30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 16:47

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenRegioAD | Patholoog: 'Een week jungle laat niets van lichaam over'

AD | Patholoog: ‘Een week jungle laat niets van lichaam over’

'In de jungle, zoals in Panama, is van een lichaam binnen een week niets meer over, alleen botten.' Dat zegt patholoog anatoom Frank van de Goot.
‘In de jungle, zoals in Panama, is van een lichaam binnen een week niets meer over, alleen botten.’ Dat zegt patholoog anatoom Frank van de Goot.

‘In de jungle, zoals in Panama, is van een lichaam binnen een week niets meer over, alleen botten.’ Dat zegt patholoog anatoom Frank van de Goot. Hij reageert op de vondst van botten en schoenen in het gebied waar Kris Kremers en Lisanne Froon zijn verdwenen. Volgens de Panamese justitie is het zeer waarschijnlijk dat de resten toebehoren aan Amersfoortse jonge vrouwen.

Foto |  © epa.
Foto | © epa.

De vondst van alleen botten zal het volgens De Goot moeilijk, zo niet onmogelijk maken, vast te stellen hoe de meiden om het leven zijn gekomen. ‘Forensisch onderzoek wordt heel moeilijk.’
Zo zal het bijvoorbeeld lastig worden een misdrijf vast te stellen.
Ook wordt het zeer lastig te bepalen hoe lang de resten in het oerwoud hebben gelegen.

Gestrikte veters
Justitie Panama maakte gisteren de vondst bekend en kondigde een DNA-onderzoek aan op aangetroffen menselijke resten om na te gaan of ze toebehoren aan de in april verdwenen Kris en Lisanne.
Kort daarop doken bij Panamese media beelden op van schoenen en skeletresten.

Het viel De Goot meteen op dat de veters van de gevonden schoenen nog gestrikt zijn .Dat zou er volgens hem op kunnen wijzen dat ze niet zijn uitgedaan.

1 van de gevonden schoenen
1 van de gevonden schoenen

De Panamees die de schoenen vond, heeft verklaard dat hij ze kilometers uit elkaar aantrof. Ook de eerder aangetroffen rugzak van de beide vrouwen lag verderop.
Dat de menselijke overblijfselen ver weg van de spullen van Lisanne en Kris zijn gevonden, verrast de patholoog anatoom niet.
Hij wijst erop dat wilde dieren in de Panamese jungle kunnen zorgen voor verspreiding door het gebied.

De aangetroffen schoen vertoont grote gelijkenis met een van de gevonden schoenen.
De Nederlandse winkelketen Perry Sport heeft tegenover AD verklaard dat dit type schoen alleen in Nederland wordt verkocht.

Uitsluitsel na het weekend
De Goot heeft er veel vertrouwen in dat Panama alle faciliteiten in huis heeft om het DNA-onderzoek op zowel de spullen als de overblijfselen te kunnen uitvoeren.
De resten worden nu onderzocht in een laboratorium in Panama-stad. In een reactie heeft de woordvoerster van de familie Kremers en Froon laten weten dat het DNA-onderzoek van de menselijke resten pas na het weekend uitsluitsel zal geven.

De shock voor de familie van Kris en Lisanne is groot.  De families houden er ‘sterk rekening mee’ dat de vondsten toebehoren aan hun dochters.

Bron: AD.nl

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties