29 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

PB | Delegatie Regering van Curaçao tevreden met gesprek Raad van State

HomeMediaPB | Delegatie Regering van Curaçao tevreden met gesprek Raad van State
Delegatie Regering van Curaçao tevreden met gesprek Raad van State

DEN HAAG – Als hoofd van de delegatie van de Regering van Curaçao in Nederland kijkt Minister-President Rhuggenaath tevreden terug op de vergadering die vanmiddag heeft plaatsgevonden met een delegatie van de Raad van State.

Onmiddellijk nadat de delegatie laat in de ochtend in Nederland aankwam, zijn ze aan tafel gaan zitten met de vicevoorzitter en lid van de Raad van State, dhr. Thom de Graaf en dhr. Paul Comenencia, samen met hun adviseur, dhr. Ron van der Veer.

Delegatie Regering van Curaçao tevreden met gesprek Raad van State

Naast minister-president Rhuggenaath was minister Suzy Camelia-Römer, minister Kenneth Gijsbertha, gevolmachtigde minister Anthony Begina en Senior medewerker van Algemene Juridische Zaken, dhr. Henco Cecilia, tevens aanwezig.

Begrip
In een reactie direct na de vergadering zei minister-president Rhuggenaath dat de Regering van Curaçao het op prijs stelt dat ze de mogelijkheid heeft gekregen om van gedachten te wisselen met de delegatie van de Raad van State en zeker met vicevoorzitter Thom de Graaf. Rhuggenaath: “Thom de Graaf is heel betrokken bij de landen van het Koninkrijk en zeker met Curaçao. Hij begrijpt de context waarin we moeten regeren, onze uitdagingen in relatie tot de betrekkingen in het Koninkrijk en het constitutionele gedeelte.”

Delegatie Regering van Curaçao tevreden met gesprek Raad van State

Verder gaf minister-president Rhuggenaath aan dat hij het op prijs stelt dat de Raad van State altijd op cruciale momenten duidelijk haar standpunt naar voren heeft gebracht voor het welzijn van het Koninkrijk en, waar nodig, verkeerde interpretaties had gecorrigeerd. Er werd van gedachten gewisseld over onderwerpen zoals de aanwijzing en de geschillenregeling, maar volgens de minister-president heeft de Raad van State op dit moment geen rol in het onderwerp aanwijzing.

Rol
Hij voegde er wel aan toe dat indien Curaçao een aanwijzing krijgt en besluit om in hoger beroep te gaan, de Raad van State een formele rol krijgt om over de zaak rondom de aanwijzing te adviseren. Rhuggenaath: “We hebben daarover nog niets besproken aangezien het nu niet van toepassing is.”

De komende uren alsook morgenochtend zullen de delegatie van de Regering van Curaçao samen met gevolmachtigde minister Begina zich voorbereiden op de vergadering van de Rijksministerraad, die morgen wordt gehouden. Zodra de mogelijkheid zich voordoet om met meer mensen gesprekken te voeren over het standpunt van Curaçao aangaande de huidige ontwikkelingen omtrent de aanwijzing, zal de delegatie hier gebruik van maken.

Bron: Persbericht Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

3 reacties

  1. Denk dat we weer een Akshon Civil nodig hebben om de RvS in te lichten over de Tilly Pikeries, de Zus de Lannooys en de Stephen Walrouds van dit eiland.

    Ruggenaath zal de RvS daarover niet vertellen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties