ParadiseFM | Zaak tegen Bouterse gaat verder

Desi Bouterse in Fort Zeelandia, maart 1982, kort na mislukte coup | Foto ANP

De Surinaamse krijgsraad zal 30 oktober verder gaan met het proces van de Decembermoorden. De krijgsraad maakte dit vrijdag bekend. Het gaat om de strafzaak waarin ex-president Desi Bouterse hoger beroep heeft aangetekend tegen zijn veroordeling van twintig jaar cel in november 2019.

De krijgsraad wilde de zaak al eerder hervatten maar vanwege de coronamaatregelen kon dit niet.

Bouterse kreeg de straf aan zijn broek omdat de rechter voldoende bewijs vond voor zijn aandeel in de moord op vijftien politieke tegenstanders in december 1982. Op 22 januari van dit jaar maakte de ex-legerleider gebruik van zijn recht om in hoger beroep te gaan.

Het was de eerste keer dat hij zelf aanwezig was in de rechtszaal. Tijdens alle andere zittingen, die in 2007 begonnen, deden zijn advocaten het woord. Deze keer moest hij er wel zelf bij zijn, anders zou zijn recht op hoger beroep vervallen.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Zaak tegen Bouterse gaat verder

 1. Joseph Ignace Guillotin

  Allemaal moeilijk doen gvd, die klootzak is schuldig, dus leen even in Frans Guyana een guillotine en tsjaka, iedereen blij.

 2. Abraham Mossel

  Bouty zorgt er wel voor dat hij nog geen minuut in het gevang gaat, de enige straf die hij zal ondergaan is, dat hij levens lang zal branden in de Hel.

 3. @Nederland
  Kan aan mij liggen, maar wat heeft jouw commentaar met Bouterse te maken?

 4. Nederland, je hebt Drechi boos gemaakt.

  Die slaat nu eerst zijn vrouw.

  En daarna jou. Met zijn muis.

 5. Dit had ook op e baranka di laman kunnen gebeuren…..Onderdrukken van de eigen mensen en vervolgens de Makamba de schuld geven. Denk dat het goed is dat er (nu nog) Makamba’s op “het” eiland wonen…..”Het” eiland….zo’n vermoeiende typering….Is “het”eiland niet Australie??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *