28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

PB | Verslag van de Inspectie Volksgezondheid over de actuele situatie bij het St. Elisabeth Ziekenhuis

Prof. dr. Sirvin Kelli | Extra

Willemstad – De actuele situatie in de zorg tijdens de afgelopen maand is niet genormaliseerd en als gevolg hiervan is ook het aantal pashenten waarvan de operatie is uitgesteld toegenomen.

Gezien het feit dat nog steeds geen zicht is wanneer de situatie zal normaliseren ondanks de garantie gegeven door de SVB twee weken geleden om de leveranciers te betalen in geval dat het St. Elisabeth Ziekenhuis zelf de mogelijkheid niet heeft, heeft de Inspectie Volksgezondheid besloten een aanwijzing te geven aan het ziekenhuis conform Artikel 14 van de Landsverordening Inspectie, om de Inspectie te laten evalueren en monitoren tijdens het prioriteringsoverleg om zodoende het materiële proces en middelen voor de zorg van dichtbij te monitoren en eveneens het proces om de zorg te normaliseren.

Dit alles om te garanderen dat voldaan wordt met de Artikelen 8 en 9 van de Landsverordening Zorg Organisaties, inclusief ziekenhuizen op Curaçao.

In het kader van de evaluatie dat nu gaande is om na te gaan in hoe verre het ziekenhuis de zorg heeft georganiseerd of organiseert en eveneens het gebruiken van beschikbare fondsen om de zorg te garanderen, afgelopen maand heeft het ziekenhuis eenzijdig besloten om niet meer verder te gaan met het leveren van relevante financiële informatie voor de evaluatie aan de Inspectie Volksgezondheid.

In dit kader heeft de Inspecteur Volksgezondheid besloten het St. Elisabeth Ziekenhuis een instructie te gegeven conform Artikel 14 van de Landsverordening Inspectie om te voldoen aan het Artikel 11 van dezelfde Landsverordening en de levering van informatie aan de Inspectie Volksgezondheid te hervatten zodat de Inspectie kan voldoen aan haar toezichtstaken zoals de wet dat voorschrijft.

Inspecteur Volksgezondheid

Prof. dr S. O. Keli

Bron: persbericht Ministerie van Gezondheid, Milieu & Natuur

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. @Beflapas: de YDK neger maakt het helemaal niet uit waar zijn belasting geld aan besteed wordt, zolang hij maar iedere maand uitbetaald krijgt en met zijn dikke reet voor de tv kan gaan zitten. Voorbeelden van verkwist belastinggeld waar geen vragen over zijn gesteld: Insel Air, Isla, ENNIA, Giro, CBCS, en nu dan HNO. De YDK neger maakt zich enkel druk om zijn eigen belang, wat meteen een van de redenen is waarom Curacao vrijwel niets exporteert.

  2. @beflapas: de YDK maakt zich alleen druk om zijn eigen beurs. Er is niet ingegrepen of vragen gesteld bij Insel Air, ENNIA, Giro, CBCS, de 4 directeuren, en nu HNO. Zolang de YDK neger maar iedere maand uitbetaald krijgt, en met zijn dikke reet voor de tv kan zitten, gaat die geen vragen stellen of belastinggeld goed besteed is.

  3. En, nog steeds moet Camelia Römer geen verantwoording in het parlement afleggen. Het lijkt alsof de bevolking van Curaçao verdoofd is geraakt, in elk ander land zou de pleuris uitbreken.

  4. De inspectie van volksgezondheid is de “Rekenkamer” van de gezondheidssector en maakt is net zo dysfunctioneel als het SEHOS. Het feit dat het zover kon komen met de situatie van het SEHOS en de gezondheidssector is daar het bewijs van.

  5. pffffffffffff gooi heel dat zooitje buiten en stel mensen aan die weten hoe men een ziekenhuis moet runnen, ipv de zakkenvullers die er nu zitten

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...