ParadiseFM | Zorgen over Curaçaose musici

Er wonen ca 2.000 musici op Curaçao waarvan er 300 betalend lid zijn van de AMAK.

De muzikantenvereniging AMAK trekt aan de bel. Dat meldt Caribisch Netwerk. Sinds de coronacrisis zijn veel horeca gestopt met livemuziek waardoor het inkomen van veel muzikanten totaal is weggevallen.

Er wonen ongeveer 2.000 musici op Curaçao waarvan er 300 betalend lid zijn van de AMAK. De musici lijden per maand een verlies van 50 duizend gulden de vooruitzichten zeer slecht zijn. Belangenorganisatie AMAK zegt zelf geen middelen te hebben om de leden te helpen.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Zorgen over Curaçaose musici

 1. Groot aantal musici doen dit als hobby. Spelen tot laat door en komen dan laat en slaperig op werk.

 2. Joseph S

  Amok maken daar mankeert het ze zeker niet aan nee.

 3. Johannes

  Ik begrijp de 50.000 verlies per maand niet zo.

  Als dat de 2000 musici zijn is dat 25 piek per persoon.
  Voor alleen de 300 aangesloten musici zou dat 166 gulden per maand zijn. Niet echt schokkend.

  Als dat 50.000 per maand per musicus is dan hoop ik dat ze netjes belasting betaald hebben…en weer snel aan het werk kunnen..

 4. Tico Martina

  Van de 2000 musici die Curacao rijk is, vallen de meesten onder “het snack effect model” zoals we op dit eiland gewend zijn. Ofwel een en dezelfde bagger die ten toon wordt gespreid. Er zijn er maar weinig die echt musici zijn en variatie aanbieden, dus goed dat er nu een natuurlijke zuivering plaatsvind. Indien je een echte muzikant bent dan verdien je met royalties aangezien men je plaat afdraait afdoende. Moet je het alleen hebben van de lokale snack ja dan is het nu op een houtje bijten. Ik zou zeggen ga maar een echte baan zoeken en kom geen handje ophouden. Of doe als vrouwen mepper en vreselijke muziek tentoonspreider Gibi Doran en ga in het nep parlement zitten,

 5. En dan de YDK roepen om een boycot van Miles omdat 1 van de eigenaren iets doms en racistisch riep.

  Maar feit was wel dat Miles heel vaak lokale artiesten liet optreden en deze ook betaalde (In tegenstelling van andere uitbaters van bekende horeca op Curacao!).

 6. Zal me niet verbazen als doran zich ook aanmeld, hoe meer hoe liever. Volksvertegenwoordiger zoals men zichzelf noemt geeft geen draad om hun volk.

 7. Laat de musici maar naar Alvin Daal bellen, die rijdt ze wel naar Bureau Post.

  Of laat hen Schotte bellen, die maakt hen Statenlid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *