30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 11:37

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | ‘Advocaten moeten Papiaments kunnen’

2014 02 04 - Eldon Peppie Sulvaran en Chester Peterson-6
KFO: ‘Advocaten moeten Papiaments kunnen’

WILLEMSTAD – Advocaten moeten met goed gevolg een basiscursus papiaments afleggen voordat ze aan het werk gaan. Dat zegt Kòrsou Fuerte i Outonomo, KFO.

De organisatie van strafpleiters Sulvaran & Peterson. Die vinden dat advocaten Papiaments moeten kunnen praten en verstaan. De rechtspraak op Curaçao is nu nog dominant Nederlands.

Veel verdachten zijn die taal niet machtig en hebben een tolk nodig.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

17 reacties

 1. Te zielig voor woorden dit stelletje idioten zei zelf hebben dankzij het Nederlands hun rechts titel kunnen halen jammer gewoon weer een verspilling van gemeenschapsgeld want dit duo heeft hun titel over de belasting betaler zijn rug kunnen halen.
  Het zijn gewone zakken vullers er moet maar eens een wet komen die de advikaat van de verliezer slechts een heel klein bedrag toekent als vergoeding is het zo met deze schreeuwlelijken gedaan.

 2. @Caribbeancynic, laat dat slap geouwehoer aub achterwege, ik ben niet gediend van jou ongevraagde aai over mijn bol en ik hoef geen gelijk te hebben noch te krijgen. En Curaçaoënaars hebben wel degelijk humor.
  Bovendien heb je niet eens begrepen wat ik eigenlijk bedoel(de).

 3. ze hebben gelijk, eigen taal, eigen paspoort in het Papiaments. Of is dit een stap te ver? Nu alleen nog de wettelijke spelling vast leggen anders kunnen hebben we weer 6 verschillende vertalingen en uitleggingen.
  is alleen jammer dat onze lokaalopgeleide mensen die rechten hebben geleerd, nooit zelf een examen hebben afgelegd in Papiaments dus deze mogen ook niet dan de verdachten bijstaan.

 4. @Caribbeancynic, laat dat slap geouwehoer aub achterwege, ik ben niet gediend van jou ongevraagde aai over mijn bol en ik hoef geen gelijk te hebben noch te krijgen. En Curaçaoënaars hebben wel degelijk humor.
  Bovendien heb je niet eens begrepen wat ik eigenlijk bedoelde.

 5. Ik geloof dat Mano deze keer gelijk heeft, ook al omdat hij deze keer afziet van schelden en tieren. Curacaoenaars hebben geen humor.

 6. het zou beter zijn te eisen dat een (grote) groep van de advocaten het Nederlands beter zou beheersen zodat de rechters zouden kunnen begrijpen wat een advocaat wil zeggen namens zijn haar client(en). Raddraaiers zijn deze heren.

 7. @Sonnyboy, kun je niet gewoon schrijven wat je eigenlijk bedoelt? Het gevaar bestaat dat een Curaçaoënaar die jouw schrijven leest echt zal denken dat je ‘t meent… Ik moet er wel om lachen hoor. (wat een droog sarcasme…) 😆

 8. stelletje hypocrieten die peppie en kokki rat advocaten.
  Nederlandse advocaten moeten papiaments leren,praten.3 nederlandse top

  advocaten waaronder echtpaar knoops( geld die vereiste niet voor hun?) ze zijn nu gerritje aan het verdedigen.
  waanzin ten top.

 9. Sulvaran & Peterson hebben groot gelijk.

  Het is een schandaal dat de Papiamentstalige bevolking niet voldoende in haar rechten gewaarborgd is. Dit geldt niet alleen voor juridische bijstand. Ook bij juridische conflicten over producten en diensten wordt de Papiamentstalige consument zwaar achtergesteld en loopt zelfs levensgevaarlijk risico’s.

  Gebruiksaanwijzingen en leveringsvoorwaarden dienen ook in het Papiaments te woorden opgesteld. Enkele voorbeelden:
  Gebruikersovereenkomsten van:
  Apple; Google: Facebook; Instagram; Microsoft etc.

  Gebruiksaanwijzingen, leverings- en garantievoorwaarden van:
  Alle automerken; elektrische- en elektronische apparaten; medicijnen; condooms; voedingsmiddelen etc.

  Alle fabrikanten, diensten en instanties die hun producten niet voorzien van volledige informatie in de 2e Landstaal dienen uitgesloten te worden van levering op het eiland Curaçao.

  De Papiamentstaligen mogen niet het slachtoffer worden van onvolledige voorlichting!

 10. En ik wil dat er een Sinkhole ontstaat onder zijn kantoor en de Sede van de maffia club van Gerrit de Raaf genaamd MFK/REFORMA/KFO. zijn we daar ook ff van af.

 11. Doet me denken aan Errol Cova: Papiaments als voertaal op school verplicht willen stellen en daarna zijn eigen kinderen naar de Engels/Nederlandstalige International School sturen.

  Als we een taal waarin woorden als ‘menedjur di nie jok jenkies’ voorkomen serieus gaan nemen, kunnen we beter de stop uit het eiland trekken.

 12. Ha ha ha. Kennelijk hebben Sulvaran en Peterson geen werk genoeg als advocaten van kwade zaken en moeten ze zo de concurrentie zien uit te sluiten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -