34 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

PB | Informatie over verkoop UTS aan Liberty Latin America

HomeMediaPB | Informatie over verkoop UTS aan Liberty Latin America
Minister van V.V.R.P., mw. Z. Jesus-Leito

WILLEMSTAD – Persbericht Ministerie VVRP. Als aandeelhouder heeft het Land Curacao belang bij de continuïteit van haar ondernemingen. De financiële uitdagingen waarmee UTS en haar dochterondernemingen te kampen hebben, zijn niet onbekend.

Hele brief:

Geachte voorzitter,

Als aandeelhouder heeft het Land Curacao belang bij de continuïteit van haar ondernemingen. De financiële uitdagingen waarmee UTS en haar dochterondernemingen te kampen hebben, zijn niet onbekend.

Door het bestuur zijn maatregelen genomen om de kosten te verlagen. Ook is de huidige financiële situatie van de onderneming van dien aard dat kapitaal van buiten nodig is om de continuiteit van de onderneming van UTS te borgen en om de concurrentiekracht van vorenbedoelde onderneming te bevorderen.

De investeringen die nodig zijn om de concurrentiekracht van de onderneming op peil te brengen zodat deze zal kunnen concurreren, zijn aanzienlijk. Het gaat om bedragen circa ANG. 200 miljoen. Het Land Curaçao is als aandeelhouder echter niet in staat om gezien de huidige precaire financiële situatie, de nodige investeringen te doen, waardoor er gerede kans bestaat dat de onderneming van door de felle concurrentie haar bestaansrecht zal verliezen.

In de loop der jaren zijn er verschillende pogingen gedaan om het bedrijf concurrent te houden. Op basis van de gepresenteerde stand van zaken van UTS heeft het parlement door middel van een motie den 4 december 2014 de wens geuit aan de directie om een strategische partner voor UTS te zoeken.

Volledigheidshalve wordt hierbij medegedeeld dat een strategische partner 00k de mogelijkheid inhoudt tot het verkopen van een deel van de aandelen.

In het verlengde daarvan is een proces opgestart om tot een strategische partner te komen. 33 ondernemingen op het gebied van telecommunicatie zijn benaderd. Het resultaat van dit proces was dat twee kandidaten belangstelling hebben getoond. Deze twee kandidaten zijn geëvalueerd. Eén van de kandidaten is geschikt bevonden. Met deze kandidaat zijn onderhandelingen gevoerd in de afgelopen periode.

Tijdens de onderhandelingen heeft deze kandidaat aangegeven de voorkeur te geven aan de aankoop van alle aandelen in UTS. De Staten heeft in een motie d.d. 10 december 2018 naar voren gebracht het proces om de aandelen van het Land Curacao in United Telecommunication Services N. V. te verkopen, te ondersteunen.

Volledigheidshalve delen we u hierbij mede dat de uitoefening van de bevoegdheden van aandeelhouders door het Land Curacao thans zonder enige wettelijke beperkingen uitgevoerd mogen worden nadat de regering een beslissing hieromtrent heeft genomen.

Van de verkoop zijn enkele deelnemingen uitgesloten. De aandelen van deze deelnemingen zullen in een overheidsstichting worden ondergebracht. Het betreft de aandelen van de volgende vennootschappen:

– Data planet N. V. (Dataplanet);
– Antilliaanse Televisie Maatschappij N. V. (ATM);
– Curaflix (Curacaoflix);
– Telematica Facilities Management N. V. (TMF);
– ET UTS N.V. (ET);
– Carib Teleconsult N.V. (CT);
– United Telecommunication Services Suriname N. V. (UTS Suriname);
– UTS Sint Kitts and Nevis Limited (UTS Sint Kitts and Nevis)

ATM, TFM, Dataplanet en Curaflix blijven als onderneming bestaan. De aandelen van ET, CT, UTS Suriname en UTS Sint Kitts and Nevis worden ter afwikkeling van liquidatie overgedragen aan de stichting.

De waarde van alle aandelen (100%) is gelijk aan circa ANG. 339 miljoen ondernemingswaarde (enterprise value). Het aandeel van Land Curaqao in deze is 87.5% ondernemingswaarde (enterprise value). Van dit bedrag (ANG. 339 miljoen) wordt afgetrokken de voorzieningen ten behoeve van de werknemers, waaronder de vergoeding t.b.v. afvloeiing, duurtetoeslag.

Het bedrag van de afkoop van de duurtetoeslag bedraagt ANG. circa 64.4 mln en achterstallige premiebetalingen duurtetoeslag bedraagt circa ANG. 21 mln, totaal circa 85 mln afkoop /garantie pensioenafspraken t.b.v. het personeel. Van dit bedrag wordt tevens afgetrokken een bedrag van ANG 21 miljoen aan belastingen en schulden aan het Bureau Telecommunicatie en Post.

Verder is er op een geblokkeerde rekening (een escrow) een bedrag van in totaal ANG. 56 miljoen opgenomen. Een bedrag van ongeveer ANG. 95 miljoen blijft over van deze transactie. De regering is voornemens de opbrengst van de verkoop te investeren in de groei van de economie.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,

Minister van V.V.R.P., mw. Z. Jesus-Leito

Naschrift KKC

2019 03 26 – PB | Informatie over verkoop UTS aan Liberty by Black Lion on Scribd

2019 03 26 – PB | Liberty Latin America to Acquire Controlling Stake in UTS by Black Lion on Scribd

4 reacties

  1. Ericlaplas, het zal bij iedereen aan hun reet roesten, m rojer cooper monk jacinta dos santos pik, en ze gaan vrolijk door, zujn toch immers gekozen door hun vazallen.

  2. Onderdeel van de deal zal, Leito kennende, zijn geweest dat de nodige familieleden van haar op de payroll komen bij Liberty.

    Leito zorgt namelijk erg, nee: heel erg, goed voor haar familie.

    Met volledige instemming van Kennedy Ruggenaath.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties