31 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

Democracy now! | Friday, September 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

PB | Samenwerkingsconvenant ‘Groeistrategie Curaçao’ betekent nieuwe impuls in relatie met Nederland

Samenwerkingsconvenant ‘Groeistrategie Curaçao’ nieuwe relatie met Nederland

Willemstad – Minister President Eugene Rhuggenaath van Curaçao en Minister President Mark Rutte van Nederland hebben op maandag 21 yanuari 2019 een samenwerkingsconvenant ‘Groeistrategie Curaçao’ getekend. Dit conventant beoogt de samenwerkingsrelatie tussen de landen te moderniseren.

Het is een nieuwe impuls in de relatie tussen de beide landen in het Koninkrijk, gericht op brede samenwerking, met het oog op duurzame verbeteringen op Curaçao.

Curaçao heeft een integraal, samenhangend plan opgesteld, genaamd ‘Groeistrategie Curaçao Integraal en Samen’, ter bevordering van de economische groei, het financieel beheer en de overheidsorganisatie van Curaçao. Daarbij is Nederland gevraagd om samenwerking bij de uitvoering van dit plan.

Voor Curaçao betekent de ondertekening van het convenant een extra impuls en ondersteuning om de complexe en samenhangende uitdagingen waarmee de regering wordt geconfronteerd tegemoet te kunnen treden. Het biedt meer mogelijkheden om op een duurzame manier verbeteringen door te voeren voor de economie, het financieel beheer en de overheidsorganisatie, en niet alleen geleid te worden door de korte termijn problemen met de begroting, zoals die onder meer worden geidentificeerd door het College Financieel Toezicht (CFT). Alhoewel de Curaçaose regering op korte termijn de begrotingsuitdagingen als een topprioriteit blijft zien, voelt de regering zich door de samenwerkingskansen die het convenant biedt, gesterkt in de kansen om de onderliggende oorzaken ook structureel te verbeteren. De regering richt zich daarom op beide trajecten.

Nederland heeft veel waardering voor de Groeistrategie en ziet het belang in van samenwerking in de uitwerking en uitvoering van het plan. Beide partijen hebben daarom afgesproken dat ze de samenwerking vastleggen in een convenant.

Bron: Persbericht Kabinet Rhuggenaath

Artikel delen

8 reacties

 1. M.a.w. het is gewoon een eigen brevet van onvermogen vastleggen.

  Ik moet overigens nog het artikel m.b.t. “verkapte ingreep” gaan lezen, wat een trieste dag voor politiek Willemstad alweer.

 2. Dus mag worden geconcludeerd dat na 20 maanden kabinet Rhuggenaath het eindelijk toegeeft:

  “Wij weten echt niet wat wij mee bezig zijn”!!!

 3. Ik lees nergens iets over hoe de leefomstandigheden van de 30% verbeterd kan worden, de jeugdwerkloosheid , de criminaliteit? Of worden het weer de bekende tax voordeeltjes voor bedrijven??

 4. @ericlapas, Het zou mooi zijn als de Nederlanders hier wat productie bedrijven, die naar Midden en Zuid Amerika goederen exporteert vestigen.

  1 probleem. Wie gaat de productie verzorgen dan?

  Was trouwens een makamba die een wijngaarde begon.. werd al weggepest.

 5. Wat een nietszeggend document, heeft Rutte weer mooi gedaan. Gelukkig maar, dat eiland is al een blok aan het been van Nederland; Mooi dat die MP van het eiland dit een overwinning vindt.
  Investeren hangt ook af van de voordelen, met name in de belastingsfeer hier in Nederland. Ik heb daar niets van gezien, die bedrijven kunnen dus veel beter investeren in de landen waar daadwerkelijk de markt is.
  Enfin, die nietsnutten op dat eiland zijn blij, goed gedaan Rutte en nu het Cft instrueren om die begroting op orde te krijgen.

 6. Het zou mooi zijn als de Nederlanders hier wat productie bedrijven, die naar Midden en Zuid Amerika goederen exporteert vestigen. Helaas hebben wij niet het klimaat om tulpen en bloemen te kweken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -