29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

Partijraad MFK vanavond

HomeMediaPartijraad MFK vanavond

WILLEMSTAD — De partijraad van Movementu Futuro Kòrsou (MFK) komt vanavond om zeven uur bijeen om onder andere over de brief van MFKfractieleider Dean Rozier te debatteren. Dat bevestigt partijvoorzitter Amerigo Thodé tegenover de Amigoe.

Rozier, die dinsdag schriftelijk heeft laten weten geen vertrouwen meer te hebben in de huidige coalitie, is een voorstander van een zakenkabinet.
Een team van deskundigen moet de negen ministeries voor een periode van tussen de twaalf en achttien maanden gaan leiden. De partijraad moet vanavond duidelijk maken of ze met het voorstel van Rozier instemt of dit afwijst.

Partijvoorzitter Thodé wilde niet op de zaken vooruitlopen en weigert de mogelijke scenario’s door te nemen.
Het voorstel van Rozier is niet het enige agendapunt van vanavond.

In totaal worden er acht punten doorgenomen, waaronder de MFKpositie in de coalitie en de laatste ontwikkelingen in de politiek.
Sinds MAN-Statenlid Eugene Cleopa zijn vertrouwen in de coalitie heeft opgezegd, steunt de coalitie op een minderheid in het parlement.
De steun rust op 10 van de 21 zetels.
Het is onzeker of ook Rozier zich van zijn partij afscheidt en zich onafhankelijk gaat verklaren.

In juni was hij na een verhitte Statenvergadering zichtbaar aangeslagen en stond hij op het punt de handdoek in de ring te gooien.
Rozier, die uit het bedrijfsleven komt (directeur/eigenaar Kortijn IJs), heeft een aversie gekregen tegen de verruwing van het parlementaire debat.
Volgens hem is er geen sprake van wederzijds respect. Tegenover een ochtendkrant verklaarde het Statenlid in juni, dat als hij ermee zou ophouden hij zijn zetel terug zou geven aan de partij.

De partijraad van MFK bestaat volgens Thodé uit ongeveer 60 personen, in feite uit alle personen die lid zijn van de partij. Een partijraad is normaal gesproken het hoogste orgaan binnen een partij, maar ook dat verschilt per politieke partij. In het algemeen neemt de partijraad beslissingen die te belangrijk zijn om aan het partijbestuur over te laten, maar die niet kunnen wachten tot een algemene ledenvergadering.
De vergadering van vanavond vindt plaats in de sede van MFK aan de Lindberghweg z/n.

Brief Rozier
In de brief van Rozier somt hij alle probleempunten op, om tot de volgende conclusie te komen:
Op grond van het bovenstaande moet ik tot mijn spijt het vertrouwen in de huidige coalitie opzeggen.”
Rozier vervolgt zijn brief met een voorstel om tot een zakenkabinet te komen en vraagt hij om een vergadering met de partij om het voorstel te bespreken. Volgens Rozier geeft zijn voorstel ‘onze partij (MFK, red.) tevens de mogelijkheid zich te bezinnen over de hervormingen binnen de MFK en voorbereidingen te treffen voor nieuwe verkiezingen’.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vorig artikel
Volgend artikel

Zoeken

Recente reacties