar interne adviseurs die al vele jaren geleden visie en strategie rapporten schreven over een faciliterende rol voor Aqualectra in het gebruik van zonne energie. Een ernstig gemiste kans, die evenwel alsnog opgepakt kan worden.

 2. Gerrit de Raaf heeft geen verstand, die heeft alleen verstand om hoe hij de huur die hij moest betalen ( tonnen pm ) voor die argo’s zo snel mogelijk elke maand zijn eigen zakken en de van maffia ( bajes vriend ) Corallo te proppen!

 3. Nieuwe techniek wordt ontwikkeld, waarbij in zout opgeslagen zonnewarmte kan worden bewaard. In Zwitserland is men bezig warmte op te slaan een chemische substantie die zelfs na jaren, door toevoeging van water nog volop warmte levert en ook nog recyclebaar is.
  Niet leuk voor de mensen die denken dat olie aan een comeback kan beginnen .

 4. Ja, zonnepanelen. Dat weten we al langer. Dan zegt men dat er ‘s avonds geen zon schijnt. Natuurlijk, maar overdag wordt wel meer energie verbruikt. En de energie is bovendien op te slaan.
  Op den duur gaan mensen vanzelf over op zonnestroom. Als Aqualectra niet betrouwbaar levert, en duur ook.

 5. Bovendien, als Bluerise plannen ook Otec kunnen realiseren bij Shut, dan zou er energie zat “kunnen” zijn. Kwestie van tijd ?????? Kwestie van onduidelijke belangen ????? Technisch lijkt mij hoeft vandaag de dag het opwekken van energie zonder fossiel materiaal geen probleem te zijn.

 6. Begin eindelijk eens met meer zonnepanelen. Uitgaande van gemiddeld 1 Mw per hectare(10000m2) 50 hectare levert overdag 50Mw op(europees gemiddeld) op Curaçao zal opbrengst hoger zijn. Deze opbrengst geeft ruimte aan aggregaten voor onderhoud en uitval. De Boo lijkt mij levert dan alleen aan isla, dus geen vieze brandstof tbv Aqualectra nodig. Evenueel brandstof afspraken openbreken. Zonne energie wordt kosteloos beschikbaar gesteld, alleen het omzetten kost.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties