PB | Aanwijzing Aruba aangehouden in de ministerraad

Aanwijzing Aruba aangehouden in de ministerraad

In de Rijksministerraad van 22 november is besloten om de behandeling van de aanwijzing voor Aruba aan te houden. Aruba heeft uitgelegd dat in de begroting 2020 reeds rekening is gehouden met de aanbevelingen inzake de personeelslasten en het belastingplan.

Aruba krijgt nu de tijd om het proces af te ronden om te komen tot een goedgekeurde begroting 2020, welke naar verwachting in januari 2020 zal worden behandeld in de Staten van Aruba, en als de begroting dan voldoet aan de normen zal de aanwijzing niet worden gegeven.

Minister Knops gaf aan dat zowel voor Aruba als voor Nederland duurzame overheidsfinancien zeer belangrijk is, dat Aruba heeft aangegeven het kritiek van het Caft over de personeelskosten en de ontvangsten te verwerkt in de begroting 2020, en dat geeft de minister vertrouwen om nu nog geen aanwijzing te geven.

Premier Wever-Croes gaf aan dat er goede gesprekken zijn gevoerd in Den Haag. Dat vandaag geen aanwijzing is gegeven betekent dat Aruba ruimte krijgt om de begrotingsprocedure 2020 af te ronden.

Volgens de premier heeft Aruba grote stappen gemaakt, “we zijn er nog niet, maar we zijn goed op weg”

Bron: Persbericht Kabinet Wever Croes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *