32 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 13:27

Laatste reacties

- Advertentie -

Partijraad MFK vanavond

WILLEMSTAD — De partijraad van Movementu Futuro Kòrsou (MFK) komt vanavond om zeven uur bijeen om onder andere over de brief van MFKfractieleider Dean Rozier te debatteren. Dat bevestigt partijvoorzitter Amerigo Thodé tegenover de Amigoe.

Rozier, die dinsdag schriftelijk heeft laten weten geen vertrouwen meer te hebben in de huidige coalitie, is een voorstander van een zakenkabinet.
Een team van deskundigen moet de negen ministeries voor een periode van tussen de twaalf en achttien maanden gaan leiden. De partijraad moet vanavond duidelijk maken of ze met het voorstel van Rozier instemt of dit afwijst.

Partijvoorzitter Thodé wilde niet op de zaken vooruitlopen en weigert de mogelijke scenario’s door te nemen.
Het voorstel van Rozier is niet het enige agendapunt van vanavond.

In totaal worden er acht punten doorgenomen, waaronder de MFKpositie in de coalitie en de laatste ontwikkelingen in de politiek.
Sinds MAN-Statenlid Eugene Cleopa zijn vertrouwen in de coalitie heeft opgezegd, steunt de coalitie op een minderheid in het parlement.
De steun rust op 10 van de 21 zetels.
Het is onzeker of ook Rozier zich van zijn partij afscheidt en zich onafhankelijk gaat verklaren.

- Advertentie -

In juni was hij na een verhitte Statenvergadering zichtbaar aangeslagen en stond hij op het punt de handdoek in de ring te gooien.
Rozier, die uit het bedrijfsleven komt (directeur/eigenaar Kortijn IJs), heeft een aversie gekregen tegen de verruwing van het parlementaire debat.
Volgens hem is er geen sprake van wederzijds respect. Tegenover een ochtendkrant verklaarde het Statenlid in juni, dat als hij ermee zou ophouden hij zijn zetel terug zou geven aan de partij.

De partijraad van MFK bestaat volgens Thodé uit ongeveer 60 personen, in feite uit alle personen die lid zijn van de partij. Een partijraad is normaal gesproken het hoogste orgaan binnen een partij, maar ook dat verschilt per politieke partij. In het algemeen neemt de partijraad beslissingen die te belangrijk zijn om aan het partijbestuur over te laten, maar die niet kunnen wachten tot een algemene ledenvergadering.
De vergadering van vanavond vindt plaats in de sede van MFK aan de Lindberghweg z/n.

Brief Rozier
In de brief van Rozier somt hij alle probleempunten op, om tot de volgende conclusie te komen:
Op grond van het bovenstaande moet ik tot mijn spijt het vertrouwen in de huidige coalitie opzeggen.”
Rozier vervolgt zijn brief met een voorstel om tot een zakenkabinet te komen en vraagt hij om een vergadering met de partij om het voorstel te bespreken. Volgens Rozier geeft zijn voorstel ‘onze partij (MFK, red.) tevens de mogelijkheid zich te bezinnen over de hervormingen binnen de MFK en voorbereidingen te treffen voor nieuwe verkiezingen’.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -