26 C
Willemstad
• donderdag 8 december 2022

Extra | Journaal 7 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, December 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DKR | Nederlandse Kansspelautoriteit geeft Curaçaose gokmaffia te veel ruimte

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De Nederlandse Kansspelautoriteit onderneemt te weinig tegen vanaf Curaçao opererende webcasino’s. Dat vinden partijen die hebben meegewerkt aan een evaluatie van de Ksa...

Democracy now! | Monday, December 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, December 2, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

PB | Minister-president Rhuggenaath op missie naar Washington D.C.

Premiers Curaçao en Aruba willen zakendoen met Verenigde Staten in het kader van ‘hub’ functie en groeistrategie

WILLEMSTAD – Minister-president Rhuggenaath zal naar de V.S. afreizen voor een tweedaagse missie met een delegatie bestaande uit Refineria di Kòrsou en Curoil. Deze missie wordt gedaan tezamen met minister-president Wever-Croes van Aruba die ook vergezeld zal worden door vertegenwoordigers van Refineria di Aruba.

Tijdens het eerste bezoek van minister-president Rhuggenaath in Washington D.C. zal de minister-president verschillende ontmoetingen hebben met de State Department, Treasury Department, en ook de Office of Foreign Affairs (OFAC), welk verantwoordelijk is voor het beheer van sancties en het bureau is dat de speciale licentie voor vrijwaring aan Curaçao heeft verleend.

De Overheid van Curaçao heeft langer dan een jaar intensief met diverse departementen gewerkt om de speciale licentie te verkrijgen voor de overheidsbedrijven Curoil, CRU en Refineria di Kòrsou. Centraal gedurende de vergaderingen in Washington D.C. is de impact die de situatie in Venezuela heeft op de landen Curaçao en Aruba, met name de energiesector.

De licentie is een belangrijke stap, echter zal er verder hard gewerkt worden om alle mogelijkheden te bestuderen om de toekomst van onze raffinaderij en banen te garanderen.

Er zal ook vergaderd worden met vertegenwoordigers van de U.S. Congres bij het Capitol Hill en met internationale en landelijke organisaties zoals de Organization of American States (OAS), World Bank Group en de U.S. Chamber of Commerce.

Minister-president Rhuggenaath zal gebruik maken van de gelegenheid om potentiële economische samenwerkingsverbanden en investeringsmogelijkheden op Curaçao te positioneren.

Bron: Persbericht Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

Artikel delen

20 reacties

 1. Zie op de foto Stella van Rijn, geinstalleerd door de voor corruptie tot 3 jaar cel veroordeelde Gerrit Schotte. ze is bijna tien jaar na 2010 nog steeds in functie? Wat een schande!

  Stella van Rijn, lid MFK en de grootste kontenlikker van gekke Gerrit.

  Heeft een megasalaris aan hem te danken maar geeft geen cent terug, als ik het saldo van de crowd funding actie voor gekke Gerrit zie.

  Maar ja, ze moet nu ook manlief Heerenveen onderhouden, als die niet zoals Jurgen Lippinkhof een bungalow op Jan Thiel aan het Insel Air debakel heeft overgehouden.

  Stella van Rijn is de thermometer van de integriteit van de coalitie. Zolang die haar laat zitten is het met de integriteit van de coalitie Neysa Iseniaans gesteld.

 2. Ruggenaat is een wereld reis aan het maken om orders,projecten binnen te halen.
  Wie stuurt hij nu n/d onderhandelingstafel?toch niet zijn goede vriend Van Kwartel?want die werd ontmakerd als een corrupte onderhandelaar.

 3. @JohnBash
  Lijkt me echt een staaltje desinformatie, om aan te geven dat deze regering niet schiet. Volgens mij zijn er heel wat reizen gemaakt, dus vaak geschoten, vooralsnog altijd mis!
  Als je iets doet, moet het wel volgens een plan gaan en met enige realiteitszin! Anders kan letterlijk iedereen in het bestuur zitten, want effectiviteit doet er dan niet toe.
  Het begint echt bij het op orde van de eigen financiële huidhouding, als zelfs dat niet lukt, laat staan de rest.

 4. Het is altijd hetzelfde. Als een regering niets doet is het niet goed. Doet een regering wel iets, dan is het niet goed. Doen ze een poging om iets te doen, dan is het niet goed.
  Maar er is er niet 1 die zegt hoe het wel moet.
  Ik steun deze poging om iets te bereiken. Niet geschoten is altijd mis.

 5. Vooral doorgaan met het verkorten van de levens van de burgers van Curacao door de moordenaar (!) genaamd Isla. Om de ogen uit je hoofd te schamen!

 6. @Ruben: dus …… wat maakt het dan uit ?

  En in de tussentijd blijven de “beste stuurlui” aan de wal toekijken ?

 7. Effe diagonaal door onderstaande reactie lezen kan ik tot één conclusie komen:

  Deze regering en de zijnen zijn geen haar beter dan onze vriend Amparo Dos Santos.

 8. @BrianS : meen je echt DIT varkentje digitaal of via videophone te kunnen wassen ?

  Gelukkig maar dat jij het niet bent die het eiland zou moeten vertegenwoordigen ;-)))))

 9. Slecht teken inderdaad, als het lokale bestuur niet eens op het eiland wil vertoeven, hoe kan je dan een overtuigende case maken voor het aantrekken van bedrijven?
  Daarnaast kan ik enkel beamen wat de anderen hebben opgemerkt, weinig tot geen resultaat! Over Koeiman hoeven we niet eens te spreken, wat een slaapfiguur eerste klas is dat. Het ontbreken van intelligentie en enige drive straalt van die Koeiman af, alhoewel alle ministers enkel die van Gijsbertha is anders. Dat is een gehaaide uitstraling, nog altijd niets ondernomen en toch een aanwijzing weten uit te stellen!

 10. Een Typisch curaçaosche politicus, continu onderweg zijn naar en/ of aanwezig zijn bij een: Congres, seminar, cursus, vergadering, opening, ceremonie, staatsbezoek, snoepreis , olympische etc etc …maar echt regeren en zaken aanpakken daar komt niet veel van terecht.. en intussen zaakjes regelen voor de eigen kliek , vriendjes, familie en zichzelf.

 11. Heb begrepen dat Koeiman ook in het buitenland is, ja Koeiman de man die slapend rijk wordt op kosten van de belastingbetaler.

  De man heeft in de periode 2010-2012 Schotte en Cooper hun gang laten gaan en ook nu presteert de man niets. Net als andere ministers loopt hij de kantjes vanaf, er komt niets uit zijn handen en dat voor een minister van Sociale Zaken.

 12. Heeft de Curacaose overheid al eens van skype en facetime gehoord? Zijn gratis en worden in tegenstelling tot uber wel op Curacao toegelaten.

 13. @Buli, Opvallend hoe vaak men reist.. Terwijl veel bedrijven juist hun personeel minder laat reizen. Veel werk kan digitaal en je kan met video phone praten.

 14. Eugene lijkt op James Bond, altijd op internationale ‘missions’….Heeft deze missies positieve effecten voor Curaçao?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -