29 C
Willemstad
• dinsdag 17 mei 2022 10:35

Laatste reacties

- Advertentie -

Parool | Amsterdamse crimineel vermoord op Curaçao

Paul Vugts

Willemstad. Beeld Marten van Dijl

Crimineel Genciël ‘Genna’ Feller (23) uit Amsterdam-Zuidoost is maandag doodgeschoten in Willemstad op Curaçao. Hij zat om tien uur ’s ochtends (lokale tijd) in een auto voor enkele winkels toen twee onbekenden hem onder vuur namen.

- Advertentie -

Op beelden van bewakingscamera’s is te zien dat ze vele kogels afschieten op de voorkant en zijkant van zijn witte Hyundai.

Feller was in de nacht van 3 op 4 augustus al met zeker acht kogels beschoten op de Dokkumlaan in de Stedenwijk in Almere, waar hij de laatste tijd bij zijn vriendin woonde. Hij had nog drie kogels in zijn lichaam van die schietpartij.

In het criminele milieu gaat het gerucht dat Feller met anderen uit Zuidoost een partij van honderden kilo’s cocaïne, vele miljoenen waard, had geript (gestolen) van een grote crimineel voor wie de groep de drugs had moeten opslaan. Hij had ineens veel geld en dure spullen. Tijdens een huiszoeking na de schietpartij vond de recherche onder meer vele Louboutin-schoenen: peperduur en in de Bijlmer geliefd op straat.

De burgemeester van Almere legde Feller een gebiedsverbod op waardoor hij niet meer bij het huis van zijn vriendin mocht komen. Vanwege de schietpartij in Almere dook hij onder op Curaçao.

The Bank

Op 18 mei werd Feller met vrienden gearresteerd nadat in parkeergarage The Bank in de Amstelstraat na het uitgaan de 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere was doodgeschoten – volgens de politie door Fellers vriend Erxinio Luntungan, die voortvluchtig is en internationaal wordt gezocht.

Feller was met twee vrienden en een vriendin na de schietpartij gevlucht in een taxi, maar kwam snel vrij omdat camerabeelden uitwezen dat hij geen kwalijke rol speelde.

Met zijn omgeving filosofeerde Feller ook over de vraag of de schietpartij bij The Bank de aanleiding kon zijn geweest voor de moordaanslag op hem in augustus, al lijkt het verhaal over de gestolen drugs een motief dat meer voor de hand ligt.

In de zomer van 2017 stond hij met anderen uit Zuidoost terecht voor diefstallen van zeker drie Range Rovers en de poging tot diefstal van een vierde. Ook moest hij zich verantwoorden voor roekeloos rijgedrag en het verlaten van de plaats van een ongeluk waarbij hij betrokken was geraakt.

Tweede aanslag

De liquidatie van de ondergedoken Feller heeft in Zuidoost tot grote onrust geleid, ook omdat zijn vrienden meer geweld vrezen.

Advocaat Bart Hartman schrikt van het nieuws over zijn cliënt. “Als iemand twee keer wordt beschoten en bij de tweede aanslag overlijdt, ontstaat natuurlijk een beeld. Ik weet ook in welk crimineel circuit hij zich begaf, maar hij was óók een jongen met een heleboel gevoel. Ik mocht hem graag en zijn dood doet me wat. Als hij in een andere buurt was opgegroeid, had hij misschien niet die verkeerde beslissingen genomen.”

Bron: Parool

Naschrift KKC

Bekijk de video hier:

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. Wat een doodgewone “setup”!

  Niks vermoedend heeft die vrouw (bewust) hem ter plekke gebracht, waarna hij geliquideerd kon worden.

  Zo kwam Wiels ook aan zijn einde.. Kade Wilsoe zou een visje met hem eten.. Kade kwam nooit opdagen….

 2. Wat een doodgewone “setup”!

  Niks vermoedend heeft die vrouw (bewust) hem ter plekke gebracht, waarna hij geliquideerd kon worden.

  “Gansters” anno 2019 (op onze rots).

  P.s. die vrouw zou inmiddels (ook) zijn ondergedoken, hoop ik.

 3. @trots op curacao
  ALS ie in een ander buurt was opgegroeid
  was hij hoger op de ladder in het crimineel circuit.
  maar in a rat race, even if you win you are still a rat

 4. De grote drugs criminelen maken gebruik van de domme criminelen in de onderlaag om een rip te doen. Maar het merendeel van die onderlaag is te dom om voor de duvel te dansen. Je wordt in Almere beschoten en dan ga je onderduiken op Curaçao. Dom dom dom.
  Zal me niets verbazen dat de 2 daders al bekend zijn of binnenkort bekend worden gemaakt. Ook zo dom, om op klaarlichte dag onder het oog van camera’s een liquidatie uit te voeren.
  Hij had een heleboel gevoel. Ja voor zich zelf.

 5. @Trots op Curacao, Endstra, Evert Hingst en Klaas Bruinsma waren anders we in nette buurten opgegroeid en kregen ook een kogel..

  Daar ligt het dus niet aan!

 6. De ratvocaat van de crimineel zegt: ‘Ik mocht hem graag en zijn dood doet me wat.’.

  Logisch, zijn dood is het einde van deze inkomstenbron van de ratvocaat.

 7. “Als hij in een andere buurt was opgegroeid, had hij misschien niet die verkeerde beslissingen genomen.”

  Helemaal mee eens! Dan had ie waarschijnlijk niet naar Curcrim gekomen om onder te duiken.

 8. “hij was óók een jongen met een heleboel gevoel”
  Ik wil niet weten wat voor gevoel dat is. De samenleving zal niet slechter af zijn zonder hem.

 9. zijn Advocaat Bart zegt, het was wel een crimineel, maar ook met een hart, lekker zo`n figuur die je huis leeg steelt en bejaarden op straat besteelt. Op geruimd staat netje`s zou ik zeggen. Nu nog een paar politieke dieven op Curcrim voor jaren achter slot en grendel, incl het verlengen van al een paar politieke dieven die al vast zitten waaronder Gerrit de Raaf.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -