29 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

PB | Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied lanceert Eduardo de Veer fonds

HomeMediaPB | Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied lanceert Eduardo de Veer fonds
De omstreden Arubaanse casinokoning Eduardo de Veer laat hard aan zijn cv werken

Het is met heel veel genoegen dat het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG) bekend maakt dat zij een nieuw Fonds op Naam te besteden heeft. Dit fonds is een initiatief van de Arubanse bestuursleden van het PBCCG.

Het Eduardo de Veer Fonds richt zich op de toekomst van Arubaans muziektalent en doelt hiermee een waarde bijdrage te leveren aan de individuele ontwikkeling van jonge Arubaanse muzikanten. Met een subsidie uit het fonds kunnen deze jongeren betere instrumenten kopen, lessen bekostigen en cursussen, workshops e.d. bijwonen.

Eduardo de Veer is opgegroeid op Aruba. Hij keerde terug naar zijn geboorte eiland na het behalen van zijn business diploma in Amerika en ging direct aan het werk in de familiebedrijf. Mede door zijn vooruitstrevende visie, heeft de heer de Veer successen geboekt en aan de duurzame ontwikkeling van welvaart voor de Arubaanse gemeenschap bijgedragen. Privé heeft de muziekwereld hem altijd gefascineerd en hij werd een fervente bezoeker aan menigtal concerten, met een speciale affiniteit voor klassiek muziek.

Eduardo de Veer is een gedreven zakenman met een passie voor (klassiek) muziek. U kunt meer over zijn leven lezen in de korte cv die u hier treft.

Eduardo de Veer Aruba

DOELSTELLING

Het ondersteunen en bevorderen van talentenontwikkeling op het gebied van muziek(educatie) op Aruba. Het fonds is bedoeld voor initiatieven die een bijdrage leveren aan de bevordering, kennis en educatie van talenten (13+ jaar) op muzikaal gebied met als ultieme doel jongeren klaar te stomen voor een conservatorium.

AANVRAGERS

Het Eduardo de Veer Fonds richt zich op Arubaanse jongeren (13+ jaar) die muzikaal talent hebben, met de volgende considerans:

 • Talenten dienen op Aruba geboren te zijn, danwel reeds 10 jaar (legaal) op het eiland te wonen, en de Nederlandse nationaliteit bezitten.
 • De talent, of diens voogd(en), moeten de beoogde ontwikkeling zelf niet (geheel) kunnen bekostigen.
 • Sterke voorkeur voor talenten in de traditionele muziekinstrumenten, zoals piano en strijkinstrumenten
 • Voorkeur voor ontwikkeling van talenten in traditioneel en klassiek muziek

WAARVOOR KAN AANGEVRAAGD WORDEN?

Het fonds heeft als uitgangspunt dat al datgeen kan bijdragen aan duurzame ontwikkeling van het aanwezige talent aangevraagd kan worden. Daarbij gelden de volgende specifieke richtlijnen:

 • Een verzoek voor aankoop van instrumenten moet voorzien zijn van twee (2) offertes, en een aanbevelingsbrief van de muziekdocent.
 • Een verzoek voor betaling van lesgeld moet eveneens vergezeld worden van een aanbevelingsbrief van de muziekdocent.
 • Een verzoek om deel te nemen aan workshops dan wel cursussen dient een bewijs te bevatten dat de student is ingeschreven, dan wel aangenomen is.
 • Een verzoek voor het organiseren van workshops, cursussen, etc. op muzikaal gebied moet een lesplan en een opgave van het aantal participerende leerlingen bevatten.

HOEVEEL KAN AANGEVRAAGD WORDEN?

Er geldt een maximum bedrag van AWG 10.000 per aanvraag.

AANVRAGEN

De commissie vergaderd twee keer per jaar ter beoordeling van ingekomen aanvragen. Deadline voor aanvragen zijn gesteld op 1 Januari en 1 November jaarlijks. De adviescommissie kan de aanvrager uitnodigen om auditie te doen. Per jaar wordt minimaal 1 subsidie toegewezen.

De uitgebreide richtlijnen voor dit fonds kunt u hier vinden

De aanvraag dient te geschieden via de digitale aanvraag portaal van het PBCCG.

NOOT: Bij het invullen van het formulier dient u te kiezen voor een subsidie uit het Eduardo de Veer Fonds.

Jonge muzikanten geven concert op Aruba

Bron: Persbericht Prins Bernard Fonds

4 reacties

 1. Ik vraag me af wat voor waarde heeft een curriculum vitae tegenwoordig, iedereen liegt of overdrijft op zijn of haar cv.

  Op dit cv zie ik een universitaire studie maar geen begin en einddatum en ook niet of het met succes is afgerond en ik zie nergens dat de brave borst een master titel heeft.

  Verder heeft hij heel wat functies bekleed maar ja met goede connecties komt je een heel eind.

 2. Is dit niet de man die de mangrove bossen bij Rif Curaçao wil laten omhakken om zijn hotel te bouwen? Op Aruba mag dit niet meer (mangrove bossen omhakken) maar op Curaçao helpt de MAN-partij er graag mee om dit te bewerkstelligen. En dan wordt alweer (voor de zoveelste keer) een groot gebied als verboden voor de lokale bevolking verklaard. Drogreden, de lokale bevolking zal daar afval gaan dumpen bla bla..
  Maar ondertussen wordt er wel chemische afvalstoffen en fecaliën-afvalwater etc. met goedkeuring van onze overheid gewoon in de zee geloosd, waar arme Curaçaose vissers hun voedsel eruit halen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties