28 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 10:14

Laatste reacties

- Advertentie -

PB | CAE start bodemprocedure als de Curaçaose overheid niet handhaaft

Persbericht: Clean Air Everywhere start bodemprocedure als de Curaçaose overheid niet handhaaft
CAE start bodemprocedure als de Curaçaose overheid niet handhaaft

Vorig jaar hebben SMOC en Clean Air Everywhere een kort geding tegen de Curaçaose overheid  aangespannen waarbij  gevraagd is op te komen voor de gezondheid van de bevolking onder de rook van de Isla / BOO.

We moeten helaas constateren dat de rechter te optimistisch wellicht zelfs naief is geweest in zijn vonnis door te stellen dat de overheid ‘goed bezig is’ aangezien er niets terecht is gekomen van de aan hem beloofde ‘goede bedoelingen’ van deze overheid. De groene aanslag is wederom volop aanwezig terwijl er nog geen duidelijkheid is over de verbindingen binnen deze groene aanslag, er zijn geen aanvullende luchtmetingen op PAK’s en andere schadelijke stoffen, de overheid informeert de bevolking onvoldoende en de metingen laten zien dat uitstoot van schadelijke stoffen hoger is dan ooit.

Doordat de Curaçaose overheid blijft toestaan dat de Isla/BOO enorme hoeveelheden gif blijft uitstoten en hierdoor veel mensen ziek worden en er jaarlijks vele vroegtijdige doden te betreuren zijn, beseft de Nederlandse Overheid wel dat het mensenrecht op een schone en veilige leefomgeving door de Curaçaose overheid op grove wijze geschonden wordt.

- Advertentie -

Aangezien milieuzaken en Rechten van de Mens grensoverschrijdende aangelegenheden zijn, is half februari een motie aangenomen door de Tweede Kamer in Nederland waarbij duidelijk aangegeven wordt dat het tijd is voor de Curaçaose overheid om normen te handhaven en deze continue vergiftiging van een groot deel van haar bevolking drastisch te verminderen.

In mei 2016 zal de Tweede Kamer in Nederland geïnformeerd worden over de voortgang van deze motie. Wanneer wederom blijkt dat de Curaçaose overheid niet heeft gehandeld om de bevolking te beschermen, zal Clean Air Everywhere diezelfde week een bodemprocedure starten waarin opnieuw wordt gevraagd om de bevolking te beschermen. Hierna zijn een gang naar de rechter in Nederland en uiteindelijk Europa de volgende logische stappen in het proces.

We hopen dat de Curaçaose overheid de uitgestoken hand van Nederland nu wel aanneemt en de vergiftiging zal stoppen. We vrezen  echter dat er wederom niet gehandhaafd zal worden en de Isla / BOO en de uitstoot zal blijven stijgen. Clean Air Everywhere zal zich blijven inzetten om dit onrecht te bestrijden en zal blijven hameren op het mensenrecht op een schone en veilige leefomgeving. Iets dat niet meer dan normaal is in een beschaafde samenleving!

Foundation “Clean Air Everywhere”

- Advertisement -

The Foundation “Clean Air Everywhere” is asking the government of Curaçao to act against air pollution. Citizens have a basic right to be able to live in a safe environment. At this moment a part of the Island is being poisoned by unlimited air pollution from an unrestricted industry. The government is responsible to protect it’s citizens and to act against harmful pollution.

[E] [email protected]
[W] www.cleanaireverywhere.com
[FB] https://www.facebook.com/groups/CleanAirEverywhere/

Bron: Persbericht Clean Air Everywhere

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. goed zo….alsze gewoon door gaan met die groene aanslag, die ook in de longen van mensen komen, dan moeten ze maar weer voor het gerecht.
    hopelijk treffen ze dan een rechter die wel voor de mensen onder de rook wil opkomen.

    nogmaals regering kijk naar plan B voor het te laat is…dombo”s…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -