PBC | 9 uur uitspraak Bientu/Dos Santos

9 uur uitspraak Bientu/Dos Santos | Foto Jeu Olimpio

15u NL tijd uur uitspraak Bientu/Dos Santos | Foto Jeu Olimpio

WILLEMSTAD – Vanochtend om 9 uur doet de rechter uitspraak in de Bientu-zaak tegen Robbie dos Santos en drie van zijn bedrijven.

De loterijkoning van Curaçao hoorde op 9 maart vier jaar cel tegen zich eisen, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Naast miljoenenboetes, zou dos Santos ook geplukt moeten worden door Justitie.

De rechtszaak bracht aan het licht dat Dos Santos werd geholpen door politici om belasting te ontduiken of geld uit zicht te houden van de autoriteiten.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | 9 uur uitspraak Bientu/Dos Santos

 1. Joep Meloen

  Het daadwerkelijk ontnemen van het geld is een veel hogere straf dan een tijdje zitten. Het is de criminelen immers om het geld te doen. Neem dat af en dan tref je ze het hardst.
  Vervolgens uiteraard wel de vergunning om loten te verkopen ontnemen, anders verdienen ze het binnen een maand weer terug.

 2. Het gaat om zijn laffe loopjongen, de luie dikzak Wilsoe.

  Ook verdachte in de moord op Wiels, maar zit met zijn dikke reet nog steeds in de Staten.

 3. Voorwaardelijke straf.. Dit kan alleen op Curacao. Het eiland jarenlang oplichten voor miljoenen guldens.. criminelen financieren en geen dag in de gevangenis!

 4. “De rechtszaak bracht aan het licht dat Dos Santos werd geholpen door politici om belasting te ontduiken of geld uit zicht te houden van de autoriteiten.”
  En wat gaan we met deze informatie doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *