PB | ‘Grens Aruba en Venezuela blijft dicht’

Premier Evelyn Wever-Croes: ‘Grens Aruba en Venezuela blijft dicht’

ORANJESTAD — De regering van Aruba heeft besloten tot verlenging van de grenssluiting Aruba-Venezuela met in ieder geval nog drie maanden. Daarna wordt overwogen of de grenssluiting weer zal worden verlengd en voor hoelang.

In februari 2019 heeft Venezuela eenzijdig de grens met Aruba, Bonaire en Curaçao gesloten. In mei 2019 heeft Venezuela de grens weer geopend, maar alleen met Aruba. Premier Evelyn Wever-Croes besloot op dat moment om de grens tussen Aruba en Venezuela meteen te sluiten, eerst voor een maand, dat daarna enkele malen is verlengd tot en met heden.

“De beslissing om ingaande 10 maart 2020 de grenssluiting te verlengen is mede ingegeven door de risicio’s van het Corona Virus, waardoor wij zorgvuldiger moeten zijn”, aldus de Premier.

Eerder deze week vonden gesprekken plaats in Curaçao met delegaties van Aruba, Curaçao en Bonaire over een mogelijke grensopening, maar Aruba is daar zeer voorzichtig mee. Eerst wil Aruba zien dat Venezuela de crisis in eigen land het hoofd biedt.

Aruba blijft proberen het hoofd te bieden aan de problemen die worden veroorzaakt door de crisis Venezuela.

“Het is niet makkelijk, zeker niet nu met de bedreigingen van het Corona virus. Maar wij blijven zo goed mogelijk de dagelijkse uitdagingen aanpakken. Het Venezuela-dossier neemt een groot beslag op de agenda van de Minister van Justitie en van mij, terwijl er ook andere uitdagingen zijn die de aandacht behoeven. In ieder geval gaat het op financieel gebied beter in Aruba, nu wij vorig jaar het jaar hebben afgesloten met een eerste begrotingsoverschot in jaren.

Er zijn dus ook ‘success stories’, en daar werken we naar toe, om meer successen voor Aruba te boeken”, aldus Premier Evelyn Wever-Croes.

Bron: persberich kabinet Wever-Croes

Een Reactie op “PB | ‘Grens Aruba en Venezuela blijft dicht’

  1. Merkt iemand dat het Arubaanse volk haar uw succes afmeet naar de mate waarin de regering autoriteit over hun uitoefent??? De Arubaanse regering zet de beginselen en leerstellingen van hun eiland niet naar hun eigen hand of om deze beginselen om te buigen en om autoriteit uit te oefenen of te verwerven op het Arubaanse volk zo de Curacaose regering dat wél doet. De liefde van deze regering voor financieel succes voor Aruba bleef de eerste plaats in haar (regering) leven innemen. Aruba streeft naar vooruitgang, en met succes. Aruba laat ook zien dat er voorwaarden en vereisen zijn voor succes. Dit eiland kijkt vooruit en zet haar hart op al haar wegen. En verwant hiermee is het verlangen van dit eiland om ten koste van alles vooruit te komen. Een enorme samenwerking en een stabiele standvastige onwrikbare begrip als fundament heeft de regering. Aruba gaat met sprongen vooruit omdat zij hun “doeleinden” stellen, terwijl de inspanningen van de Curacaose regering net als „een najagen van wind” zijn, dus tevergeefs………. Een kind leert niet uit boeken hoe het moet lopen, eten, praten, etc.etc., noch doordat het hiervoor uitdrukkelijke instructies ontvangt, maar het leert dit veeleer door zijn “ouders” of zijn “oudere broers” en zusters na te volgen. Zo ook kan en moet de Curacaose regering van de Arubaanse regering leren, oftewel, kopiëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *