PB | Overheid vergaderd met Aqualectra

Curaçaose overheid heeft vergaderd met de directie van Aqualectra. Sommige wijken behalve geen stroom ook ook geen drinkwater.

Willemstad – Gedurende de afgelopen week ondervond het Curaçaose volk niet minder dan drie grote stroomonderbrekingen (black-out) en bovendien hadden enkele wijken ook een tijdelijke onderbreking in de levering van water.

De Curaçaose overheid heeft volledig begrip voor de irritatie veroorzaakt door de storingen en de materiële schade voor sommige klanten van Aqualectra als gevolg hiervan.

Enkele ministers, waaronder Minister Steven Martina, hebben op zondag 13 december met de directie van Aqualectra vergaderd, zijnde het verantwoordelijke bedrijf voor de levering van water en stroom hier op Curaçao.

Doel van de vergadering was dat de overheid een beter zicht kreeg op de oorzaak van de instabiliteit in de levering van water en stroom in de afgelopen week, maar ook om informatie te verkrijgen of het volk erop mag rekenen dat Aqualectra de stabiliteit heeft om de gebruikelijke leveringen te garanderen.

Naast de vergadering met Aqualectra, benaderde de overheid ook instanties binnen de Rampenbestrijdingsorganisatie (RBO) om een inventarisatie te maken welke gebieden schade of gevaar lopen als gevolg van de ‘black-outs’ die hebben plaatsgevonden.

Hierbij kan gedacht worden aan zekerstelling van de gezondheidszorg bij ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en andere kwetsbare instituten. Ook is stilgestaan bij de belangrijke rol van de Meteorologische Dienst hierbij, omdat zij al ervaring hebben met het omgaan met situaties waarin er geen water of stroom is, bijvoorbeeld na een orkaan.

De overheid ziet de ernst in van deze situatie en zal de voortgang van de electriciteitsvoorziening blijven monitoren.

Bron: Persbericht Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

Een Reactie op “PB | Overheid vergaderd met Aqualectra

  1. They consulted the Meteorological Service? Is that the same boys whose computer that maintains their website routinely freezes? The same group in which apparently only one of them knows how to turn the computer off and then back on again? Those guys?
    Well, I guess we know what to expect from all of these investigations and consultations.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *