PBC | 10.000 mensen op eerste dag voorverkiezing

Persbureau Curacao

Het stembureau van Sta. Maria kreeg de meeste stemmers, 2023 in totaal. Montaña ontving 1624 stemmers en Brievengat 1525 | Persbureau Curacao

Op de eerste dag van de voorverkiezing voor nieuwe partijen zijn bijna 10.000 mensen afgekomen. Ze konden terecht bij veertien stembureaus.

Daar brachten ze hun steunstem uit aan een van de zestien partijen die nog niet in het parlement zitten, maar wel graag mee willen doen bij de komende verkiezingen.

Volgens de voorzitter van de Kiesraad, Pacheco Römer, zijn er geen noemenswaardige incidenten gebeurd.

Het stembureau van Sta. Maria kreeg de meeste stemmers, 2023 in totaal. Montaña ontving 1624 stemmers en Brievengat 1525.

Vandaag zijn de stembureaus ook weer open. Van 8 uur ‘s ochtends tot 8 uur vanavond. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt en weten we wie mag meedoen aan de verkiezingen op 19 maart.

Bron: Persbureau Curacao

7 Reacties op “PBC | 10.000 mensen op eerste dag voorverkiezing

 1. @Henk, ik moet echt wel eens lachen om @ericlapas! Hij zegt het zonder filter! LOL

 2. Face shields zijn hot op Curacao. Vooral omdat in het begin epidemioloog Gerstenbluth geen voorstander van mondkapjes was. Ook nu hebben vooral ‘ministers’ er moeite mee.
  Misschien moeten zij ook aan de ‘shields’.
  Wat een clowns zeg-:)

 3. Over de humor van Lapas heeft Wim een heel andere mening, Koekoe.

  En ik lig ook niet rollend van het lachen op de grond.

 4. Zondag naar kieslokaal in Tera Cora geweest. Het bleek een belangrijk uitje te zijn voor aanhangers van politieke partijen, die daar gezellig bijeen zijn en op dat moment nog proberen je op hun partij te laten stemmen. Alsof je naar een voorverkiezing gaat zonder dat je je keuze al hebt betaald! Buiten stemlokaal deed een mevrouw heftige pogingen om de naam van de stemmer, die hardop vanaf je sedula wordt voorgelezen, op te vangen en op te schrijven. Met welk doel? Het zou goed zijn als bij de ‘echte’ verkiezingen supporters van politieke partijen op afstand van het stemlokaal worden gehouden.

 5. Makakeria! Dat is het juiste woord voor de politiek op Curaçao @EricLapas!
  Kan altijd wel lachen om je “blunt” humor!

 6. 10% van de bevolking showing up to display they’re not pleased by the current government die zero results heeft weten te behalen voor het eiland, economie en bevolking

  De komende jaren zullen in het licht staan van de samenwerking tussen het COHO en de nieuwe coalitie.

 7. Het is niet voor niets dat wij met apen worden vergeleken, het is vrij simpel wij willen alles na-apen zonder bij na te denken. Nergens wordt beweert dat face shields tegen besmetting helpt.

  “Medisch personeel draagt ze bovenop een mondmasker om het masker langer zuiver te houden en de ogen te beschermen”. Hier zien we mensen overal face shields dragen, waarom eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *