29 C
Willemstad
• dinsdag 17 mei 2022 10:50

Laatste reacties

- Advertentie -

Parool | Sprinters verbeteren Nederlands record 4×100

De Nederlandse sprintploeg in Londen. Beeld AFP

De Nederlandse sprintploeg heeft bij de Diamond League in Londen het Nederlands record op de 4×100 meter estafette verbeterd. Chris Garia, Taymir Burnet, Hensley Paulina en Churandy Martina liepen in het Olympisch Stadion naar 37,99.

Dat was een fractie sneller dan het oude record van 38,03, dat hetzelfde viertal vorig jaar in Berlijn neerzette op de EK. Met die tijd veroverde de ploeg een bronzen plak.

- Advertentie -

Nederland had zich eerder al verzekerd van deelname aan de WK dit najaar in Doha. Doel is daar het halen van de finale, zei kopman Martina na de recordrace in Londen. “Daarna is het volgende doel de Olympische Spelen in Tokio,” aldus de atleet van Curaçao, die aangaf dat de estafetteploeg van plan is veel te blijven trainen.

Burnet zei dat de sprinters al sinds januari trainen en werken aan het perfectioneren van de estafette. De Atletiekunie heeft sinds dit jaar met de Zwitser Laurent Meuwly ook een bondscoach estafette. Burnet: “We stoppen er veel werk in en doen eigenlijk alles samen. Daarom komt er nu zo’n mooie tijd uit.”

Het Britse sprintkwartet won in 37,60, Japan eindigde als tweede in 37,78. Dat waren de beste tijden van dit jaar tot dusver op het estafettenummer. Oranje liep met 37,99 de vierde mondiale tijd van dit jaar.

Bron: Parool

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. @Brian en Gerard, Een bon siman toegewenst. Ik zie dat jullie in ieder geval op de oude voet van vorige week deze week willen beginnen. Tav jullie opmerkingen:
  Hebben ze ZICHZELF misschien uitverkoren, of deed iemand in Nederland dat? Of heeft degene die het team heeft samengesteld niet vantevoren geweten/gezien dat ze tatoos hadden? Heeft hij ze op de ontmoeting pas voor het eerst gezien? Laat dan een viertal echte, blanke Nederlanders zonder tatoos voor Nederland lopen, nietwaar????
  En: Heeft Brian Mariano meegelopen of zo? IK heb hem niet gezien hoor…. Hebben jullie hem gezien dan? Het zal wel aan mij liggen……….

  Als we afbreken om af te breken, dan komen we er nooit.

 2. Mariano werd conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM) veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

  De proeftijd is allang verstreken terwijl hij nooit 1 dag heeft gezeten!

 3. Oorbellen, tattoos. Lijkt wel de luchtplaats van Bon Futuro, die foto.

  Ze lopen potverdorie met de naam Nederland op de borst.

  Hoe is het met Brian Mariano eigenlijk. In de cel?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -