29 C
Willemstad
• dinsdag 17 mei 2022 10:11

Laatste reacties

- Advertentie -

Parool | Is de liquidatie van Feller een voorbode voor meer geweld in Zuidoost?

Paul Vugts

Feller zou op Curaçao zijn ondergedoken omdat hij in Nederland een partij cocaïne had ‘geript’ | beeld Radio Direct Media

Genciël Feller, 23 jaar oud pas, maar geliquideerd op Curaçao, is de zoveelste uit een criminele groep uit Amsterdam-Zuidoost die jong is vermoord of voor lang in de cel zit. Anderen vrezen hetzelfde lot.

- Advertentie -

Ineens bezat Genciël ‘Genna’ Feller al die spullen die zo haarfijn pasten in het klatergouden gangsterleven dat hij nastreefde. Hij liet ze zien ook. Meerdere paren peperdure Louboutins (in zijn kringen gewilde schoenen), een sportieve matgrijze Mercedes om, letterlijk, op te leunen voor de foto, een dikke ‘klok’, het geld om het er van te nemen in de club.

Nadat hij in de nacht van 3 op 4 augustus met zeker acht kogels was beschoten bij het huis van zijn vriendin in Almere – drie kogels staken nog in zijn lichaam – trof de recherche volop luxe spullen in haar huis die de begin-twintiger nooit legaal had kunnen betalen.

Op straat in Amsterdam-Zuidoost vrezen ze te weten waar dat geld vandaan kwam. Van een partij van honderden kilo’s cocaïne die Feller en zijn vriendin zouden hebben gestolen van een grote crimineel, eveneens van Surinaamse origine. Een crimineel die het niet pikt dat hij voor miljoenen handel kwijt is, die de vrienden volgens de verhalen hadden moeten ‘stashen’ (opslaan).

Is de liquidatie van Feller, maandag in Willemstad, Curaçao, een voorbode voor meer geweld? De angst zit er goed in.

Nieuwe onderwereldvete

Dinsdag aan het begin van de middag werd de onrust nog aangewakkerd toen in de Kloekhorststraat, waar Fellers familie woont, knallen klonken. Schoten, naar de overtuiging van getuigen. De straat werd urenlang afgezet, een politiehelikopter zocht mee naar de dader(s). Die werden niet gevonden, en hulzen evenmin – al zijn er ook wapens (revolvers, wapens voorzien van een hulzenvanger) die geen hulzen uitwerpen, dus dat er inderdaad was geschoten valt niet uit te sluiten.

Het maakt ook weinig uit, want de sfeer onder de straatjongens in Zuidoost is hoe dan ook beklemmend. Al weken gaat het gerucht over een nieuwe onderwereldvete en de liquidatie van Feller wordt gezien als bewijs dat het menens is.

Ondertussen zitten tal van jonge vrienden en kennissen al voor lange tijd vast voor betrokkenheid bij grof geweld zoals onderwereldmoorden.

Zelf had Feller na zijn ontsnapping aan de dood begin augustus nóg een theorie over de dreiging. Zou die niet kunnen komen uit de hoek van de 24-jarige Orpheo Gefferie, net zoals zijn vriendin afkomstig uit Almere en ook een bekende in de Bijlmer? Die was op 18 mei in Fellers bijzijn doodgeschoten tijdens een uitgaansruzie in parkeergarage The Bank Rembrandtplein, naast de ook onder jonge criminelen uit Zuidoost populaire clubs Blue Ivy en Air aan de Amstelstraat.

Fellers vriend Erxinio Luntungan (20) wordt nog altijd internationaal gezocht omdat hij de fatale schoten zou hebben gelost. Vriend Darnell T. (21) zit nog vast omdat hij Luntungan het wapen zou hebben aangegeven.

Feller was die nacht gearresteerd omdat hij ook in een taxi was gevlucht, maar kwam snel vrij omdat op de bewakingsbeelden is te zien dat hij vooral een sussende rol speelde.

Dat hij nu in Curaçao is vermoord, doet zijn omgeving eerder denken aan wraak voor die ‘rip’ (drugsdiefstal) dan aan een represaille voor dat nachtelijke uitgaansgeweld.

Dat op Florijn, vlakbij de Kloekhorststraat, dinsdagavond een zwaargewonde viel door een steekpartij, kan heel goed los staan van al het vuurwapengeweld. Dat het barre weken zijn in Zuidoost, met ook al de liquidaties van crimineel Inchomar Balentien (33) in juli en Julian Curiel (28) in augustus, maakt indruk. Helaas meer indruk dan de inmiddels twee demonstraties tegen dat aanhoudende steken en schieten, al kunnen goede bedoelingen nooit kwaad.

Bron; Parool

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -