30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 19:21

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | 119 nieuwe besmettingen in één dag op Curaçao

Persbureau Curacao

Van de 119 nieuwe besmettingen konden elf getraceerd worden naar bestaande cases, van 108 is nog niet duidelijk wat de bron is van de besmetting | Freepick

Curaçao heeft er vandaag 119 nieuwe covid-patiënten bij. Zij werden positief getest. In totaal meldden zich 540 mensen voor de test.

Het is de tweede dag dat het aantal besmettingen boven de 100 ligt. Gisteren noemde premier Eugene Rhuggenaath dat alarmerend.

- Advertentie -

Van de 119 nieuwe besmettingen konden elf getraceerd worden naar bestaande cases, van 108 is nog niet duidelijk wat de bron is van de besmetting.

Twee mensen zijn vandaag opgenomen in het ziekenhuis. Daarmee komt het totaal aantal patiënten op twaalf, van wie zes op de intensive care liggen.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. @William. Ik kan jouw gedachten zeker volgen. Het grote probleem is geld en het gebrek aan medewerking van delen van de bevolking. Heb je een paar miljard guldens ter beschikking, dan kan je het hele eiland op slot gooien. Gesloten bedrijven compenseren. werknemers compenseren enzz. Maar het ontbreekt ten enen male aan de benodigde financien. Zowel hier als elders in de wereld. Ik ben voor keiharde maatregelen. Van mij mogen de onwilligen opgepakt worden en naar Klein Curaçao overgebracht worden. Ongeacht wie. Wie niet horen wil, moet maar voelen. Dit hoef je misschien maar 2 of 3 keer te doen. Misschien dat dan ergens bij de gemeenschap een lampje gaat branden.
  Mijn conclusie is, dat de hele wereld weer normaal kan functioneren als het virus geheel is verbannen, of zodanig onder controle gehouden kan worden met benodigde vaccins.

 2. Ik ben bang dat er meer gehandhaafd zal moeten worden, ingrijpen justitie hoge boetes invoeren meer blauw op straat, maar dat wordt een probleem omdat er nu honderden mensen met vervroegd pensioen gaan.
  Zoals ik al eerder heb gezegd zijn het niet alleen de door jou genoemde wijken maar ook bijeenkomsten op Mambo, JT, Heineken Hoek (ben er net langsgereden op weg naar huis, en het stond weet propvol) gewoon sluiten die tenten.
  Ik hoop dat ik een beetje mijn gedachten – speciaal voor jou – op een rijtje heb mogen zetten…
  Het blijkt dus dat mensen geen verantwoordelijkheid voor een ander willen hebben en voor zichzelf ook niet.
  Dus ik ben ervoor om keiharde maatregelen in te voeren desnoods weer teug naar de plachi di dia dan maar. Maar misschieten jij een beter voorstel.
  Laat de Nobel price naar zitten deze keer.

 3. @William. Vertel eens wat er moet gebeuren.
  1e. Algehele lockdown?
  2e. Algehele openstelling?
  3e. Op dezelfde voet doorgaan als nu. Waarvan ik denlk dat de maatregelen op zich goed zijn, maar bepaalde deelgenoten van de gemeenschap de boel saboteren. En dan denk ik vooral aan de zogenaamde mindere sociale klasse in oa Buena Vista, Santa Maria, Brievengat, Montagna.
  Als jij de oplossing weet, dan win je de nobelprijs.

 4. 27 november 2020
  111 nieuwe besmettingen.

  Way een slappe waardeloze regering dit. Een halfhuilende Rhugg op tv en dreigen maar verder geen enkele actie ondernemen.
  Ingrijpen!!

 5. Sigui bini ku coronavirus su victima nan y keda sin juda nan. Tin sen pa behandel nan y no ta duna hospital sen. Ta uza e excuus aki pa sera tur negoshi, kita tur hende foi trabou y ademas keda sin duna nan sen of onderstand, ta masakrando Korsow. Y abo prome minister kon bo por a tribu di jama bo mes e Kennedy di Corsow? Bo mester a jama bo mes Papa Doc di Corsow. Papa Doc un dictador meskos ku abo ku a masakra hinter e pueblo di Haiti ku te awe Haiti no por lanta su kabes. Un diktador ku a kue tur e rikesa di Haiti y hasinan pober pober. Y asina tambe abo prome minister ta kabando ku dushi Korsow. Y korda ku elekshon ta djis den porta of akaso abo lo pone un lockdown atrobe pa no por tin elekshon ja bo ta keda sinta dekadanan largu mes kos ku Papa Doc Duvalier? Ba bisa bo partido bo plannan kaba, prome minister?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -