26 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Parool | ‘Vriend’ gearresteerd voor liquidatie Eaneas Lomp

Door: Paul Vugts

Eaneas Lomp | Parool

Een arrestatieteam heeft dinsdagochtend de 39-jarige Dani M. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van de crimineel Eaneas Lomp (27), op 7 november 2015 in Krommenie.

De arrestatie is brisant, omdat Eaneas Lomp en M. werden gerekend tot hetzelfde kamp in de onderwereldvete waarin vele Amsterdamse criminelen zijn vermoord.

Kennelijk gaat de recherche er van uit dat de op Curaçao geboren en in Amsterdam opgegroeide Dani M. dubbelspel heeft gespeeld en Eaneas Lomp in de val heeft gelokt.

In de nacht van de liquidatie waren Lomp en Dani M. samen uit geweest in Amsterdam. Op camerabeelden die televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft getoond, zijn M. en Lomp te zien als ze na het uitgaan door het Centraal Station lopen.

2015-11-07 00:00:00 KROMMENIE – Bij een schietpartij aan de Spinozahof is een man om het leven gekomen. De politie heeft de omgeving afgezet en verricht sporenonderzoek. ANP OLIM BAJMAT

Mogelijk heeft Dani M. de schutters daarna getipt dat Lomp met de trein onderweg was naar het huis van zijn vriendin in Krommenie.

Daar werd Lomp op de Spinozahof door twee schutters doodgeschoten, met een pistool en een automatisch wapen.

Hij droeg een kogelwerend vest, maar één van de vele kogels raakte hem in zijn zij, waar dat vest hem niet beschermde. Hij stierf op de oprit naar een woning.

De schutters vluchtten in een zwarte Golf GTI die ze in brand staken op de Meteorenweg in Amsterdam-Noord. In de uitgebrande auto werden de gebruikte wapens gevonden.

Dennis M.
Dani M. is een neef van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha. Met twee andere neven, Dennis M. en diens broer Haizem, maakte hij prominent deel uit van de groep rond Martha – die de in 2012 geëscaleerde onderwereldvete uitvecht met de groep rond Houssine A. en Benaouf A.

Dennis M. was in het gezelschap van Martha op de avond dat die werd geliquideerd in Amstelveen.

Op 25 mei 2013 hadden Dennis M. en Eaneas Lomp met vrienden een viptafel op dancefeest Waterfront in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum. Daar werd tijdens een ruzie een crimineel uit het rivaliserende kamp doodgeschoten: Souhail Laachir – een soort boekhouder van zijn groep.

Justitie was er destijds van overtuigd dat Dennis M. de inmiddels veroordeelde schutter tijdens het feest via een hoofdknikje en een onverstaanbaar zinnetje opdracht gaf Laachir dood te schieten, maar kan dat niet bewijzen. M. is wel gearresteerd, maar al snel weer vrijgelaten en niet voor de rechter gebracht.

Vlakbij het Scheepvaartmuseum werd kort na die schietpartij Eaneas Lomp met een vuurwapen gepakt in een auto die mogelijk als vluchtauto had moeten dienen.

Eggermont
In 2014 werd Lomp wéér in verband gebracht met een geruchtmakende moord: de liquidatie door een blunder van de onschuldige huisvader Stefan Regalo Eggermont, 13 juli 2014 in de Amsterdamse Conradstraat.

De daders zagen hem vrijwel zeker aan voor een crimineel uit de buurt die in een zelfde auto reed als Regalo Eggermont: Omar Lkhorf, de broer van de eind 2012 in de Staatsliedenbuurt geliquideerde Youssef Lkhorf.

Omar Lkhorf is er ook zelf van overtuigd dat hij het eigenlijke doelwit was. Hij zit inmiddels vast op verdenking van het aansturen van moordaanslagen.

Op 22 juli vond de politie het moordwapen na een tip thuis bij Eaneas Lomp. Hij werd na negen maanden vrijgelaten omdat justitie niet hard kon maken dat hij bij de liquidatie van Regalo Eggermont betrokken was.

Lomp zei dat een andere crimineel het wapen bij hem had afgegeven. Die crimineel, de Iraniër Massod Amin Hosseini, was inmiddels geliquideerd.

Van zijn bed gelicht
Het is nog onduidelijk waarom Eaneas Lomp is vermoord. De arrestatie van Dani M. zou er op kunnen wijzen dat hij volgens justitie was overgelopen naar het rivaliserende kamp. Een andere theorie kan zijn dat Dani M. zijn gewezen vriend heeft laten vermoorden omdat die teveel wist.

Lomp (links) en Dani M. op camerabeelden van het Centraal Station, in de nacht van de liquidatie. © Opsporing Verzocht | Parool

Dani M. werd dinsdagmorgen door een arrestatieteam van zijn bed gelicht in zijn huis in Amsterdam. Omdat hij ‘in beperkingen zit’ en alleen contact mag hebben met zijn advocaat, doet justitie geen verdere mededelingen.

De politie wil niet zeggen of meer arrestaties zijn te verwachten voor de liquidatie van Lomp.

Bron: Parool

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Tja, wat doe je als de omgeving van je ‘narco-business’ door:
  — Herstructurering Caribische eilanden (2010);
  — Desi Bouterse president Suriname gekozen (ook 2010);
  — Links populisme / dictatuur in Venezuela (Chavez/Maduro);
  — FARC en ENL leggen de strijd neer en bereid te onderhandelen ;
  — Franceso Corallo terug naar Italië;
  — Enz. enz. ‘negatief beinvloed’ wordt?
  Precies, je reorganiseert naar “Cosa Nostra Brabant” met alle toeters en blazen (handlangers als Dani M.).
  It come/go with the territory, onderdeel van de de Nederlandse drugsindustrie.

 2. Laat Miep eens een bezoekje brengen aan de gevangenis in Dusseldorf. Da spricht man kein Deutsch, nan ta papia Aap-iamentu.

  En dan vraagt men zich op deze apenrots af waarom de vervanger van Air Berlin wel naar de Caribbean blijft vliegen maar niet langer naar Curacao.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -