PB | Nieuwe president Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten

De heer Doornbosch is met ingang van 25 juli 2020 in zijn functie benoemd.

WILLEMSTAD – Op vrijdag 7 augustus heeft de nieuwe president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, drs. R.A. Doornbosch, ten overstaan van de waarnemend Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Michèle Russel-Capriles, de eed afgelegd.

De heer Doornbosch is met ingang van 25 juli 2020 in zijn functie benoemd.

Via een videoverbinding heeft de heer Doornbosch op 7 augustus ook de eed afgelegd ten overstaan de Gouverneur van Sint Maarten.

Bron: persbericht Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

Naschrift KKC

Onder de samenvatting Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Met hervormingen toezicht en handhaving financiele (trust met gok) sector gehighlighted. Klik hier voor het document als u met uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden.

Toezicht Financiele sector

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten D1 p.9

D.1 Er wordt een integrale doorlichting van de financiële sector uitgevoerd door een externe onafhankelijke partij. Op basis van de uitkomsten van deze doorlichting worden maatregelen geformuleerd om tekortkomingen te adresseren. Opdracht is uitgezet voor 15 september 2020. Het tijdpad voor vervolgacties wordt bepaald op basis van de uitvoeringsagenda.

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten D2 en D5 p.10

D.2 Er wordt een integrale doorlichting van het stelsel van toezicht (wet- en regelgeving, toezichtbeleid) op de financiële markten uitgevoerd door een externe onafhankelijke partij. Op basis van de uitkomsten van deze doorlichting worden maatregelen geformuleerd om tekortkomingen te adresseren. Opdracht is uitgezet voor 15 september 2020. Het tijdpad voor vervolgacties wordt bepaald op basis van de uitvoeringsagenda.

D.5 De governance van de CBCS wordt versterkt, conform internationale best practices waaronder door het scheiden van verschillende taken binnen de CBCS. Plan van aanpak aanpassing corporate governance is uiterlijk op 15 september 2020 gereed.

Versterken Rechtstaat

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten H2 p.15

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten H19 p.17

H.19 Curaçao komt met een getrapt plan voor de modernisering en hervorming van het aanbod van online-kansspelen. Dit plan bevat tevens een realistisch tijdpad met bijbehorende mijlpalen. De modernisering en hervorming omvat ten minste: 1. Wet- en regelgeving die voorziet in een onafhankelijke toezichthouder op online kansspelen. Zij verstrekt ook licenties en handhaaft indien nodig, waarbij als uiterste interventie de licentie kan worden ingetrokken. 2. Waarborgen dat aanbieders van online kansspelen vanuit Curaçao handelen. Tijdpad: Vóór 1 januari 2021: plan voor onderdeel 1 gereed. Vóór 1 juli 2021: plan voor onderdeel 2 gereed. Bijzonderheden: Onderlinge samenhang bezien met H.2.

Aanvullende informatie

Klik hier voor aanvullende documenten op de website van de Tweede Kamer.

2020 07 xx – Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten coronaviruslening 3e tranche by Knipselkrant Curacao on Scribd

14 Reacties op “PB | Nieuwe president Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten

 1. Shame on you

  Hij moet zich schamen. Waarom zo’n hoog salaris in deze tijden? Waar blijft tevens de Rhuggenaath norm??

 2. Deze man heeft ongetwijfeld veel in zijn mars, gelet op zijn CV. Echter, de omgeving waar hij zich nu in begeeft is als nergens anders. Er gelden andere regels. Wellicht gesteund door NL, maar de tegenwerking alhier zal als vanouds navenant zijn. Ik hoop dat hij daarover goed ingelicht is. Er staat een leuk salaris tegenover, dat wel.

 3. Alles beter dan wat er nu in de RvC of RvB zit, een groot MAN, Grupo Sopi, ons kent ons familie en vriendjes bolwerk.
  .

 4. Ralph Bentley

  Liefst had Professor Emeritus Ys zichzelf aangesteld als President

 5. De man is gedoemd om te falen

 6. @Robin: in de korte tijd dat hij er zit moet hij wel goed zijn zakken vullen.

 7. @Ook dat nog: als marionette van NL hoef je ook niet veel te kunnen. Je moet gewoon doen wat NL zegt…

 8. Voor een ja-knikker van NL heb je geen zwaargewicht nodig.

 9. Jochie
  gedoemd te mislukken… maaar… eerst even zakken vullen.
  Deze knul zijn vooor-geschiedenis heeft alles in zich om te mislukken.
  Eeen zwakke broeder op een cruciale plaats…… Deze knul is een lichtgewicht…

 10. En Knops zag dat het goed was, nietwaar.

 11. Het is een manier om iemand een valse start te geven en al van tevoren te corupteren. Je wil hem niet hebben dus bied je zoveel dat er burgerlijke verontwaardiging ontstaat dan is de deur naar exit al op een kier. Ook wordt het voor hem nu moeilijker om commentaar te hebben op andere groot verdieners.
  Aan de andere kant als Doornbos de “Messias” zou zijn die het eiland nodig heeft zou hij deze “overdreven” voorwaarden in zijn voordeel niet geaccepteerd hebben.

 12. Curacao revisited

  zelfs chos romero vindt dit salaris buitensporig, en dat zegt nogal wat

 13. KKC commentpolis

  Deze reactie ios verwijderd wegens strijd met de regels

 14. En het graaien gaat maar door…. De man gaat meer verdienen dan Emsley Tromp en Klaas Knot van de DNB.

  https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/21668-ophef-over-salaris-cbcs-president

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *