29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...

ParadiseFM | Opnieuw arrestatie in zaak van ontvoerde ondernemer

De politie heeft gisteren een 21-jarige Curaçaose man gearresteerd. Hij is al de zevende opgepakte verdachte in de zaak rond de ontvoering van een ondernemer in Veeris...

ParadiseFM | Partij Vishon doet niet meer mee aan verkiezingen

De politieke partij Vishon doet niet mee aan de komende parlementsverkiezingen. Dat heeft de leider van de partij tegen Amigoe gezegd. Vishon deed in 2021 één keer...

ParadiseFM | Vrees voor tientallen doden bij ramp illegale goudmijn Venezuela

Autoriteiten in Venezuela houden rekening met tientallen doden door het instorten van een illegale mijn. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. De burgemeester...

Telegraaf | Zeker 15 doden na instorten van illegale goudmijn in Venezuela

CARACAS - Door het instorten dinsdag van een illegale goudmijn in Venezuela zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale...
- Advertisement -spot_img

Parke Tropikal in nood

HomeMediaParke Tropikal in nood

Parke TropikalWillemstad – De dierentuin aan de Reigerweg, beter bekend als Parke Tropikal, verkeert in financiële nood vanwege de niet toereikende overheidssubsidie om de structurele kosten te kunnen betalen.

Advertentie

Voor het openhouden van het park en het voldoen aan de basale zaken en kosten is een budget van ten minste 40 duizend gulden per maand nodig, en de overheid geeft slechts 18 duizend gulden per maand aan de organisatie, een subsidiehoogte die elk jaar minder wordt.
De stichting luidt de noodklok over de financiële situatie nu er drie medewerkers met gedwongen ontslag moeten vanwege het uitblijven van een structurele oplossing voor het financiële gat van de kant van de overheid.

,,We hebben uit de media vernomen dat de minister een additionele subsidie voor 2013 heeft goedgekeurd voor een bedrag van 150 duizend gulden, maar tot de dag van vandaag is dit geld niet op onze rekening gestort. We zijn de overheid dankbaar dat ze gehoor hebben gegeven aan onze herhaaldelijke oproepen en het extraatje willen geven. Het helpt zeker, maar is een tijdelijke oplossing. Er moet een structurele oplossing komen op lange termijn om het financiële gat niet groter te laten worden”, geeft de stichting aan.

Het subsidiebedrag dat is toegezegd voor 2014 zal het financiële gat volgens de organisatie alleen maar groter maken.

,,Door de financiële situatie van de overheid wordt het subsidieplafond steeds lager en op onze beurt zien we ons gedwongen om maatregelen te nemen die er op neerkomen dat de inkomsten omhoog moeten en de uitgaven omlaag.
We hebben ons uiterste best gedaan om in 2013 het hoofd boven water te houden en in december het personeel ingelicht over de situatie en de verwachting voor 2014.”

Op 20 januari begon de stichting met de procedure om drie personeelsleden af te vloeien en zodanig de kosten in bedwang te krijgen.
Parke Tropikal stond het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws vanwege donaties van bedrijven in de vorm van adviezen, vrijwilligerswerk en materialen ten einde de infrastructuur van het park op te knappen en de tuin om te toveren conform de visie zoals dat in het masterplan voor het gebied staat weergegeven.
Hiervoor is recent de Stichting Vrienden van de Dierentuin opgericht, dat fondsen moet gaan zoeken om het masterplan te realiseren.

,,Het bezoek van Jack Hanna aan Curaçao vorig jaar heeft een positieve impuls gegeven aan de inspanningen.
Op zijn kosten zal een kleine delegatie in maart afreizen naar Columbus Zoo in Ohio om meer advies en begeleiding te krijgen bij de ontwikkeling van de dierentuin”, aldus de stichting.

De organisatie geeft aan dat verschillende parlementariërs en politici het park in de afgelopen twee jaar een bezoek hebben gebracht, zonder concreet resultaat voor de tuin.

,,We zijn van mening dat de stichting nog steeds niet de steun of het gehoor krijgt bij de overheid dat we graag zouden willen, om de structurele wijzigingen in het park aan te brengen en de plannen van de stichting uit te voeren. We hopen dat dit in de toekomst verandert. De financiële situatie moet samen met de overheid op structurele wijze worden geregeld. Gebeurt dit niet dan kunnen we niet uitsluiten dat het park binnenkort de deuren moet sluiten.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties