27 C
Willemstad
• zondag 7 maart 2021 20:43

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie Politiek PB | Overheid vergaderd met Aqualectra

PB | Overheid vergaderd met Aqualectra

Curaçaose overheid heeft vergaderd met de directie van Aqualectra. Sommige wijken behalve geen stroom ook ook geen drinkwater.

Willemstad – Gedurende de afgelopen week ondervond het Curaçaose volk niet minder dan drie grote stroomonderbrekingen (black-out) en bovendien hadden enkele wijken ook een tijdelijke onderbreking in de levering van water.

De Curaçaose overheid heeft volledig begrip voor de irritatie veroorzaakt door de storingen en de materiële schade voor sommige klanten van Aqualectra als gevolg hiervan.

Enkele ministers, waaronder Minister Steven Martina, hebben op zondag 13 december met de directie van Aqualectra vergaderd, zijnde het verantwoordelijke bedrijf voor de levering van water en stroom hier op Curaçao.

Doel van de vergadering was dat de overheid een beter zicht kreeg op de oorzaak van de instabiliteit in de levering van water en stroom in de afgelopen week, maar ook om informatie te verkrijgen of het volk erop mag rekenen dat Aqualectra de stabiliteit heeft om de gebruikelijke leveringen te garanderen.

Naast de vergadering met Aqualectra, benaderde de overheid ook instanties binnen de Rampenbestrijdingsorganisatie (RBO) om een inventarisatie te maken welke gebieden schade of gevaar lopen als gevolg van de ‘black-outs’ die hebben plaatsgevonden.

Hierbij kan gedacht worden aan zekerstelling van de gezondheidszorg bij ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en andere kwetsbare instituten. Ook is stilgestaan bij de belangrijke rol van de Meteorologische Dienst hierbij, omdat zij al ervaring hebben met het omgaan met situaties waarin er geen water of stroom is, bijvoorbeeld na een orkaan.

De overheid ziet de ernst in van deze situatie en zal de voortgang van de electriciteitsvoorziening blijven monitoren.

Bron: Persbericht Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

1 reactie

  1. They consulted the Meteorological Service? Is that the same boys whose computer that maintains their website routinely freezes? The same group in which apparently only one of them knows how to turn the computer off and then back on again? Those guys?
    Well, I guess we know what to expect from all of these investigations and consultations.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties