26 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 23:33

NU | Tientallen vluchten naar Aruba, veelal Amerikaanse toeristen

Aruba kent zaterdag het grootste aantal vliegtuigen dat op één dag op de luchthaven landt sinds het begin van de coronapandemie. Naar verwachting komen meer dan dertig...

PBC | Vaccinatiestraat Marinebasis Parera geopend

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Sinds vrijdag kunnen mensen op Curaçao ook bij onze marinebasis terecht voor hun vaccinatie tegen COVID. Defensie verleent hiermee militaire bijstand, op verzoek van...

PBC | Raffinaderijbesprekingen van Corc slepen voort

Persbureau Curacao De eigenaar van de raffinaderij, overheidsbedrijf Refineria di Kòrsou (RdK) blijft onderhandelen met het Corc-consortium om de olieraffinaderij van Isla opnieuw te starten. De bestaande MOU...

PBC | Zerotolerance bij handhaving covidmaatregelen Curaçao

Persbureau Curacao Het Openbaar Ministerie en de politie van Curaçao hanteren een zero-tolerance beleid wanneer het gaat om handhaving van de Covid-maatregelen. Het opvolgen van de maatregelen moet...

PBC | Update: Advocaten alleen bij noodzaak de weg op

Persbureau Curacao Advocaten mogen alleen bij noodzaak overdag en na de avondklok op straat zijn voor hun werk. Dat meldt de deken van de Orde van Advocaten, Carine...

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaPB | Samenwerkingsconvenant ‘Groeistrategie Curaçao’ betekent nieuwe impuls in relatie met Nederland

PB | Samenwerkingsconvenant ‘Groeistrategie Curaçao’ betekent nieuwe impuls in relatie met Nederland

Samenwerkingsconvenant ‘Groeistrategie Curaçao’ nieuwe relatie met Nederland

Willemstad – Minister President Eugene Rhuggenaath van Curaçao en Minister President Mark Rutte van Nederland hebben op maandag 21 yanuari 2019 een samenwerkingsconvenant ‘Groeistrategie Curaçao’ getekend. Dit conventant beoogt de samenwerkingsrelatie tussen de landen te moderniseren.

Het is een nieuwe impuls in de relatie tussen de beide landen in het Koninkrijk, gericht op brede samenwerking, met het oog op duurzame verbeteringen op Curaçao.

Curaçao heeft een integraal, samenhangend plan opgesteld, genaamd ‘Groeistrategie Curaçao Integraal en Samen’, ter bevordering van de economische groei, het financieel beheer en de overheidsorganisatie van Curaçao. Daarbij is Nederland gevraagd om samenwerking bij de uitvoering van dit plan.

Voor Curaçao betekent de ondertekening van het convenant een extra impuls en ondersteuning om de complexe en samenhangende uitdagingen waarmee de regering wordt geconfronteerd tegemoet te kunnen treden. Het biedt meer mogelijkheden om op een duurzame manier verbeteringen door te voeren voor de economie, het financieel beheer en de overheidsorganisatie, en niet alleen geleid te worden door de korte termijn problemen met de begroting, zoals die onder meer worden geidentificeerd door het College Financieel Toezicht (CFT). Alhoewel de Curaçaose regering op korte termijn de begrotingsuitdagingen als een topprioriteit blijft zien, voelt de regering zich door de samenwerkingskansen die het convenant biedt, gesterkt in de kansen om de onderliggende oorzaken ook structureel te verbeteren. De regering richt zich daarom op beide trajecten.

Nederland heeft veel waardering voor de Groeistrategie en ziet het belang in van samenwerking in de uitwerking en uitvoering van het plan. Beide partijen hebben daarom afgesproken dat ze de samenwerking vastleggen in een convenant.

Bron: Persbericht Kabinet Rhuggenaath

8 reacties

 1. M.a.w. het is gewoon een eigen brevet van onvermogen vastleggen.

  Ik moet overigens nog het artikel m.b.t. “verkapte ingreep” gaan lezen, wat een trieste dag voor politiek Willemstad alweer.

 2. Dus mag worden geconcludeerd dat na 20 maanden kabinet Rhuggenaath het eindelijk toegeeft:

  “Wij weten echt niet wat wij mee bezig zijn”!!!

 3. Ik lees nergens iets over hoe de leefomstandigheden van de 30% verbeterd kan worden, de jeugdwerkloosheid , de criminaliteit? Of worden het weer de bekende tax voordeeltjes voor bedrijven??

 4. @ericlapas, Het zou mooi zijn als de Nederlanders hier wat productie bedrijven, die naar Midden en Zuid Amerika goederen exporteert vestigen.

  1 probleem. Wie gaat de productie verzorgen dan?

  Was trouwens een makamba die een wijngaarde begon.. werd al weggepest.

 5. Wat een nietszeggend document, heeft Rutte weer mooi gedaan. Gelukkig maar, dat eiland is al een blok aan het been van Nederland; Mooi dat die MP van het eiland dit een overwinning vindt.
  Investeren hangt ook af van de voordelen, met name in de belastingsfeer hier in Nederland. Ik heb daar niets van gezien, die bedrijven kunnen dus veel beter investeren in de landen waar daadwerkelijk de markt is.
  Enfin, die nietsnutten op dat eiland zijn blij, goed gedaan Rutte en nu het Cft instrueren om die begroting op orde te krijgen.

 6. Het zou mooi zijn als de Nederlanders hier wat productie bedrijven, die naar Midden en Zuid Amerika goederen exporteert vestigen. Helaas hebben wij niet het klimaat om tulpen en bloemen te kweken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties