PB | Gouverneur over voortgang voorlopige uitkomst verkiezingen

Gouverneur over voortgang voorlopige uitkomst van de verkiezingen

WILLEMSTAD – 29 april 2017. Vandaag heeft het Hoofdstembureau aan de Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout verslag uitgebracht over het verloop en de voorlopige uitkomsten van de verkiezingen voor de Staten van Curacao van 28 april 2017.

Vervolgens heeft de Gouverneur gesproken met de internationale waarnemers bij de verkiezingen, afkomstig van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Caricom en van Aruba en Sint Maarten.

Het algemene beeld van de waarnemers is dat de verkiezingen naar internationale standaarden adequaat zijn georganiseerd en dat deze rustig en in goede orde zijn verlopen.

De rapportages over de bevindingen en aanbevelingen van de waarnemers zullen naar verwachting over ongeveer twee weken aan het Hoofdstembureau worden uitgebracht.

In verband met de voorlopige uitkomst van de verkiezingen is de Gouverneur begonnen met het houden van consultaties‚ gericht op de vorming van een nieuw kabinet. Vandaag zal zij spreken met de Ondervoorzitter van de Raad van Advies, de Voorzitter van de Staten en de Minister van Staat.

Op dinsdag 2 mei en woensdag 3 mei zijn gesprekken voorzien met de lijsttrekkers van alle politieke partijen en op basis van de verkiezingsuitslag één of meer zetels in de Staten hebben verworven.

Ook zal de Gouverneur spreken met vertegenwoordigers van enkele maatschappelijke organisaties.

Bron: Persbericht Kabinet van de Gouverneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *